Validatie gevruikers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »
Luc Gomes

Luc Gomes

29/08/2014 15:33:25
Quote Anchor link
Hallo,

In mijn loginscript zit de mogelijkheid om user levels te difineren.
Nu wil ik dat iedereen met de juiste rechten toegang krijgt vanaf het laagste niveau.

Dus b.v. isMember is mijn laagste gebruikers niveau en isAdmin het hoogste.
De Admin moet nu ook een lager account hebben om de Member pagina's te kunnen zien, en dat wil ik niet.
Ik dacht dat met IF en OR te kunnen oplossen maar tot opheden zonder succes.

Dit is wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if (!$session->isAdmin) || (!$session->isMember()) {
   header("Location: ../secure/main.php");
   }

else{
}

?>


Kan iemand mij hier mee helpen?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 29/08/2014 15:33:43 door Luc Gomes
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:10:17
 
- SanThe -

- SanThe -

29/08/2014 15:40:18
Quote Anchor link
Wat is de bedoeling?
Als admin true is of member true, moet dat dan naar de else?
Zo ja, dan moet de || een && zijn.

Toevoeging op 29/08/2014 15:42:15:

En je () kloppen niet in de if().
Je hebt nu if(...) en dan een losse || erachter die niet bij de if() hoort.
 
Luc Gomes

Luc Gomes

29/08/2014 15:51:55
Quote Anchor link
Ja dat klopt zowel met admin als met member rechten moet je de betreffende pagina kunnen openen.

Met het onderstaande kan ik als member de pagina openen maar als admin niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if ((!$session->isAdmin && !$session->isMember())) {
   header("Location: ../secure/main.php");
   }

else{
}

?>
Gewijzigd op 29/08/2014 15:52:30 door Luc Gomes
 
- SanThe -

- SanThe -

29/08/2014 16:03:47
Quote Anchor link
Je wilt naar de header?

Is het dan niet gewoon zo?
if($session->isAdmin or $session->isMember())
 
Luc Gomes

Luc Gomes

29/08/2014 16:12:33
Quote Anchor link
ik wil juist niet naar de header '!'
 
- SanThe -

- SanThe -

29/08/2014 16:17:13
Quote Anchor link
if(!($session->isAdmin or $session->isMember()))
 
E vH

E vH

29/08/2014 16:18:36
Quote Anchor link
Het word een rommeltje...

Ik zie het volgende:
$session->isAdmin
$session->isMember()

2 verschillende dingen?

Wat zit er in $session->xxxx ?

Je wilt niet naar de header? dan is oplossing van SanThe correct...
 
- SanThe -

- SanThe -

29/08/2014 16:21:00
Quote Anchor link
Elmar vH op 29/08/2014 16:18:36:
$session->isAdmin
$session->isMember()


Dit vind ik ook vreemd.
 
Luc Gomes

Luc Gomes

29/08/2014 16:50:07
Quote Anchor link
Gebruikers kunnen of Admin zijn of Member en ik wil ze graag beide toegang verlenen.
Dat is kortweg de bedoeling, en zo heb ik nog 3 levels waar verschillende gebruikers verschillende "rechten"
hebben.
Dus isAdmin is het hoogste niveau
en isMember het laagste (gevalideerde) niveau

Maar nu kan ik wanneer ik ben ingelogd als Admin niet op de pagina waar de rechten voor Member zijn ingesteld.

Beetje krom onder woorden gebracht maar in de kern wel zoals ik het graag zou willen zien werken.
 
E vH

E vH

29/08/2014 17:03:37
Quote Anchor link
Luc,

Moet isAdmin niet isAdmin() zijn ?
of isMember() , isMember zijn?
Gewijzigd op 29/08/2014 17:04:13 door E vH
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/08/2014 17:15:22
Quote Anchor link
Kennelijk bepaal je ergens dat een admin niet op de pagina van member kan/mag komen.
Hoe / op welke wijze heb je dan de bevoegdheden van een gebruiker (member, admin, ....) vastgelegd?
 
Luc Gomes

Luc Gomes

29/08/2014 17:33:29
Quote Anchor link
Dat een admin niet op de pagina mag komen word hier bepaald:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

include("../secure/include/session.php");
  
if(!$session->isMember()) {
   header("Location: ../secure/main.php");
   }

else{
}


?>


En in session.php staan de defenities:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
   function isAdmin(){
      return ($this->userlevel == ADMIN_LEVEL ||
              $this->username  == ADMIN_NAME);
   }
  

   function
isMember(){
return ($this->userlevel == MEMBER_LEVEL ||
              $this->username  == MEMBER_NAME);
   }

?>

session.php is natuurlijk veel groter maar hier gaat het om.

hopelijk is dat een antwoord op je vraag?
Gewijzigd op 29/08/2014 17:34:46 door Luc Gomes
 
E vH

E vH

29/08/2014 17:35:43
Quote Anchor link
isAdmin()............... ;-)


Probeer is:
if(!$session->isAdmin() or $session->isMember()){
Gewijzigd op 29/08/2014 17:36:05 door E vH
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2014 17:44:55
Quote Anchor link
Wat volgens mij al fout gaat is dat je gebruikers door gaat sturen naar een 'secured page' als ze daartoe gemachtigd zijn. Dus als ik niet gemachtigd ben maar de URL van de 'secured page' weet dan kan ik daar gewoon naar toe. Immers voer je de controle niet op de beveiligde pagina zelf?

Als het klopt wat ik zeg dan gaat het dus niet goed. Je moet altijd de controle op de beveiligde pagina uitvoeren:

functions.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
define('ROLE_MEMBER', 2);
define('ROLE_ADMIN', 4);

function
accessLevel($level)
{

    if($GLOBALS['user']->getRole() < $level) // $GLOBALS['user']->getRole() geeft de bevoegdheid van de gebruiker. kan dus 0 zijn voor niet ingelogd, 2 voor member en 4 voor admin.
    {
        header("Location: login.php");
        exit;
    }
}
        
?>


beveiligde pagina's voor ROLE_MEMBER en hoger:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include_once 'functions.php';
accessLevel(ROLE_MEMBER);

// inhoud van de pagina
?>


beveiligde pagina's voor ROLE_ADMIN:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include_once 'functions.php';
accessLevel(ROLE_ADMIN);

// inhoud van de pagina
?>
Gewijzigd op 29/08/2014 17:50:30 door Frank Nietbelangrijk
 
Luc Gomes

Luc Gomes

29/08/2014 17:56:37
Quote Anchor link
Frank,

allereerst bedankt voor je oplossing, dit is wat ik zocht.

en de controle vond natuurlijk wel plaats op elke "beveiligde" pagina maar ik kon simpel weg als admin niet naar die pagina maar wel als member.

case closed.

nogmaals bedankt allemaal voor de hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.