Vage foutmelding bij het verzenden van een formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mohamed nvt

Mohamed nvt

05/10/2023 14:16:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Zoals de titel het zegt, krijg ik onderstaande foutmelding bij het verwerken van een formulier.

Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function bind_param() on bool in /mnt/web218/c0/99/51995699/htdocs/dermanxane_nl/register.php:96 Stack trace: #0 {main} thrown in /mnt/web218/c0/99/51995699/htdocs/dermanxane_nl/register.php on line 96

Begin van het pagina heb ik Database verbinding toegevoegd en reeds getest en het werkt zonder problemen.

De code op regel 96 is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
// Prepare and execute the database insert query
        $insertQuery = "INSERT INTO gebruikers (voornaam, achternaam, telefoonnummer, wachtwoord, apotheeknaam, email, rol) VALUES (?, ?, ?, ?,?,?,?)";
        $stmt = $mysqli->prepare($insertQuery);
        $stmt->bind_param("sssssss",$firstname,  $lastname, $password, $pharmacyname, $phonenumber, $email,$role );

        if ($stmt->execute()) {
            // Registration successful, close the database connection
            $successMessage = "Registration successful!";
            $stmt->close();

            // Redirect to a success page or display a success message
            header("Location: wachtkamer.php");
            exit();
        } else {
            // Handle database insertion error
            echo "Database error: " . $stmt->error;
        }

Alvast bedankt voor het meedenken.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 20:01:35
 
E vH

E vH

05/10/2023 15:32:20
Quote Anchor link
post de output van $mysqli is.

Zie ook: https://www.php.net/manual/en/mysqli.prepare.php

" mysqli_prepare() returns a statement object or false if an error occurred. "

Edit:
Tevens zou ik je query even na lopen. Het wachtwoord komt bij de telefoonnummer, apotheek naam bij wachtwoord.. etc
Gewijzigd op 05/10/2023 15:41:05 door E vH
 
Ivo P

Ivo P

05/10/2023 15:54:13
Quote Anchor link
mogelijke oorzaken:
- tabel bestaat niet / heet anders
- een of meer kolommen bestaan niet of heten anders.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

05/10/2023 19:02:55
Quote Anchor link
Dankjewel voor het meedenken. Uiteindelijk had ik de naam van de tabel verkeerd gespeeld. :D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2023 19:28:28
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.