URL opslaan in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Ultimate

The Ultimate

21/09/2010 15:35:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een formulier waarbij de bezoeker een url van een website op kan geven. Maar sommige zullen dan http://www.url.nl opgeven en andere www.url.nl en weer andere http://url.nl

Hoe kan ik dit nou het beste voorbereiden zodat ik in de database altijd het volgende formaat heb: http://www.url.nl
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:20:19
 
TJVB tvb

TJVB tvb

21/09/2010 15:42:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$url
= 'url.nl';
if(substr($url,0,7) != 'http://')
{

    $url = 'http://'.$url;
}

if(substr($url,7,4) != 'www.')
{

    $url = 'http://www.'.substr($url,7);
}

echo $url;
?>


Er zijn twee nadelen
domeinen die geen www accepteren of subdomeinen gaan fout.
https linkjes gaan fout.
Gewijzigd op 21/09/2010 15:42:45 door TJVB tvb
 
The Ultimate

The Ultimate

21/09/2010 15:57:15
Quote Anchor link
Thanks.

Maar kan ik 'https' dan niet op dezelfde manier als 'http' doen?

En wat bedoel je precies met 'subdomeinen'? Kun je hier toevallig een voorbeeld van geven?
 
Pim -

Pim -

21/09/2010 16:00:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(!preg_match('#^https?://', $url))
    $url = 'http://'.$url;
?>
 
TJVB tvb

TJVB tvb

21/09/2010 16:03:21
Quote Anchor link
The Ultimate op 21/09/2010 15:57:15:
En wat bedoel je precies met 'subdomeinen'? Kun je hier toevallig een voorbeeld van geven?


Het gebeurt vaak dat bijvoorbeeld pietje.phphulp.nl als subdomein gebruikt wordt. Lang niet altijd werkt dan www.pietje.phphulp.nl ook.
 
The Ultimate

The Ultimate

21/09/2010 16:07:35
Quote Anchor link
@TJVB:
Hmm, dat is geen ramp. Bedankt voor de hulp + toelichting.

@Pim:
Krijg een foutmelding:
Warning: preg_match() [function.preg-match]: No ending delimiter '#' found in I:\UsbWebserver\Root\Incasso\urltest.php on line 13
http://www.google.nl
 
Pim -

Pim -

21/09/2010 16:12:35
Quote Anchor link
Oops:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(!preg_match('#^https?://#', $url))
    $url = 'http://'.$url;
?>
 
The Ultimate

The Ultimate

21/09/2010 16:22:15
Quote Anchor link
@Pim:
Thanks.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.