url verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 09:33:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleempje...

Ik heb een variabele ($afbeeldingen) waarin alle linkjes naar afbeeldingen staan, gescheiden door een - :
images/0.jpg-images/1.jpg-images/2.jpg-

Nu heb ik de volgende code om ze te scheiden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $afbeelding
= explode("-", $afbeeldingen);
    $aantal=count($afbeelding)-1;
?>


Met een for geef ik ze stuk voor stuk weer.
Nu mijn vraag: Hoe kan ik nu één linkje heel gemakkelijk uit die $afbeeldingen halen?

P.S. Ik ben een echte beginner dus niet al te ingewikkeld en/of zonder uitleg aub

BVD Niek
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:23:19
 
Winston Smith

Winston Smith

17/02/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Je afbeeldingen zitten nu in een zogenaamde array.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    print '<pre>';
    print_r($afbeeldingen);
    print '</pre>';
?>


Je kan een bepaalde link aanroepen met behulp van bijvoorbeeld $afbeeldingen[3].
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 10:27:00
Quote Anchor link
Ja dat snap ik, maar hoe haal ik er een bepaalde url tussenuit... Bijv $afbeeldigen[3]?
 
Timen kut

Timen kut

17/02/2009 10:31:00
Quote Anchor link
je kunt door je array heen loopen en zoeken met strpos/stripos op het woord .jpg o.i.d dan weet je welke array je afbeelding bevat.
 
Winston Smith

Winston Smith

17/02/2009 10:50:00
Quote Anchor link
unset($afbeeldingen[3]);

Edit:
Overigens, een array begint vanaf 0 met tellen, dus jij hebt iets als:

array (
0 => link 1,
1 => link 2,
2 => link 3,
3 => link 4,
4 => link 5,
5 => link 6
)

Als je nu de 4e link weghaalt met unset($afbeeldingen[3]);, gaat de telling van de array gewoon door (van 2 naar 4, en niet van 2 naar 3):

array (
0 => link 1,
1 => link 2,
2 => link 3,
4 => link 5,
5 => link 6
)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 10:51:00
Quote Anchor link
@Timen
Ik krijg het idee dat ik het probleem niet helemaal goed uitgelegd heb...
Ik heb dus een array met een stuk of acht afbeeldingen... Die kan ik zonder problemen oproepen met $afbeeldingen[3] oid... Maar nu is mijn vraag: hoe kan ik bijvoorbeeld $afbeeldingen[5] (5 moet variabel zijn) tussen de rest uithalen. De rest moet dus gewoon blijven staan...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek van Milligen
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

17/02/2009 10:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $afbeelding
= explode("-", $afbeeldingen);
    $aantal=count($afbeelding)-1;

for($i=0;$i < $aantal;$i++){
     echo $afbeelding[$i] . "<br />";
}

?>
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 10:55:00
Quote Anchor link
@Kasper:

Hoe zet ik dat in een link?
code:
echo "<a href=\"#\">VERWIJDER</a>";
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

17/02/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Waat haal je de 5 vandaan? geeft iemand je die 5? input? wat?
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 10:57:00
Quote Anchor link
@Wesley

Ja: Ik geef ze allemaal weer en dan is het de bedoeling dat er overal een link naast komt te staan (VERWIJDER) waarop ze klikken kunnen zodat hij verwijderd word.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek van Milligen
 
Winston Smith

Winston Smith

17/02/2009 10:59:00
Quote Anchor link
echo '<a href="delete.php?id=5">VERWIJDER</a>';

en op delete.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $id
= $_GET['id'];

    unset($afbeeldingen[$id]);
?>


Uiteraard zal je met bovenstaande een error krijgen ($afbeeldingen is bijvoorbeeld niet bekend) en is het zeer onveilig (je moet o.a. controleren op rechten en of id wel een integer is), maar zo zou de basis eruit kunnen zien.
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 11:00:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 17.02.2009 10:50:
unset($afbeeldingen[3]);

Edit:
Overigens, een array begint vanaf 0 met tellen, dus jij hebt iets als:

array (
0 => link 1,
1 => link 2,
2 => link 3,
3 => link 4,
4 => link 5,
5 => link 6
)

Als je nu de 4e link weghaalt met unset($afbeeldingen[3]);, gaat de telling van de array gewoon door (van 2 naar 4, en niet van 2 naar 3):

array (
0 => link 1,
1 => link 2,
2 => link 3,
4 => link 5,
5 => link 6
)


