URL met spaties. Zoals profile.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ken DC

Ken DC

12/12/2011 19:09:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$con
=mysql_connect("localhost","*****","******") or die("no connection with the server");
$db=mysql_select_db("******_wwe") or die("cannot select the database");
$sql="select usr from tz_members WHERE (`registered`) = 1 ORDER BY usr";
$exe=mysql_query($sql);
$res=mysql_num_rows($exe);
if($res==0)
{

echo "Unable to establish table";
}

else
{
while($row=mysql_fetch_assoc($exe))
{

echo '<table width="100%"><tr><td align="left"><font color="white"><a href=profile.php?x='.$row['usr'].'>'.$row['usr'].'</a></tr></td><tr><td> ',' </font></tr></td></table>';
}
}

?>



Dat is m'n code, maar als iemand registreert met een spatie in z'n naam. Bv naam = The Rock... als ik dan naar Members ga, en dan zijn naam zie en ik wil klikken op z'n naam geeft ie enkel profile.php?x=The
In plaats van profile.php?x=The Rock ofzo :o

Kan iemand mij even helpen aub?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 20:31:39
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/12/2011 19:20:33
Quote Anchor link
dit behoort tot je basis kennis

zoek php.net eens af wat je zoal kunt doen met ene url


---------
En je script klopt ook van geen kant, pas fatsoenlijke foutafhandeling toe
Gewijzigd op 12/12/2011 19:21:52 door Noppes Homeland
 
- SanThe -

- SanThe -

12/12/2011 19:21:14
Quote Anchor link
Komt doordat je html niet valid is. Er missen quotes. En je sluit de tr en td in de verkeerde volgorde af.
Gewijzigd op 12/12/2011 19:23:06 door - SanThe -
 
Ken DC

Ken DC

12/12/2011 19:21:34
Quote Anchor link
Jah ik kan gewoon bijvoorbeeld een spatie verbieden bij register.


Toevoeging op 12/12/2011 19:36:50:

@Noppes

Als ik enkel maar af moet gaan op tutorials etc, wrm dan deze forum? Er staat toch letterlijk als je vragen of problemen hebt, post dan hier.
De reden waarom ik dus hier post is omdat ik hier meer kans heb op een snellere oplossing dan via de tutorial.

Sorry daarvoor.
 
Jaron T

Jaron T

12/12/2011 21:18:33
Quote Anchor link
als je quotes gebruikt (na a href=) werkt het wel.

je kan ook kijken naar urlencode en urldecode.

edit; ik zou sowieso niet een 'naam' als identifier gebruiken maar bijvoorbeeld een id of e-mailadres.
Gewijzigd op 12/12/2011 21:19:21 door Jaron T
 
Ken DC

Ken DC

12/12/2011 23:25:21
Quote Anchor link
Zo, dat probleem is dan op gelost.
Bedankt Jaron T.

En over je edit, ik kan geen emailadres gebruiken als identifier, daar mensen blijkbaar meerdere accounts met 1 emailadres kunnen maken. :p

Dat hoort eigenlijk helemaal niet zo, maar dat regel ik later wel xD

Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.