User agent Chrome als Safari?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bugmenot125

bugmenot125

27/07/2009 11:57:00
Quote Anchor link
Ik gebruik het volgende script om inhoud alleen naar Safari users te sturen, maar toen ik zojuist in Chrome (incognitovenster) mijn pagina bekeek, zag ik gewoon de inhoud die alleen voor Safari bedoeld was staan. Hoe kan dit en hoe verbeter ik mijn script zodat de inhoud echt alleen maar aan Safari users getoond wordt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function agent($browser) {
$useragent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
return strstr($useragent,$browser);
}

if(agent("Safari") != FALSE) {
echo "hello world";
}

?>


Alvast bedankt voor de hulp, hoop ik ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:36:54
 

27/07/2009 12:04:00
Quote Anchor link
Niet.
Die browser zegt wie die is. Dus als die browser zegt dat ie safari is, terwijl die chrome is, tja...
Opera kan ik ook zo instellen dat ie zegt dat ie IE is.
 
Niels DB

Niels DB

27/07/2009 12:06:00
Quote Anchor link
simpel, je kijkt of er safari voorkomt in de header van user agent.

Safari: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X; en) AppleWebKit/124 (KHTML, like Gecko) Safari/125

Google Chrome: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/525.13 (KHTML, like Gecko) Chrome/0.2.149.30 Safari/525.13

zit allebei safari in

Je moet dus beter headers lezen.

En zoals hierboven gezegd is, 100% zeker kan je nooit zijn ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels DB
 
Bugmenot125

bugmenot125

27/07/2009 12:32:00
Quote Anchor link
OK thanx, kunnen jullie me advies geven over hoe ik Chrome dan kan uitsluiten? Bijv. in dit script? Het kunnen bekijken van deze inhoud moet zowel voor Apple als Windowsgebruikers met Safari mogelijk zijn.
 

27/07/2009 13:10:00
Quote Anchor link
Niet.
Ik zou ook niet weten waarom je dat wilt doen.
 
Mitchell

Mitchell

27/07/2009 13:13:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 27.07.2009 13:10:
Niet.
Ik zou ook niet weten waarom je dat wilt doen.
Waarschijnlijk zelfde reden waarvoor Microsoft de conditional comments heeft gemaakt voor IE.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/07/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Beetje onzinnig lijkt mij.
Ik wil eigenlijk dat mijn site alleen bekeken kan worden door blondines, maar dan alleen de natural blondes. ;-)
 
Roel -

Roel -

27/07/2009 13:33:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 27.07.2009 12:04:
Niet.
Die browser zegt wie die is. Dus als die browser zegt dat ie safari is, terwijl die chrome is, tja...
Opera kan ik ook zo instellen dat ie zegt dat ie IE is.


Dat kan Fx ook...
 
Zero XT

Zero XT

27/07/2009 13:45:00
Quote Anchor link
Als je nu eerst checkt of er het woord chrome in voorkomt en als dat false is, dan checken of safari er in voorkomt dan is je probleem opgelost. ik zou je wel een voorbeeld code geven maar ik type dit met mn telefoon en mn vriendin heeft mn laptop in beslag genomen en mijn 2 andere computers zijn thuis (ben bij vriendin)
 

27/07/2009 13:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 27.07.2009 13:23:
Beetje onzinnig lijkt mij.
Ik wil eigenlijk dat mijn site alleen bekeken kan worden door blondines, maar dan alleen de natural blondes. ;-)

Ja, zoiets denk ik er dus ook over...
 
Zero XT

Zero XT

27/07/2009 13:54:00
Quote Anchor link
Laten we ontopic blijven;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.