Valuta afronden naar boven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjonnie

sjonnie

09/11/2008 12:01:00
Quote Anchor link
Heren php goeroes,

Ik zit met een afrond probleempje. Ik wil graag een valuta bedrag altijd afronden naar boven. M.a.w. wanneer ik EUR 12,2133337 heb wil ik dat dit afgerond wordt naar EUR 12,22.
round doet dit netjes naar EUR 12,21, dit is natuurlijk gebruikelijk. ceil werkt ook niet omdat deze niet 2 decimaal achter de komma werkt (althans, ik weet niet hoe...)
floor is natuurlijk helemaal geen optie.

Na driftig googlen en op topics gezocht heb ik niets kunnen vinden, heb ik stront in mijn ogen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:04:56
 
Sjonnie

sjonnie

09/11/2008 12:24:00
Quote Anchor link
Op php.net dit gevonden, het lijkt te werken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
function mround($value) {
  return ceil((string)($value*100))/100;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sjonnie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.