Vaardigheden in Object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

16/09/2009 18:31:00
Quote Anchor link
Hallo mensen.
Ik ben momenteel bezig met een MMORPG, en zit nu alweer met een vraag.
Ik ben bezig met heb maken van mijn UML schema, en loop nu een beetje vast.
Users kunnen verschillende Skills hebben.
Iedere Skill is een object.
Nu wil ik eigenlijk dat voor iedere User zijn ExperiencePoints voor iedere skill in het object User staat.
Kan ik nu het beste een array maken, die er ongeveer zo uitziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array("skillA" => '1023', "skillB" => '23');
?>


Of kan ik beter een lijst / array meegeven, waarin alle skills staan, en dan die skill dan een extra property heeft met het aantal experience points.

Of hebben jullie een andere / betere oplossing?

Fijne Avond!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:57:11
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/09/2009 15:41:00
Quote Anchor link
bump!
 
Toine vd P

Toine vd P

17/09/2009 15:52:00
Quote Anchor link
ik zou zoiets doen;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
class Experiencepoint extends User {

    var
$type;
    var
$value;
    
    function
__construct($type) {
        $this->type = $type;
        // select * from exp where type = $type and user_id = $this->user_id
        // waarde ophalen aan de hand van $this->user_id (dit kan omdat deze class "User" extend)

        $this->waarde = $record->waarde;
    }
    
}


class User {

    var
$user_id;
    var
$skills = array();
    
    function
init_skills() {
        $skills_attack = new Experiencepoint('attack');
        $skills_defence = new Experiencepoint('defence');
        
        $this->skills = array(
            'attack' => $skills_attack,
            'defence' => $skills_defence
        )
    }

}

?>
 
Winston Smith

Winston Smith

24/09/2009 01:46:00
Quote Anchor link
@Twan: PHP4?

Ik zou de skills inderdaad als array opnemen bij de user (een user kan als eigenschap bepaalde skills bezitten).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.