Value van button id met onClick

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

06/11/2013 22:52:30
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen ,

Ik wat gegevens uit een database met allemaal een unieke id ,

Deze gegevens laad ik op een pagina met Ajax, in een while lus
Bij alle resultaten zet ik een button neer, met de value van de geladen id s uit de database

Nu wil ik als ik op deze button.klik dat de waarde door gestuurd word naar mijn JavaScript (onclick(mijnfunctie))

In mijn JavaScript

Waarde = GetElementById(mijn button id)

Nu krijg ik altijd maar de eerste id want een id mag maar 1 keer voorkomen

Hoe los ik nu op dat ik de waarde krijg van de button waar op geklikt is dus niet de eerste id op de pagina

Alvast bedankt voor jullie tips
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:29:22
 
Michael -

Michael -

07/11/2013 07:42:44
Quote Anchor link
Class ipv id. gebruiken of achter elke id een cijfer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$i
=0;

while() {
    echo 'id="' . $row['id . $i . '] .'"';
    $i++;
}

?>
Gewijzigd op 07/11/2013 08:27:49 door Michael -
 
Pipo Clown

Pipo Clown

07/11/2013 08:15:37
Quote Anchor link
Probeer het eens als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onclick="mijnfunctie(this)";


Javascript krijgt dan de gegevens door van de knop waarop geklikt is.
In javascript kan je dus this.id of this.value gebruiken om de juiste knop te selecteren en de juiste actie uit te voeren terwijl je zelf de juiste gegevens kwijt kunt in de betreffende knop/link in HTML.
 
Stefan H

stefan H

07/11/2013 13:28:20
Quote Anchor link
oke pipo bedankt maar hoe lees ik dan de waarde in javascript uit ik heb nu het onderstaande maar dan krijg ik nog steeds alleen de waarde van eerste ID,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
in me html
 id="fotoid" value="<?php echo $result['id'];?>" onclick="deletefoto(this.value)"

in javascript
   var fotoid = document.getElementById("fotoid").value;
?>
 
Jan R

Jan R

07/11/2013 13:40:44
Quote Anchor link
Pipo schreef:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onclick="mijnfunctie(this)";
en niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onclick="deletefoto(this.value)"


dus zonder value

in javascript haal je dit op als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function mijnfunctie(fotoid){
    var fotoid = fotoid.value;
}


Je hebt dus al een object om de eigenschappen van te zoeken dus geen get...by...
Gewijzigd op 07/11/2013 13:42:41 door Jan R
 
Stefan H

stefan H

07/11/2013 14:23:58
Quote Anchor link
oke maar this.value werkt wel en this werkt niet
 
Stefan H

stefan H

05/12/2013 18:20:11
Quote Anchor link
Bovenstaande werkt goed , maar nu is de volgende vraag hoe krijg ik de response terug in de div met het id, van de geklikte button,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(hr.readyState == 4 && hr.status == 200) {
             var
return_data = hr.responseText;
            document.getElementById("echo_email_not").innerHTML = return_data;
        
            }

?>

echo_email_not moet dan het id van de geklikte button zijn,
nu krijg ik de response terug in de eerst tegenkomende id echo_email_not
iemand een idee,

alvast bedankt voor reactie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.