Url opvragen en onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maarten W

Maarten W

04/01/2011 16:43:39
Quote Anchor link
Ik kan me hier en daar redelijk redden met wat basis php, maar nu loop ik tegen een probleem aan. Na te hebben gezocht op Google en de php website, kom ik er toch niet helemaal uit. Vandaar de vraag.

Mijn probleem is het volgende.

Ik heb een contact formulier gemaakt en deze moet in de website komen door een iframe. Dit werkt allemaal naar behoren en werkt verder goed. Nu wil ik alleen binnen het verstuurde formulier de referentie url meegeven. Als ik de url opvraag met wat verschillende code's krijg ik de url van het iframe te zien. Nu vraag ik de vorige url op met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$url = getenv('HTTP_REFERER');


Dit werkt wederom goed en ik krijg de url die ik moet hebben. Maar nu veranderd de url na het versturen van het formulier en krijg ik in de mail een andere link, namelijk die van het iframe. Ik wil deze code dus eigenlijk eenmalig gebruiken en uitlezen en ergens opslaan zodat ik hem in de email kan gebruiken.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 20:09:59
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

04/01/2011 16:46:09
Quote Anchor link
Laat maar, nutteloze post, maar mijn tip blijft: iFrames zijn verouderd ;)
Gewijzigd op 04/01/2011 16:46:42 door Jurrian Nijland
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/01/2011 16:46:10
Quote Anchor link
even snel doorgelezen, maar volgens mij moet je de betreffende url in een sessie zetten, volgens mij krijg je dan wat je bedoelt/wilt.
 
Maarten W

Maarten W

04/01/2011 17:09:04
Quote Anchor link
Dat van die session heb ik even getest.

Dit staat boven in de pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$url = getenv('HTTP_REFERER');
session_register('url');
?>


Dit gebruik ik om uit te lezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $_SESSION['url'];

Toch blijft hij steeds veranderen. De eerste keer is hij goed, maar na het valideren of doorsturen springt hij om naar de url van het iframe.
Gewijzigd op 04/01/2011 17:09:42 door Maarten W
 
Justin S

Justin S

04/01/2011 18:12:05
Quote Anchor link
Session register is niet echt meer van deze tijd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    session_start();
    $_SESSION['url'] = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
?>


Uitlezen zoals je nu doet is goed!
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

04/01/2011 18:30:33
Quote Anchor link
Probleem is denk ik dat iedere keer dat je de pagina ververst of aanpast, de $_SESSION['url'] wordt overschreven.
Zet er een controle in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();
if(!$_SESSION['url']{
 $_SESSION['url'] = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
}

?>
 
Maarten W

Maarten W

04/01/2011 19:28:35
Quote Anchor link
Bedankt, dat was inderdaad de oplossing. Er miste nog wel een ) in de code, maar nu blijft de url na valideren en doorsturen de juiste.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

04/01/2011 20:37:47
Quote Anchor link
Geen dank

Blijft nog wel steeds de tip:
Gebruik geen iframes, maar werk met includes icm css/div
 
Write Down

Write Down

04/01/2011 20:47:05
Quote Anchor link
Ik weet dat ik hier in herhaling van, maar wat de anderen zeggen kan niet genoeg benadrukt worden. Gebruik iframes NIET.
 
Niels K

Niels K

04/01/2011 20:48:47
Quote Anchor link
Jongens geef dan eens redenen waarom iframes slecht zijn:

http://www.html-site.nl/forum/1_14617_0.html

bijvoorbeeld ;)
 
Maarten W

Maarten W

04/01/2011 20:52:46
Quote Anchor link
Ik weet echt wel wat iframes doen en dat het niet handig is. Maar heel af en toe kom je zo'n situatie tegen waarbij ze makkelijker werken dan alles aanpassen om de overige problemen die de andere oplossing veroorzaakt op te lossen. Geloof me, ik script echt alles in CSS/HTML zonder frames of iframes.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.