Url / Mod rewrite - Link zonder variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Stefan Hobberts

Stefan Hobberts

28/11/2010 15:35:27
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil mijn urls verbeteren.
Ik heb een pagina: "hulp.php". Deze is eigenlijk onderdeel van een pagina: "producten.php". Beide pagina's staan gewoon in de root.

Nu wil ik dat de link van "hulp.php" niet: http://mijnsite.nl/hulp is maar: http://mijnsite.nl/producten/hulp

Nu kan ik natuurlijk een mapje maken met de naam: producten en hem daar in gooien, maar kan het ook met mod rewrite / url rewrite?

Ben benieuwd!?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:01:49
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/11/2010 10:23:31
Quote Anchor link
Dit vind ik het systeem dat het gemakkelijkst werkt

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/url-vriendelijkheid-seo/691/

De basis: je herschrijft alle parameters naar slechts 1 GET variabele.
bv.
voorbeeld.nl/voetbal/kalender/deze_week/
wordt herschreven naar
voorbeeld.nl/index.php?p=voetbal/kalender/deze_week/

$_GET['p'] wordt dan 'voetbal/kalender/deze_week/'
Dan kan je met explode("/", $_GET['p']) de variabelen uit mekaar halen.

Simpele .htaccess + het verplicht je even na te denken over hoe je je GET variabelen gebruikt. En uhh, nadenken kan geen kwaad.
Gewijzigd op 29/11/2010 12:19:18 door Kris Peeters
 
Stefan Hobberts

Stefan Hobberts

29/11/2010 18:57:58
Quote Anchor link
Dit heb ik geprobeerd:

RewriteRule ^new/cappshelp/(.*)/(.*)/ new/cappshelp.php?cat=$1&id=$2

en dan wilde ik de link:
http://www.mijnwebsite.nl/new/cappshelp/producten/hulp

proberen.. dan gaat hij niet naar http://www.mijnwebsite.nl/new/cappshelp

Okee ik ben volgens mij echt dom bezig :(
Gewijzigd op 29/11/2010 19:12:40 door Stefan Hobberts
 

29/11/2010 19:09:42
Quote Anchor link
Twee keer dezelfde rule klopt sowieso niet.
Blijkbaar heb je die tutorial ook niet doorgelezen, want daar staat een simpele manier duidelijk in.
 
Stefan Hobberts

Stefan Hobberts

29/11/2010 19:13:25
Quote Anchor link
De tutorial hierboven heeft negatieve reacties, dat het veel makkelijker kan.
En ze gebruiken PHP. Kan het niet alleen met .htaccess

Ik heb al zoveel geprobeerd, en volgens mij is het helemaal niet zo moeilijk.
Gewijzigd op 29/11/2010 19:13:40 door Stefan Hobberts
 
Pim -

Pim -

29/11/2010 19:13:39
Quote Anchor link
Die methode is sowieso de beste. De implementatie in die tut is niet geweldig, maar het idee is goed.
 

29/11/2010 19:22:00
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik gewoon
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=$1 [QSA,L]
</IfModule>
 
Stefan Hobberts

Stefan Hobberts

29/11/2010 19:34:35
Quote Anchor link
Pff.. nou die tutorial doorgewerkt, kom er gewoon niet uit.

Het lijkt alsof hij nog gewoon probeert naar een map producten te gaan, en dan het bestand hulp.

Als ik dit in die htaccess zet:

#help rewrite
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/help?$ help.php?pag1=$1&pag2=$2 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/help/?$ help.php?pag1=$1&pag2=$2 [L]

Waarom gaat de link: http://www.mijnwebsite.nl/producten/capps/help dan niet naar: http://www.mijnwebsite.nl/help.php

Ben ik nou zo dom? of is url rewrite erg ingewikkeld?



Toevoeging op 29/11/2010 19:58:11:

Het is gelukt! :D

Ik had het dus al goed getypt, alleen de volgorde in mijn .htaccess was niet goed.

Bedankt voor diegene die probeerde te helpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.