Validate errors

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »
M V

M V

23/12/2010 21:21:26
Quote Anchor link
Hallo allemaal. Ik heb problemen met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
    include 'header.php'; //get the header
    
    //functions
    //Validate the title

    function validatetitle(){
        if(isset($_POST["submit_newnews"]) && empty($_POST["title_newnews"])) //is it empty or not
        {
            print ("<td>You didn't fill in a title.</td>\n");
            return false;
        }

        else if(isset($_POST["submit_newnews"]) && (!preg_match("#^[A-Za-z0-9]+$#i", $_POST["title_newnews"])))
        {

        print ("<td>Title can only consist letters and numbers.</td>\n"); //have yet to add ()-_?!,.
        return false;
        }

        else if(isset($_POST["submit_newnews"]) && !empty($_POST["title_newnews"]) && (preg_match("#^[A-Za-z0-9]+$#i", $_POST["title_newnews"])))
        {

            return true;
        }
    }
    function
validatecontent(){
        if(isset($_POST["submit_newnews"]) && empty($_POST["content_newnews"])) //is it empty or not
        {
            print ("<td>You didn't fill in any news content.</td>\n");
            return false;
        }

        else if(isset($_POST["submit_newnews"]) && (!preg_match("#^[A-Za-z0-9 .,?_!()-]+$#i", $_POST["content_newnews"])))
        {

        print ("<td>Content can only consist letters and numbers.</td>\n");
        return false;
        }

        else if(isset($_POST["submit_newnews"]) && !empty($_POST["content_newnews"]) && (preg_match("#^[A-Za-z0-9]+$#i", $_POST["content_newnews"])))
        {

            return true;
        }
    }
    function
check(){ //check if validatetitle and validatecontent are true or not. If true you get redirected to new page
        if(validatetitle() == false || validatecontent() == false){
            return false;
        }

        if(validatetitle() == true && validatecontent() == true){
            return true;
            header: ('Location: upload_news.php');
        }
    }

?>

<div id="wrapper"> <!-- wrapper of the site needs to be closed in footer -->
    <div id="wrappertop"></div>
    <div id="bg"><!-- bg needs to be closed before wrapper in footer, this is for the background -->
    <div id="side">
        <?php include 'submenu.php'; ?>
    </div>
    <div id="content">
        <div id="titlepage">
            <h2>Upload news item</h2>
        </div>
        <form id="newnews" method="POST" action="<?php check() ?>" name="formnewnews"/>
            <table id="formnewnews">    
                <tr>
                    <td><label>Title news article*</label></td>
                    <td><input type="text" name="title_newnews" id="title_newnews"/></td>
                    <?php validatetitle(); ?>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label>News article**</label></td>
                    <td><textarea rows="6" cols="50" name="content_newnews" id="content_newnews"></textarea></td>
                    <?php validatecontent(); ?>
                </tr>
                <tr>
                    <td><input type="submit" name="submit_newnews" id="submit_newnews" value="upload new article"/></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><em style="font-size:10px;">*a-z, A-Z, 0-9 are allowed</em></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><em style="font-size:10px;">**a-z, A-Z, 0-9, ?!.-_() are allowed</em></td>
                </tr>
            </table>
        </form>
    </div>
<?php
    include 'footer.php'; //get the footer
?>


Problemen:
- ik krijg de tekst 'You didn't fill in a title' 2 keer. 1 keer op de juiste plaats en 1 keer buiten de vlak onder het menu.
- Wanneer ik alles goed invul gaat hij naar <td>You didn't fill in a title.</td>

ps ben nieuw geen idee of ik het zo goed heb geupload ^^''
ps ik heb dislexie sorry voor eventuele spel- en grammatica fouten


Zet in het vervolg code-tags rond je code.
[/modedit]
Gewijzigd op 23/12/2010 21:25:29 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 19:30:04
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/12/2010 09:58:52
Quote Anchor link
Je roept op regel 58 de functie check() aan.
Die roept validatetitle() en validatecontent() aan.
Daarna roep je validatetitle() ook aan op regel 63 en validatecontent() op regel 68

Daarnaast is je functie check() nogal onlogisch.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/12/2010 10:15:12
Quote Anchor link
header.php

Daar staat toch geen <body> <head> ... ?

Wie leert de mensen eigenlijk om functies te schrijven tussen hun HTML?

Staat dat zo in boeken? Zijn eer leerkrachten/docenten die dat zo aanleren?
 
M V

M V

24/12/2010 11:02:27
Quote Anchor link
TJVB tvb op 24/12/2010 09:58:52:
Je roept op regel 58 de functie check() aan.
Die roept validatetitle() en validatecontent() aan.
Daarna roep je validatetitle() ook aan op regel 63 en validatecontent() op regel 68

Daarnaast is je functie check() nogal onlogisch.


Hoezo is check() onlogisch? Ik snap nu wel waarom hij 2 keer verschijnt maar nog niet hoe ik dit moet gaan oplossen. de error moet namelijk een nieuwe <td> worden in de eerste <tr> bij het checken van de titel.

Toevoeging op 24/12/2010 11:06:18:

Kris Peeters op 24/12/2010 10:15:12:
header.php

Daar staat toch geen <body> <head> ... ?

Wie leert de mensen eigenlijk om functies te schrijven tussen hun HTML?

Staat dat zo in boeken? Zijn eer leerkrachten/docenten die dat zo aanleren?



in header.php staat het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<link rel="stylesheet" href="stylesheet.css" type="text/css"/>
<script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
</head>
<body>
<?php
    include 'log.php';
    include 'banner.php';
    include 'mainmenu.php';
?>


Enkel belangerijke zaken daarin geplaatst. Header roept dus 3 andere bestanden op en opent de body. De body en html worden gesloten in footer.php
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/12/2010 11:14:13
Quote Anchor link
check is niet logisch omdat je dubbel controleert.

Dit doet het zelfde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function check() {
  if(validatetitle() == true && validatecontent() == true){
    return true;
  }

  return false;
}

?>


Als je al een true teruggeeft, zal die
header: ('Location: upload_news.php');
niet meer worden uitgevoerd.

Mocht die wel worden uitgevoerd, zou die fouten geven.
Je mag namelijk niet eerst een halve pagina html naar de gebruiker sturen om dan alsnog te beslissen om met header weg te springen.

Logica hoort bovenaan te staan, html onderaan.
Dat is dus inclusief header.php.

include je header.php onder de definitie van je functies.



EDIT (2)
Even gekeken hoe je die functies aanspreekt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
action="<?php check() ?>"


Wat zal dit doen?
Dit zal er voor zorgen dat true of false als string in je action komt (misschien als 0 en 1).

Dan krijg je bv.

action="true" of action="1"

Dit slaat uiteraard nergens op.

Wat je moet doen, is je action zetten op een plek (url) waar je de functie laat uitvoeren. Dit moet dus gebeuren na de submit van de gebruiker, niet in het echo'en van je formulier.
Gewijzigd op 24/12/2010 11:45:03 door Kris Peeters
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/12/2010 13:07:26
Quote Anchor link
geen reactie?
 
M V

M V

09/01/2011 22:37:08
Quote Anchor link
Kris Peeters op 25/12/2010 13:07:26:
geen reactie?


Ik was op vakantie ^^'' Ik ga nu weer aan de slag, kijken of het lukt ;)
Gewijzigd op 09/01/2011 22:37:19 door M V
 
M V

M V

12/01/2011 20:27:20
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost door verschillende pagina's aan te maken. bedankt =)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.