UTF-8 MYSQL en HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi R

Ferdi R

04/11/2015 18:40:27
Quote Anchor link
Ik krijg de charset niet voor elkaar, mijn database tabel charset=UTF-8 en collate=UTF8_unicode_ci
Text veld is ook UTF8_unicode_ci

In de HTML heb ik de meta :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta content="text/html;charset=UTF-8" />


Helemaal bovenin de bestanden via PHP :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); ?>


En zelf in de CSS :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
@charset "utf-8";



Creëert wordt dan cre�ert weergegeven op mijn website. Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:54:10
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/11/2015 18:45:41
Quote Anchor link
Staat je verbinding met de database ook op UTF-8?
 
Ferdi R

Ferdi R

04/11/2015 18:52:26
Quote Anchor link
Nee, maar ik heb het net getest in de HTML zelf en daar wordt het ook niet goed weergegeven, dus ik denk dat het niet aan de database ligt.

Ik heb het net ook via htaccess geprobeerd maar lukt ook niet :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
AddDefaultCharset UTF-8


Ook getest :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="UTF-8" />


Toevoeging op 04/11/2015 19:03:51:

Oke, ik het het getest met utf8_decode() en die maakt er een vraagteken van, utf8_encode() wordt het goed weergegeven.

Dat betekend dus dat de tekst nog steeds ISO-8859-1 is, ook de tekst die vast in de HTML staat. Hoe kan dat nu terwijl ik gebruik maar van de UTF8 meta?
Gewijzigd op 04/11/2015 18:55:53 door Ferdi R
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/11/2015 19:21:17
Quote Anchor link
Als je statische HTML gebruikt is het ook van belang dit als UTF-8 op te slaan in je editor.
 
Ferdi R

Ferdi R

04/11/2015 19:24:13
Quote Anchor link
Heb ik net ook getest, ik heb de footer, config, header en index opgeslaan als UTF-8 w/o BOM

Het vage is allen als ik het bestand met de Crimson editor sluit en dat weer open is het weer een ASCII bestand.

Toevoeging op 04/11/2015 19:38:33:

Het komt dus door de Crimson editor, ik heb de bestanden nu met Aptana geopend, het woordje Creëert opnieuw ingetypt en opgeslaan/geupload en het werkt nu.

Toevoeging op 04/11/2015 19:48:14:

Maar! de output van de database is nog niet goed, ik zie dat de Collatie van de serververbinding op : utf8mb4_unicode_ci staat, maar bij databankserver staat dat de Karakterset op UTF-8 Unicode staat.
 
Peter K

Peter K

04/11/2015 19:55:12
Quote Anchor link
Even je settings van PHP controleren. (server side)
De charset zal daar zeer waarschijnlijk verkeerd ingesteld staan.
Gewijzigd op 04/11/2015 19:55:24 door Peter K
 
Ferdi R

Ferdi R

04/11/2015 20:20:31
Quote Anchor link
Daar vindt ik bij,

Core:
default_charset: no value

Exif:
exif.encode_unicode: ISO-8859-15

Iconv staat op: ISO-8859-15



Verder weet ik niet waar ik naar moet kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.