usbwebserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

20/04/2015 14:45:55
Quote Anchor link
hallo,

ik was onderweg om een php/sql te schrijven op een ogenblik kon ik niet meer
bij mijn usbwebserver. als ik in tik E:\\localhost:8080 dan krijg ik de melding
pagina niet gevonden. en in de link balk komt dit te staan : file:///E://localhost:8080
als ik op het tapje root klik bij usbwebserver kom ik in de directory van
mijn documenten.
klik ik op localhost krijg ik allemaal tabellen met informatie over allerlei dingen.
klik ik op phpMyAdmin kom ik in dit programma met behulp van het paswoord.
apache en mysql hebben een groen vinkje
root map heb ik op de usb stick(E drive) E:\root
poort apache 8080. poort MySql 3307.
ik heb deze usb webserver gewist en weer geïnstalleerd.
helaas het mag niet lukken. wat doe ik fout ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:50:28
 
John D

John D

20/04/2015 14:55:29
Quote Anchor link
Is het niet gewoon: http://localhost:8080 ??
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

20/04/2015 15:57:28
Quote Anchor link
@John D: Het is poort 80 toch?
 
Randy vsf

Randy vsf

20/04/2015 16:17:32
Quote Anchor link
Maarten Buis op 20/04/2015 15:57:28:
@John D: Het is poort 80 toch?


Bij usbwebserver is het 8080
Gewijzigd op 20/04/2015 16:18:19 door Randy vsf
 
John D

John D

20/04/2015 18:34:17
Quote Anchor link
@Maarten: Het zal vast wel ergens instelbaar zijn, dus poort naar keuze.

Maar voor TS, gezien zijn vraag, vermoed ik dat het: http://localhost:8080 en in ieder geval niet: E:\\localhost:8080
Gewijzigd op 20/04/2015 18:36:25 door John D
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

20/04/2015 19:32:49
Quote Anchor link
hallo

ik heb van 8080, 80 gemaakt nu werkt het voor nu weer.
is dit een probleem dat je het veranderd naar poort 80 ?
geld dit nu voor dat alles weer moet werken ?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/04/2015 20:01:41
Quote Anchor link
E:\\localhost:8080 en file:///E://localhost:8080 zijn verkeerde adressen, zoals John D al aangaf.

USBWebserver start echt een webservertje op, hier surf je naartoe net zoals bij een gewone website, dus met http:// in je adresbalk.

Quote:
klik ik op localhost krijg ik allemaal tabellen met informatie over allerlei dingen.


Dit klinkt alsof dat klopt - het programmaatje USBWebserver opent in je default browser een nieuw venster (naar http://localhost:8080) waar je USBWebserver-instellingen getoond worden.

Het werkte dus al, je had het alleen niet in de gaten :).

Achter de tabjes van de USBWebserver applicatie moeten bij "Apache" en "Mysql" ook vinkjes staan die aangeven dat je webserver (en MySQL) actief zijn.

Zoiets dus:
Afbeelding
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

20/04/2015 22:27:09
Quote Anchor link
hallo

@Thomas oke. inderdaad niet in de gate dus.
ja die twee groene vinkjes heb ik ook
en als ik op de Root dir klik moet hij dan niet de root directory van de usb drive pakken, bij mij pakt hij de mijn documenten directory op de c drive
of begrijp ik het verkeerd ?
Gewijzigd op 20/04/2015 22:28:12 door hans vd heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2015 22:34:29
Quote Anchor link
Ga eens naar het tabblad Apache, en dan naar instellingen.
Wat staat er dan bij: ServerRoot in het tekst-bestand? Hij zou eigenlijk inderdaad naar de map /root moeten verwijzen, en niet naar je MyDocuments.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/04/2015 23:26:32
Quote Anchor link
Als je op Root dir klikt ga je naar de "root" directory van USBWebserver. Vergelijk dit met een explorer/verkenner venster zoals je die normaal ook gebruikt; dit heeft verder weinig met USBWebserver te maken, het is enkel een handige snelkoppeling naar de locatie van de bronbestanden van je website.

Als je op "Localhost" klikt surf je naar deze root-folder (via je browser en met gebruikmaking van je webserver die de PHP-bestanden serveert) en wordt een default bestand geladen, dit is meestal index.html, index.htm of index.php, wat je webserver het eerste tegenkomt. In een default installatie in USBWebserver is dit index.php, een webpagina waarin allerhande informatie wordt getoond over/van USBWebserver.

