url probleempje in php code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Timor bos

Timor bos

11/04/2006 12:28:00
Quote Anchor link
$output.="<img src=ResizeImage.php?image=$afbeelding'>";

deze code werkt gewoon goed zolang ik voor de variabele ' afbeelding ' images gebruik met een normale url zonder rare tekens, zodra ik een image url als de onderstaande erachter plak leestie em niet meer:

http://www.sporthumor.nl/Kim/pappa%20zoek%20weer%20een%20nieuw%20plaatje%20op%20zijn%20computer.jpg

heeft dit iets te maken met het vraagteken in de php code of het dollar teken, moet ik deze vervangen door html codes? Welke? Of is het een ander probleem..

alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timor bos
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:10:08
 
Bart

Bart

11/04/2006 12:32:00
Quote Anchor link
volgens mijn kun je met het resize script alleen lokaal opgeslagen bestanden bewerken en geen bestanden via http...

maar daarvoor zou ik het hele script moeten zien.
 
Timor bos

Timor bos

11/04/2006 12:34:00
Quote Anchor link
ja dat kan wel want gewone urls pakt hij wel gewoon.. hier is het resize script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?
header('Content-type: image/jpeg');

$afbeelding = $HTTP_GET_VARS["image"];

$maxWidth = 242;
$maxHeight= 147;
$imgInfo = getimagesize($afbeelding);
$width = $imgInfo[0];
$height = $imgInfo[1];


if ($width > $maxWidth)
{

    $scale = $maxWidth/$width;
    $newHeight = floor($height * $scale);
}


if ($height > $maxHeight)
{

    $scale = $maxHeight/$height;
    $newWidth = floor($width * $scale);
}



switch (exif_imagetype($afbeelding)) {
       case
1 : $image_old  = imagecreatefromgif ($afbeelding);
                   break;
       case
2 : $image_old  = imagecreatefromjpeg ($afbeelding);
                   break;
       case
3 : $image_old  = imagecreatefrompng  ($afbeelding);
                     break;
       case
6 : $image_old  = imagecreatefromwbmp  ($afbeelding);
                   break;      
   }




if($width > $height)
{


$image_new = imagecreatetruecolor(242, $newHeight);

imagecopyresized($image_new, $image_old, 0, 0, 0, 0, 242, $newHeight, $width, $height);
imagejpeg($image_new);
}

else
{

$image_new = imagecreatetruecolor($newWidth, 147);

imagecopyresized($image_new, $image_old, 0, 0, 0, 0, $newWidth, 147, $width, $height);
imagejpeg($image_new);
}


?>
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/04/2006 12:46:00
Quote Anchor link
Probeer het eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$output
.= '<img src="ResizeImage.php?image='.$afbeelding.'">';
?>
 
Timor bos

Timor bos

11/04/2006 13:28:00
Quote Anchor link
nee werkt ook niet :(
 
Timor bos

Timor bos

13/04/2006 11:26:00
Quote Anchor link
??? ik zit al 3 weken te kloten op dit probleem, is er gewoon geen oplossing voor ofzo?

kommop php experts! :)
 
Koen verschueren

koen verschueren

13/04/2006 11:37:00
Quote Anchor link
ligt het toch niet aan de bestandsnaam?
een tip
-zet geen spaties in bestandsnamen
-gebruik geen hoofdletters in bestandnamen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.