Klopt maar dan kan ik denk ik wel dmv de pagina herladen of zoiets de boel weer een goed cijfer geven
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 11:02:00
Quote Anchor link
@Kasper
Bedankt ga hem proberen!
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

17/02/2009 11:06:00
Quote Anchor link
ik snap wat je bedoeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $afbeelding
= explode("-", $afbeeldingen);
    $aantal=count($afbeelding)-1;

for($i=0;$i < $aantal;$i++){
     echo $afbeelding[$i] . "<a href=\"delete.php?id=$afbeelding[$i]\">Wissen</a> <br />";
}

?>


en dan in delete.php wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $id
= $_GET['id'];
    unset($id);
?>
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 11:12:00
Quote Anchor link
Hey allen,

Ik heb dat van Kasper toegepast, maar ik krijg steeds de volgende error:
Notice: Undefined variable: afbeeldingen in C:\wamp\www\NvM Webdesign\del_afb_home.php on line 45

Code (verwijder.php):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
for($i=0;$i<$aantal;$i++)
     {

     echo "<tr><td width=\"300\">";
     echo "<img width=\"250\" src=\"". $afbeelding["$i"] ."\">";
     echo "</td><td>";
     echo "<a href=\"verwerk.php?id=" . $i . "\">VERWIJDER</a>";
     echo "</td></tr>";
     }

?>


en verwerk.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    if(!isset($_GET['id']))
{

echo 'Dit kan niet, ga terug waar je vandaan kwam';
}

    else
{
    $id=$_GET['id'];
    unset($afbeeldingen[$id]);
    echo "<a href=\"verwijder_afb_home.php\">Ga terug</a>";
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek van Milligen
 
Winston Smith

Winston Smith

17/02/2009 11:17:00
Quote Anchor link
Ik citeer mezelf even:

Quote:
Uiteraard zal je met bovenstaande een error krijgen ($afbeeldingen is bijvoorbeeld niet bekend) (...)


Dus je moet of de hele array meegeven naar verwerk.php, of je moet het verwijderen doen op de pagina verwijder.php zelf (overigens een onlogische naam, omdat op die pagina niet het verwijderen plaatsvindt).
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 11:25:00
Quote Anchor link
Okee nu krijg ik steeds de volgende error:

Fatal error: Cannot unset string offsets in C:\wamp\www\NvM Webdesign\del_afb_home.php on line 54

codes delete.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    include('verbinden.php');
    $sql="SELECT afbeeldingen FROM content_home";
    $resultaat=mysql_query($sql)or die(mysql_error());
    while($rij=mysql_fetch_array($resultaat)){
    
    $afbeeldingen=$rij['afbeeldingen'];
    $afbeelding = explode("-", $afbeeldingen);
    $aantal=count($afbeelding)-1;

    if(!isset($_GET['id']))
{

    echo 'Dit kan niet, ga terug waar je vandaan kwam';
}

    else
{
    $id=$_GET['id'];
    unset($afbeeldingen[$id]);
    echo "<br><h2>Verwijderd</h2>";
    echo "<br><a href=\"verwijder.php\">Ga terug</a>";
}
        }

    mysql_close();

?>


en verwijder.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    for($i=0;$i<$aantal;$i++)
     {

     echo "<tr><td width=\"300\">";
     echo "<img width=\"250\" src=\"". $afbeelding[$i] ."\">";
     echo "</td><td>";
     echo "<a href=\"delete.php?id=" . $i . "\">VERWIJDER</a>";
     echo "</td></tr>";
     }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek van Milligen
 
Timen kut

Timen kut

17/02/2009 11:27:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je unlink gebruiken ipv unset..

Maar aangezien het een array is kun je ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php array_splice();?>
gebruiken denk ik(not sure)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

17/02/2009 11:29:00
Quote Anchor link
unlink is toch voor het verwijderen van bestanden uit de directory?
 
Timen kut

Timen kut

17/02/2009 11:31:00
Quote Anchor link
unlink is idd voor het verwijderen
probeer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php array_splice($afbeeldingen, $_GET['id'], 1); ?>
 
Winston Smith

Winston Smith

17/02/2009 11:32:00
Quote Anchor link
array_splice zou inderdaad ook kunnen. unset ook. unlink niet, dat is inderdaad voor het verwijderen van bestanden.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.