username + ww phpmyadmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen VD

Jeroen VD

05/02/2012 18:19:22
Quote Anchor link
hallo,

ik gebruik tijdelijk usbwebserver als webserver, omdat ik voor school nogal eens op verschillende computers zit zonder webserver, editors e.d. nu wil ik thuis inloggen bij phpmyadmin, maar de username en password die ik altijd gebruik kan ik niet mee inloggen. verder heb ik helemaal niets veranderd (handmatig of via usbw) aan de instellingen. waar kan ik nu het wachtwoord en gebruikersnaam vinden? als dat al kan?

bij voorbaat dank,
jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:23:03
 
Robin Van den Broeck

Robin Van den Broeck

05/02/2012 18:45:34
Quote Anchor link
Volgens mij gaat dat in de php.ini ofzo, maar is dit niet geëncrypteerd?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/02/2012 18:48:44
Quote Anchor link
ik kan het in php.ini niet vinden...


Toevoeging op 05/02/2012 19:09:16:

ik heb nu geprobeerd in een scriptje dat ik al had om in de database te komen met mijn gegevens: de foutmeldingen die ik krijg zijn deze twee voor alle mysql functies:

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in F:\UsbWebserver\Root\posthoorn\registreren.php on line 10

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in F:\UsbWebserver\Root\posthoorn\registreren.php on line 10
 
- SanThe -

- SanThe -

05/02/2012 19:10:31
Quote Anchor link
Jeroen vd op 05/02/2012 18:48:44:
ik kan het in php.ini niet vinden...


Waarom zou php de inloggegevens van mysql willen bewaren? Dat is ongeveer hetzelfde als je autosleutels aan de fietsenmaker geven.
Als je de inloggevens van mysql kwijt bent zal je dat in mysql moeten wijzigen. Of, als het een host betreft, even opnieuw opvragen.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/02/2012 19:13:51
Quote Anchor link
@santhe, nogal logisch dat het niet zo als plain-text staat. de vraag was meer hoe ik er dan wel aan kon komen.

hoe wijzig ik dat dan in mysql?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/02/2012 19:22:14
Quote Anchor link
Zat te lezen in Google als je dit ingeeft: root password mysql
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/02/2012 21:11:39
 
Mark Markson

Mark Markson

05/02/2012 21:37:34
Quote Anchor link
Standaard inlog voor phpmyadmin op USBwebserver is: root en usbw als wachtwoord
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/02/2012 21:47:53
Quote Anchor link
Na de aanwijzing van santhe was ik al op deze site gekomen, ger. Maar ik wist nog niet of dit de manier was. Ik zal dit morgen eens proberen, zit nu op mn telefoon.

Ik heb root met usbw gewoon laten staan, het was maar voor even. Maar die doe het ook niet
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

05/02/2012 22:16:44
Quote Anchor link
Ik zie het misschien verkeerd, maar is die map "posthoorn" niet van een site of heb je de root werkelijk zo genoemd voor usbw?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/02/2012 22:33:33
Quote Anchor link
Das het mapje met die site voor school (allemaal fictief). Die map staat in de root.
 

05/02/2012 22:47:20
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/02/2012 23:10:41
Quote Anchor link
Dit ga ik morgen eens proberen
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

06/02/2012 01:11:31
Quote Anchor link
Jeroen vd op 05/02/2012 22:33:33:
Das het mapje met die site voor school (allemaal fictief). Die map staat in de root.


okay, maar die melding die jij net gaf is dus dat je niet meer in die site kan begrijp ik?

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in F:\UsbWebserver\Root\posthoorn\registreren.php on line 10

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in F:\UsbWebserver\Root\posthoorn\registreren.php on line 10


Misschien zou je het bestand eens kunnen bekijken waar je de connectie mee maakt met de database?
Gewijzigd op 06/02/2012 01:12:47 door Allan de Bruin
 
Jeroen VD

Jeroen VD

06/02/2012 16:45:58
Quote Anchor link
ik heb nu usbwebserver opnieuw geinstalleerd, en ik heb nu ook toegang tot phpmyadmin. maar blijven de foutmeldingen staan?


Toevoeging op 06/02/2012 16:50:23:

EDIT:

dit is mijn functie om te connecten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
function connectMySQL()
{

    $server = "localhost";
    $user =  "root";
    $password = "usbw";
    $database = "posthoorn";
    if (($db = mysql_connect($server, $user, $password)) == false)
    {

        die;
    }

    else
    {
        if (mysql_select_db($database) == false)
        {

            die;
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 06/02/2012 17:10:04 door Jeroen VD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.