Van database naar array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

21/06/2012 18:31:04
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zie het even niet (meer) zitten. Ik wil de inhoud van een database (2 x 1 veld) overzetten naar een array.

Ik lees mijn tabel uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT totaal FROM bezoekcijfers ORDER BY meetdatum DESC LIMIT 15";
$cResultCijfers = mysql_query($sql);

$sql = "SELECT rapportagemaand FROM bezoekcijfers ORDER BY meetdatum DESC LIMIT 15";  
$cResultMaand = mysql_query($sql);


Hoe krijg ik (ook al weer) het resultaat van deze query in een array???

Ik weet het, het is een basiskennis maar ik heb dit nog niet eerder gedaan. Vandaar dus mijn vraag.

George
Gewijzigd op 21/06/2012 18:31:51 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:13:59
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/06/2012 18:36:16
Quote Anchor link
mysql_fetch_assoc()

en zorg voor foutafhandeling.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

21/06/2012 18:43:53
Quote Anchor link
Toch wil het mij niet lukken.

Onderstaande code heb ik nodig voor het krijgen van een grafiek (oorspronkelijke code)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$myData = new pData();
$myData->addPoints(array(-15,-13,31,-23,-2,-37,44,5),"Serie1");



en dit heb ik er van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
// Samenstellen array voor grafiek
$sql = "SELECT totaal FROM bezoekcijfers ORDER BY meetdatum DESC LIMIT 15";
$cResultCijfers = mysql_query($sql);
$cY = mysql_fetch_assoc($cResultCijfers);

$myData = new pData();
$myData->addPoints(array("$cY"),"Serie1");



Ik denk dat ik de array verkeerd vertaal???
 
Bart V B

Bart V B

21/06/2012 20:17:21
Quote Anchor link
?? Ik snap echt totaal niet wat je aan het proberen bent maar dit lijkt mij logischer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= "SELECT totaal FROM bezoekcijfers ORDER BY meetdatum DESC LIMIT 15";
$cResultCijfers = mysql_query($sql);

while($cY = mysql_fetch_assoc($cResultCijfers))
{

   echo $cY['totaal'];
}

?>
 
George van Baasbank

George van Baasbank

21/06/2012 20:34:57
Quote Anchor link
Maar ik moet juist het resultaat van die echo in een nieuwe array zien te krijgen.

De code zoals die er uit moet komen te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$myData->addPoints(array("January","February","March","April","May","June","July","August"),"Absissa");
$myData->setAbscissa("Absissa");


Ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$sql = "SELECT rapportagemaand,meetdatum FROM bezoekcijfers ORDER BY meetdatum DESC";  
$cResultMaand = mysql_query($sql);
while ($cX = mysql_fetch_assoc($cResultMaand)) {
    echo $cX['rapportagemaand'];
}



$myData->addPoints(array($cX),"Absissa");
$myData->setAbscissa("Absissa");
 
B Polak

B Polak

21/06/2012 21:25:14
Quote Anchor link
mysql_fetch_object() gebruiken

Ook wanneer je niet met OOP werkt is het toch OO denkbaar.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

21/06/2012 22:10:35
Quote Anchor link
Ik heb de array deels werkend. Hij telt wel het juiste aantal velden maar alleen de inhoud van het eerste veld wordt in de array gezet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$sql = "SELECT rapportagemaand,meetdatum FROM bezoekcijfers ORDER BY meetdatum DESC";  
$cResultMaand = mysql_query($sql);
$cX = array();
$nTeller = 1;
while ($row = mysql_fetch_array($cResultMaand)) {
    $cMaand = $row['rapportagemaand'];
    $cX = array_fill($nTeller,$nTeller,$cMaand);
    $nTeller++;
}


De syntax <array_fill> lijkt mij de juiste maar nu nog dat alle inhoud wordt getoond
 
Eddy E

Eddy E

22/06/2012 08:32:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= "SELECT rapportagemaand,meetdatum FROM bezoekcijfers ORDER BY meetdatum DESC";  
$cResultMaand = mysql_query($sql);
$cX = array();
$nTeller = 1;
while ($row = mysql_fetch_array($cResultMaand)) {
    $cMaand = $row['rapportagemaand'];
    $cX[] = array($nTeller,$nTeller,$cMaand);
    $nTeller++;
}


// tonen kan met print_r
print_r($cX);
?>


Dus $cX[] voegt automatisch een element toe aan die array, zonder iets weg te halen.
?>
 
John Cena

John Cena

22/06/2012 11:26:09
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon in je while je cX vullen met .=
Dat wordt dan dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$cX
= array();

while('blabla')
{

$cX .= 'NEXT';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.