Vage session notice onderaan de pagina staan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas

thomas

30/12/2009 19:43:00
Quote Anchor link
Goedendag ik heb een melding wat ik nog nooit ben tegen gekomen.
ik weet ook niet wat er bedoelt wordt.
kan iemand mij helpen?

Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:46:17
 
Henk PHP

Henk PHP

30/12/2009 19:49:00
Quote Anchor link
Deze fout krijg je op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$_SESSION['test'] = NULL;
$test = 'niet NULL';
?>


Je krijgt deze error als $_SESSION['bla'] NULL is en je de global var $bla iets anders dan NULL meegeeft.

Werkt wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$_SESSION['test'] = NULL;
$test = NULL;
?>
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/12/2009 19:50:00
Quote Anchor link
waarschijnlijk maak jij geen gebruik van $_SESSION, maar van $_GLOBAL.
En omdat jou host eindelijk iemand heeft aangenomen met een beetje verstand,, hebben ze register_globals uitgezet.
Dus nu moet je opeens iets veiligere dingen gaan gebruiken.
 
Thomas

thomas

30/12/2009 19:57:00
Quote Anchor link
ke vindt het wel erg vaag. maar zal wel

@nico dan heb ik verstand xD
draait op mijn eigen server

Edit heb mijn script aangepast dus weg met $_global
en hello to $_SESSION
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door thomas
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.