uppercase en lowercase omdraaien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Biebel Nemesco

Biebel Nemesco

18/05/2007 02:56:00
Quote Anchor link
Hallo, ik ben op zoek naar een script dat upper en lower-case letters omdraait, dus uppercase moet lowercase worden en lowercase moet uppercase worden.

Erg handig als je net een stuk tekst hebt getyped en je er te laat achter komt dat je de CapsLock toets per ongeluk ingedrukt hebt.

(Het script hoeft alleen nederlandstalige karakters om te zetten)

Het mooiste zou zijn dat de uitkomst van de omzetting naar je klembord wordt gestuurd.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:02:33
 
- -

- -

18/05/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Momentje, even knutselen.

Edit: voila!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$text
= 'dIT IS EEN FOUTJE, HET HAD NATUURLIJK ANDERSOM MOETEN ZIJN!! hOPELIJK WERKT HET SCRIPT, WANT IK HEB GEEN ZIN OM ALLES OPNIEUW TE TYPEN.';

function
flip_case($text)
{

     $return = '';
    for($i = 0; $i < strlen($text); $i++)
    {

        $char = $text[$i];
        $return .= (strtoupper($char) == $char) ? strtolower($char) : strtoupper($char);
    }

    return $return;
}


echo $text.'<br /><br />';
echo flip_case($text);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Biebel Nemesco

Biebel Nemesco

18/05/2007 22:17:00
Quote Anchor link
Te gek, dit werkt goed. Thnx.

Weet iemand nog een manier om tekst automatisch uit je klembord te halen en de uitkomst van de omzetting automatisch weer naar je clipboard terug te zetten?
 
- -

- -

18/05/2007 22:48:00
Quote Anchor link
op interglot.com gebruiken ze zo iets, ga maar zoeken.
 
Biebel Nemesco

Biebel Nemesco

18/05/2007 23:03:00
Quote Anchor link
Zoiets zou prima zijn inderdaad.

Iemand??
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

18/05/2007 23:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--

 
// Copyright (C) krikkit - [email protected]
// --> http://www.krikkit.net/
//
// This program is free software; you can redistribute it and/or
// modify it under the terms of the GNU General Public License
// as published by the Free Software Foundation; either version 2
// of the License, or (at your option) any later version.

 
function copy_clip(meintext)
{

 if (window.clipboardData)
   {

  
   // the IE-manier
   window.clipboardData.setData("Text", meintext);
  
   // waarschijnlijk niet de beste manier om Moz/NS te detecteren;
   // het is mij echter onbekend vanaf welke versie dit precies werkt:

   }
   else if (window.netscape)
   {

  
   // dit is belangrijk maar staat nergens duidelijk vermeld:
   // you have to sign the code to enable this, or see notes below

   netscape.security.PrivilegeManager.enablePrivilege('UniversalXPConnect');
  
   // maak een interface naar het clipboard
   var clip = Components.classes['@mozilla.org/widget/clipboard;1']
                 .
createInstance(Components.interfaces.nsIClipboard);
   if (!clip) return;
  
   // maak een transferable
   var trans = Components.classes['@mozilla.org/widget/transferable;1']
                  .
createInstance(Components.interfaces.nsITransferable);
   if (!trans) return;
  
   // specificeer wat voor soort data we op willen halen; text in dit geval
   trans.addDataFlavor('text/unicode');
  
   // om de data uit de transferable te halen hebben we 2 nieuwe objecten
   // nodig om het in op te slaan

   var str = new Object();
   var
len = new Object();
  
   var
str = Components.classes["@mozilla.org/supports-string;1"]
                .
createInstance(Components.interfaces.nsISupportsString);
  
   var
copytext=meintext;
  
   str.data=copytext;
  
   trans.setTransferData("text/unicode",str,copytext.length*2);
  
   var
clipid=Components.interfaces.nsIClipboard;
  
   if (!clip) return false;
  
   clip.setData(trans,null,clipid.kGlobalClipboard);
  
   }

   alert("Following info was copied to your clipboard:\n\n" + meintext);
   return false;
}

//-->
</script>


 

to call that script out of your HTML use e.g. this code:

<span onclick='return copy_clip("this is your personal text")'>?>
tags voor de kleurtjes

deze??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Biebel Nemesco

Biebel Nemesco

19/05/2007 13:34:00
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende gedaan.

Een en ander kan nog verbeterd worden maar het werkt nu (in IE).

=================================================

<html>

<form method="get" wrap=virtual action="index.php" target="_top">
<div align="left">
<table>
<tr>
<td valign="top" align="left">

<input type="text" onfocus="value=''" value="pLAK HIER JE TEKST" name="cabs" size="50" value="\"></input>
<br><input type="submit" value="Omkeren"></input>

</td>
</tr>
</table></div>
</form>

</html>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$text
= $_GET['cabs'];

function
flip_case($text)
{

     $return = '';
    for($i = 0; $i < strlen($text); $i++)
    {

        $char = $text[$i];
        $return .= (strtoupper($char) == $char) ? strtolower($char) : strtoupper($char);
    }

    return $return;
}


'<br /><br />';

$uitkomst = flip_case($text);

?>

<html>

<HEAD>

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">

function copyit(theField) {
var tempval=eval("document."+theField)
tempval.focus()
tempval.select()
therange=tempval.createTextRange()
therange.execCommand("Copy")
}

</script>

</HEAD>

<BODY>

<form name="selectcopy">

<div align="left">
<input onclick="copyit('selectcopy.select1')" type="button" value="Naar klembord" name="cpy">
<p>
<textarea name="select1" rows="3" cols="50">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $uitkomst; ?>
</textarea>
</div>
</form>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Biebel Nemesco
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.