URL in tekst omzetten naar link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eddy E

Eddy E

16/03/2021 06:26:46
Quote Anchor link
Goedendag.
Ik wil met jQuery een url in een tekst omzetten naar link.
Niet moeilijk met dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(this).html($(this).html().replace(/(https?:\/\/.+?)(?:\s|$)/ig, '<a href="$1">$1</a> '));


Maar ik wil dat als iemand nos.nl typt, dit ook werkt.
En bij www.nos.nl ook.
Kijk dus vooral naar het .nl en .com (rest is niet nodig).

Hoe moet die regex dan worden?

Toevoeging op 16/03/2021 06:27:51:

Je ziet in bovenstaand bericht dat www.nos.nl wél wordt omgezet naar een link, maar nos.nl niet.
Dat moet dus ook. Net als op Twitter. Maar daar kon ik het ook niet vinden in die rotzooi-broncode ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:05:48
 
Thom nvt

Thom nvt

16/03/2021 08:23:22
Quote Anchor link
Voor zover ik kan zien klopt die regex gewoon.
Handig tooltje om je te helpen regexen te schrijven, testen en begrijpen: https://regexr.com/5olfa

Zoals je ziet word alles gewoon netjes vervangen, gaat het niet ergens anders in het script fout?
Iets meer broncode kan helpen.

Overigens, de broncode van Twitter is geen rotzooitje, het is gewoon minified (gecomprimeerd) en maak waarschijnlijk gebruik van een aantal frameworks. Geen ongebruikelijke strategie maar dat maakt het wel wat lastig lezen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/03/2021 13:53:19
Quote Anchor link
Dit heb ik ervan gemaakt:

(?<=\s|$)([\w.]+(.nl|.com))(?:\s|$)

Deze vangt .nl en .com domeinen met en zonder www waar geen http(s):// voor staat.

In plaats van deze replace:

<a href="$1">$1</a>

gebruik je deze:

<a href="https://$1">$1</a>

Je blijft dus nog steeds de variant gebruiken die je nu al hebt, en deze voeg je daaraan toe.

Offtopic:
Zelf even testen. Garantie tot de deur :-)
Gewijzigd op 16/03/2021 13:55:01 door Ozzie PHP
 
Eddy E

Eddy E

17/03/2021 15:27:50
Quote Anchor link
Bedankt:

Uiteindelijke code is nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
// zet alle URLs om in linkjes in de <p>
    // Get each div
    $('p.fromuser').each(function(){
        // Get the content
         $(this).html($(this).html().replace(/(?<=\s|$)([\w.]+(.nl|.com))(?:\s|$)/ig, '<a href="https://$1">$1</a> '));
    });


Dit doet al een heel stuk meer:
website.nl => werkt
www.website.nl => werkt
website.com => werkt
https://website.com ==> WERKT NIET

Hoe kan ik die laatste ook voor elkaar krijgen?
Regex is echt niet mijn ding, zelfs met de hulp van Thom snap ik er de ballen niet van.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2021 17:07:38
Quote Anchor link
Eddy E op 17/03/2021 15:27:50:
https://website.com ==> WERKT NIET

Daarom zei ik ook:

Ozzie PHP op 16/03/2021 13:53:19:
Je blijft dus nog steeds de variant gebruiken die je nu al hebt, en deze voeg je daaraan toe.

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
// zet alle URLs om in linkjes in de <p>
    // Get each div
    $('p.fromuser').each(function(){
        // Get the content
         $(this).html($(this).html().replace(/(https?:\/\/.+?)(?:\s|$)/ig, '<a href="$1">$1</a> '));
         $(this).html($(this).html().replace(/(?<=\s|$)([\w.]+(.nl|.com))(?:\s|$)/ig, '<a href="https://$1">$1</a> '));
    });
 
Eddy E

Eddy E

18/03/2021 06:05:16
Quote Anchor link
Sorry, verkeerd begrepen.
Heb ze nu beide en dit werkt inderdaad prima. Bedankt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2021 13:21:47
Quote Anchor link
Graag gedaan!
 
Eddy E

Eddy E

26/03/2021 20:31:45
Quote Anchor link
Goedemiddag heren.
Ik kom hier terug, want Apple's Safari-gebruikers kunnen de website niet gebruiken, want de onderste regex geeft een foutmelding in Safari.

Foutmelding
SyntaxError: Invalid regulari expression: invalid group specifier name (anonieme functie)

Gebruikte code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(this).html($(this).html().replace(/(?<=\s|$)([\w.]+(.nl|.com))(?:\s|$)/ig, '<a href="https://$1">$1</a> '));


Als ik deze lijn weghaal werkt al het javascript wel, maar ja.
In alle andere browsers werkt bovenstaande code vlekkeloos uiteraard.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.