Uploadscript move_uploaded_file error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »
Eric

Eric

01/04/2009 13:39:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!
Voordat ik mijn vraag stel wil ik graag even zeggen dat ik veel sites en fora heb afgezocht naar een oplossing, maar niet heb gevonden. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Ik ben bezig met een uploadscript, welke uiteindelijk een foto-uploadscript moet worden, maar dat is een stap verder.

De pagina bestaat (zoals gewoonlijk) uit twee bestanden, upload.html met het formulier, en upload.php, met het script.

upload.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<h1>File Upload</h1>
<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data" />

<div>
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" />
<label for="userfile">Upload a file:</label>
<input type="file" name="userfile" id="userfile" />
<input type="submit" value="Upload!" />
</div>


upload.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

$uploadDir
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/upload/uploads/';

if ($_FILES['userfile']['error'])
{

    echo 'Probleem: ';
    switch ($_FILES['userfile']['error'])
    {
        case
1: echo 'Bestand te groot om te uploaden!';
        break;
        case
2: echo 'Bestand te groot!';
        break;
        case
3: echo 'Bestand gedeeltelijk geupload!';
        break;
        case
4: echo 'Geen bestand geupload!';
        break;
        case
6: echo 'Kan het bestand niet uploaden: geen tijdelijke directory beschikbaar!';
        break;
        case
7: echo 'Upload misukt: kan niet schrijven naar doel!';
        break;
    }

    exit;
}


//Kijken of het bestand het juiste type is
if ($_FILES['userfile']['type'] != 'text/plain')
{

    echo 'Probleem: upload is geen tekst-bestand!';
    exit;
}


//Bestand plaatsen!
$upfile = $uploadDir.$_FILES['userfile']['name'];

//Kijken of het bestand daadwerkelijk geupload is
if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']))
{

    //Kijken of het bestand in de tijdelijke map staat
    if(!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadDir.$_FILES["userfile"]["name"]))
    {

        echo 'Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!';
        exit;
    }
}

//Bestand is niet echt geupload
else
{
    echo 'Probleem: Mogelijke file upload attack. Filename: ';
    echo $_FILES['userfile']['name'];
    exit;
}


echo 'Upload van bestand succesvol!<BR><BR>';

//Preview van geupload bestand

/*echo '<P>Voorbeeld van geupload bestand:<br/><hr/>';
echo '<img src = "' .$upfile. '">';
echo '<br/><hr/>';*/

?>


Naar mijn idee zou dit prima moeten werken, het volgende is echter het probleem:

Warning: move_uploaded_file(/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/uploads/Singleton-ding.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php47PHBp' to '/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/uploads/Singleton-ding.txt' in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49
Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!

-----

- Het CHMODden van de mappen zit goed, ookal staan ze op 777, foutmelding blijft.
- Op andere sites las ik het probleem met de home-directory enz., naar mijn idee heb ik het op de manier als hierboven staat toch maximaal opgevangen door het complete pad te gebruiken.
- Origineel had ik de regel if (!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $upfile)), dit heb ik uitgebreid naar de regel zoals hierboven in de code staat.

Heb ook verschillende dingen met htaccess en php_ini_set geprobeerd, maar vooralsnog zonder resultaat.

Wat o wat is toch het probleem?

Groeten
Eric
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 03:03:48
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 13:45:00
Quote Anchor link
move_uploaded_file() kun je natuurlijk niet 2x aanspreken, dus daar kom je later mee in de problemen. Verder denk ik toch dat er iets niet helemaal correct is mbt rechten. Al contact opgenomen met je hoster?
 
Eric

Eric

01/04/2009 13:53:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 01.04.2009 13:45:
move_uploaded_file() kun je natuurlijk niet 2x aanspreken, dus daar kom je later mee in de problemen. Verder denk ik toch dat er iets niet helemaal correct is mbt rechten. Al contact opgenomen met je hoster?


move_uploaded_file() is mijn eigen fout inderdaad (en een stomme ^^) Ik heb zoveel zitten veranderen dat ik niet meer zeker wist of ik alles nu weer had teruggedraaid. Heb bovenstaande post even aangepast, staat nu weer zoals het hoort. (En scheelt inderdaad al 1 foutmelding)

Even over de hoster..wat moet ik aan hun voorleggen? M.a.w., wat zou ik van hun willen weten of wat zouden ze moeten veranderen? (Host overigens bij Antagonist)

Eric
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 13:58:00
Quote Anchor link
Probeer eens;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], 'uploads/'.$_FILES['userfile']['name']))
?>
 
Eric

Eric

01/04/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Warning: move_uploaded_file(uploads/Singleton-ding.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php47PHBp' to 'uploads/Singleton-ding.txt' in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49
Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Ben toch echt bang dat de rechten op de doelmap niet goed staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2009 14:04:00
Quote Anchor link
Doelmap rechten zullen niet voldoende zijn.
 
Ruliezz

ruliezz

01/04/2009 14:07:00
Quote Anchor link
Heb je al eens gedebugt? Werkt bijvoorbeeld alleen het uploaden wel, zonder al die voorwaardens?

En kijk ff op je map wel de juiste rechten heeft.
 
Eric

Eric

01/04/2009 14:26:00
Quote Anchor link
Mensen, excuses voor het verspillen van jullie tijd!
Ik zal het even uitleggen...

Ik was er stellig van overtuigd dat de mappen waarin de geuploade bestanden terechtkomen de rechten 777 had.
Dit had ik namelijk met Dreamweaver CS4 via de FTP ingesteld.
Na jullie berichten begon ik er toch aan te twijfelen, en ging ik kijken in de filemanager van mijn account. Daar stond, je raadt het al, 755.
Na het veranderen van de rechten via de filemanager blijven de rechten wel gewoon staan, en werkt het script volledig.

Dreamweaver heeft bij mij nu toch iets aan reputatie verloren, een niet werkende functionaliteit is toch wel een beetje jammer...

Dus..sorry, en toch heel erg bedankt!

Groeten
Eric
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.