utils.js

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 12:26:13
Quote Anchor link
Ik zit niet echt met een vraag of probleem; ik wil het vooral gewoon in de groep gooien.
Maar uiteraard zijn reacties/aanvullingen/opmerkingen/... welkom.

jQuery is handig en leuk ... maar meestal nogal overkill.
Er is echter wel functionaliteit die je constant nodig hebt; op zich niet zo moeilijk, maar je moet het toch altijd zoeken en copy/pasten

Ik dacht een kleine file te maken die een paar dingen groepeert. Hiermee kan ik jQuery (en andere frameworks) meestal achterwege laten.

Ik focus me op twee dingen: Ajax en events binden.

utils.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
/**
*  @file baic utilities.
*  If you don't feel like using a js framework, there is still a few utilities you constantly need.
*  I thought of two functionalities: binding events & Ajax
*  Feel free to expand/extend
*/

/**
* Ajax.  
*  made to look like jQuery's $.ajax(options);
*  Not too many fancy options (You make a request; you expect a success callback to be executed.  That's it); feel free to extend
*  required options: url & success
*  optional options (documentation: look at jQuery) : type ('get' or 'post'), dataType ('text', 'json', 'xml'), data
// Example of Usage  
  ajax({
    url: 'ajax.htm',
    success: display
  });
  function display(data) {
    document.getElementById('result').innerHTML = data;
  }
*/
var xmlhttp;
var ajax = function(options) {
  if (typeof xmlhttp == 'undefined') {
    if (window.XMLHttpRequest) {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
      xmlhttp=new XMLHttpRequest();
    }
    else {// code for IE6, IE5
      xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
  }
  // merge options with defaults
  options = {
    url:      options.url,
    success:  options.success,
    type:     typeof options.type != 'undefined' ?      options.type      : 'get',
    data:     typeof options.data != 'undefined' ?      options.data      : null,
    dataType: typeof options.dataType != 'undefined' ?  options.dataType  : 'text'
  }
  // Ajax call
  xmlhttp.open(options.type, options.url, true);
  switch (options.dataType) {
    default:
      if (options.type == 'post') {
        xmlHttp.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
      }
      else {
        xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'text/plain;charset=UTF-8');
      }
      break;
    case 'json':
      xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'application/json; charset=utf-8');
      break;
    case 'xml':
      xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'text/xml; charset=utf-8');
      break;
  }
  xmlhttp.onreadystatechange=function() {
    if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200) {
      switch (options.dataType) {
        default:
          options.success(xmlhttp.responseText);
          break;
        case 'json':
          // @see http://en.wikipedia.org/wiki/JSON
          var my_JSON_object = !(/[^,:{}\[\]0-9.\-+Eaeflnr-u \n\r\t]/.test(
            xmlhttp.responseText.replace(/"(\\.|[^"\\])*"/g, ''))) &&
          eval('(' + xmlhttp.responseText + ')');
          options.success(my_JSON_object);
          break;
        case 'xml':
          options.success(xmlhttp.responseXML);
          break;
      }
    }
  }
  xmlhttp.send(options.data);
  return true;
}

/*
* Add event
*  @see http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/from-jquery-to-javascript-a-reference/
*  @author: Jeffrey Way
// Example of Usage  
var lis = document.getElementsByTagName('li');  
addEvent( lis, 'click', function() {  
    this.style.border = '1px solid red';  
});  
*/
var addEvent = (function( window, document ) {  
    if ( document.addEventListener ) {  
        return function( elem, type, cb ) {  
            if ( (elem && !elem.length) || elem === window ) {  
                elem.addEventListener(type, cb, false );  
            }  
            else if ( elem && elem.length ) {  
                var len = elem.length;  
                for ( var i = 0; i < len; i++ ) {  
                    addEvent( elem[i], type, cb );  
                }  
            }  
        };  
    }  
    else if ( document.attachEvent ) {  
        return function ( elem, type, cb ) {  
            if ( (elem && !elem.length) || elem === window ) {  
                elem.attachEvent( 'on' + type, function() { return cb.call(elem, window.event) } );  
            }  
            else if ( elem.length ) {  
                var len = elem.length;  
                for ( var i = 0; i < len; i++ ) {  
                    addEvent( elem[i], type, cb );  
                }  
            }  
        };  
    }  
})( this, document );