Dit bestand zou je ergens anders kunnen parkeren / naartoe kunnen kopieren.

Als je vervolgens een nieuw index.php bestand aanmaakt in je root directory, bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hello World';
?>

En je surft naar http://localhost:8080 toe (of je klikt simpelweg op de "Localhost" knop), wordt nu "Hello World" op je scherm getoond.
Gewijzigd op 20/04/2015 23:27:27 door Thomas van den Heuvel
 
Randy vsf

Randy vsf

21/04/2015 09:57:46
Quote Anchor link
- Aar - op 20/04/2015 22:34:29:
Ga eens naar het tabblad Apache, en dan naar instellingen.
Wat staat er dan bij: ServerRoot in het tekst-bestand? Hij zou eigenlijk inderdaad naar de map /root moeten verwijzen, en niet naar je MyDocuments.


ServerRoot "{path}/apache2" dit is standaard bij USB webserver. Bij het tabblad instellingen(op het plaatje van thomas settings) kan je de rootmap aangeven, en die staat standaard op {path}/root.

In dezelfde tab kan je ook poorten ed wijzigen.
Gewijzigd op 21/04/2015 10:03:00 door Randy vsf
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

21/04/2015 13:09:21
Quote Anchor link
hallo

ik heb alles gecontroleerd wat @thomas en @randy hebben gezegd en geprobeerd met de echo code.
alles klopte maar ook met de echo code springt hij naar mijndocumenten.
ik heb zelfs heel de directory leeg gemaakt met de gedachte dat er een fout melding komt.
ook hier gewoon de directory van mijndocumenetn.
maar goed het doet niets af en de werking van het programma webserver. ik denk dat het zo
hoort bij mij.
als het een handige linkje is, dan ga ik ondertussen verder met het leuke oefenen met php.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2015 13:12:15
Quote Anchor link
Hoe voer je USBwebserver uit? Vanaf je PC, vanaf je USBstick? Voer je hem uit vanaf de zip-file?
Gewijzigd op 21/04/2015 13:15:36 door - Ariën -
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

22/04/2015 09:35:43
Quote Anchor link
hallo,

@Aar ik heb deze webserver als zip/rar gedownload. naar usb stick gekopieerd.
daar uitgepakt en draaien maar. dus niet op de pc uitgepakt.
Hoort dit dan misschien anders gedaan te worden ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/04/2015 09:59:53
Quote Anchor link
Dat zou niet mogen uitmaken. Als het goed is vind je in de instellingen van Apache een DocumentRoot instelling. Hoe ziet deze er bij jouw uit?
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

23/04/2015 21:44:35
Quote Anchor link
hallo
@Aar ik heb dit daarbij :
DocumentRoot "{rootdir}"
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/04/2015 22:01:03
Quote Anchor link
Heb je in je USBwebserver wel een map /root staan?
Ik heb zelf nu even geen USBwebserver bij de hand om het uit te testen.

Wat zie je als je de webserver Apache opstart, en naar http://localhost:8080/ surft in je browser?

Ik vraag me af welke versie PHP USBwebserver eigenlijk gebruikt, het ziet er naar mijn idee niet uit alsof het nog actief ontwikkeld wordt. Wat zegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo phpversion(); ?>
?
Just interesting, want als het versie 5.3.X is, dan is het in mijn ogen niet meer geheel veilig.
Gewijzigd op 23/04/2015 22:09:48 door - Ariën -
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

24/04/2015 09:01:04
Quote Anchor link
hallo

@Aar versie php 5.4.17. versie usbwebserver V8.6
de usbwebserver.exe moet op de usb in de Root staan. Als ik deze exe verplaats naar de root directory
dan geeft hij een fout melding error(74) file not found.
bij http://localhost:8080/ zie ik een pagina info betreft webserver v8.6. allemaal info over bestanden
en ext. wat kan ik daarmee?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2015 09:13:50
Quote Anchor link
Maak eens een bestand met de naam index.php in de root-map van de USB Webserver, en zet het volgende erin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Dag wereld";
?>


surf vervolgens naar http://localhost:8080 en zorg dat Apache draait, wat zie je dan?
 
John D

John D

24/04/2015 10:47:02
Quote Anchor link
Misschien http://localhost:80 omdat op 8080 de admin interface zit? (suggestie, verder geen ervaring met deze usbwebserver).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.