url uit link pakken en er een tekst voor zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrico -

Enrico -

20/06/2011 15:43:21
Quote Anchor link
ben al een tijd bezig, maar het lukt me niet.

het script moet alle linkjes in een tekst pakken en daar de de a href tag van weghalen en dan voor de url "link:" neerzetten.

Dus de tekst is "Zoeken doe je met <a href="http://www.google.com">Google</a>"

wat het dan moet worden is "Zoeken doe je met link:http://www.google.com"

Weet iemand raad?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:46:17
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

20/06/2011 15:50:41
Quote Anchor link
Kijk hier eens na:

explode
str_replace

Helpt je vast verder!
Gewijzigd op 20/06/2011 15:51:28 door Johan van der Molen
 
Enrico -

Enrico -

20/06/2011 15:55:20
Quote Anchor link
ben heb met str_replace al een hoop geprobeerd, maar tot nu toe nog niet het gewenste resultaat
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

20/06/2011 15:56:38
Quote Anchor link
Ok laat eens zien wat je geprobeerd hebt.

Als ik je goed begrijp heb je een bestand waarin een aantal a hrefs staan.
Jij wilt die a hrefs vervangen met link:

Klopt dat?
 
Enrico -

Enrico -

20/06/2011 15:59:14
Quote Anchor link
ja precies, de tekst staat in $tekst. Hieronder de twee opties waar ik als laatste mee bezig was:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function rplc($tekst,$style='') {
$tekst = ereg_replace('[-a-z0-9!#$%&\'*+/=?^_`{|}~]+@([.]?[a-zA-Z0-9_/-])*','<a href=\'mailto:\\0\' '.$style.'>\\0</a>',$tekst);
$tekst = ereg_replace("[[:alpha:]]+://[^<>[:space:]]+[[:alnum:]/]","link:'\\0'>\\0</a>",$tekst);
return $tekst;
}

?>


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$message_content
= $tekst;
$pattern='/<a href="([^\"]*)">0/';
$replace='link:\\r';
$message_content = preg_replace($pattern, $replace, $message_content);
echo $message_content;


echo strip_tags($message_content);


?>
Gewijzigd op 20/06/2011 16:00:21 door Enrico -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.