Simpel voorbeeldje van hoe het te gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<!doctype HTML>
<html>
  <head>
    <script src="utils.js"></script>
    <style>
      #click {
        cursor: pointer;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
    <div id="click">click</div>
    <script>
      // simpel voorbeeld: we testen 1 event + 1 ajax call
      // als op de <div></div> gedrukt wordt, wordt een ajax call gemaakt; de respons wordt als innerHTML van die div gezet
      var click = document.getElementById('click');
      // event binden
      addEvent( click, 'click', function() {  
        // ajax call
        var a = ajax({
          url: 'ajax.htm',
          success: display
        });
      });
      // callback voor de ajax respons
      function display(data) {
        click.innerHTML = data;
      }
    </script>
  </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:38:04
 
Erwin H

Erwin H

13/07/2012 13:43:17
Quote Anchor link
Dus in feite maak je zo je eigen library/framework in plaats van JQuery. Niets mis mee lijkt mij.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 13:51:56
Quote Anchor link
Erwin, als je jQuery wilt vervangen ben je nog wel even bezig, alleen je gaat wel de goede kant op.

Misschien even een overzichtje maken van wat je eigenlijk vaak gebruikt van jQuery en die isoleren is natuurlijk een geweldig idee.

We kunnen wel met elkaar wat opzetten, gewoon aparte bestandjes met elk een functie/functies om iets makkelijk voor elkaar te krijgen. Bijv. het gebruik van querySelector(All) of Sizzle als selector engine, Base.js voor OO javascript, enz.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 13:59:53
Quote Anchor link
Ja, daar gaat het vooral om. Eens zien waar mensen jQuery echt voor nodig hebben.
Sowieso ontbreekt hier nog van alles.

Ik dacht toch vooral minimaal. Geen dingen zoals $.each (een for-loop kunnen we zelf wel maken); geen 10 wrapper functies voor ajax, die intern toch allemaal naar $.ajax leiden. ...

En ik heb het procedureel gemaakt; het kan even goed herschreven worden zodat het via 1 object gebeurt, zoals het jQuery ( of $ ) object.
Kwestie van smaak.
Gewijzigd op 13/07/2012 14:01:51 door Kris Peeters
 
Erwin H

Erwin H

13/07/2012 16:01:28
Quote Anchor link
Wouter J op 13/07/2012 13:51:56:
Erwin, als je jQuery wilt vervangen ben je nog wel even bezig

Ja duh... lijkt me een open deur.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 16:05:48
Quote Anchor link
Ik zou geen 1 object maken, maar zoals ze bij MooTools doen meerdere objecten. voorbeeldje
Gewijzigd op 13/07/2012 16:08:23 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 19:10:42
Quote Anchor link
Ja, dat ziet er wel proper uit.

Ik zal eens naar Mootols kijken, trouwens.
 
Wouter J

Wouter J

12/09/2012 19:54:36
Quote Anchor link
Even dit topic weer een zetje omhoog geven. Gister kwam ik langs een erg interessant artikel: Met behulp van node.js en grunt.js kun je je jQuery build customizen. Je kunt bijv. de AJAX of CSS module eruit halen of juist alleen de AJAX module en de functies die je daarvoor nodig hebt: http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/how-to-build-your-own-custom-jquery/

Ter volledigheid, MooTools is ook makkelijk te customizen. Zoek in de source code naar jou functie en kijk vervolgens welke andere klassen daar voor nodig zijn, dit vind je in het commentaar boven zo'n class. Dit kopieer je in je eigen bestand en klaar ben je.
Gewijzigd op 12/09/2012 23:14:22 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/09/2012 10:18:52
Quote Anchor link
Fijn
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 11:55:14
Quote Anchor link
oops, verkeerd knopje...
Gewijzigd op 11/02/2013 11:56:11 door Kris Peeters
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 12:09:41
Quote Anchor link
Kan je dan niet alles appart selecteren bij het downloaden van jquery? Bij mootools kan dat wel namelijk (:

edit:

Ik zie nu pas dat Wouter hetzelfde antwoord gaf.
Gewijzigd op 11/02/2013 12:11:41 door Mebus Hackintosh
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 12:16:32
Quote Anchor link
jQuery-ui wel (draggable; accordion; slider; ...); jQuery niet (voor zover ik weet).

Maar dan nog, jquery werkt standaard met
$(elementen).evenement(callback);

Net niet wat ik probeer te doen.
Gewoon een paar functies om jQuery niet nodig te hebben; maar wel een paar elementaire wapens te hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.