van gegeven datum andere datum berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonathan

jonathan

07/09/2007 13:54:00
Quote Anchor link
ik wil graag dat een klant een 2e deel van een betaling doet een 20 dagen voor aankomst in een woning.
de aankomst datum lees ik hiermee uit $arrival hiermee komt de aankomst datum er als volgt uit: 2007/10/25
nu wil ik dus dat er een 2e datum wordt berekend aan de hand van deze datum. bijv 20 dagen eerder. ik heb geprobeerd gewoon met php te rekenen maar hiermee krijg ik alleen het jaartal verandert ( bijv. 1987)
en hiermee worden de dagen en maanden niet getoond.
Kortom kan iemand mij helpen hoe ik zo iets moet aanpakken?
ik zat zelf te denken om het output formaat van $arrival aan te converteren naar een reeks van getallen achter elkaar en daar dan vervolgens mee te gaan rekenen. maar misschien zijn er wel handigere oplossingen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:17:22
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

07/09/2007 14:04:00
 
- SanThe -

- SanThe -

07/09/2007 14:08:00
Quote Anchor link
Gebruik je een database? Dan in de query de berekening zetten.
 
Flip --

Flip --

07/09/2007 23:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tijd_in_seconde_sinds_epoch
= strtotime($arrival);
$twintig_dagen_ervoor = $tijd_in_seconde_sinds_epoch - (60 * 60 * 24 * 20);
$nieuwe_tijd_voluit = date("D H J", $twintig_dagen_ervoor);
?>


of zoiets
precieze syntax zoek je zelf maar op
 
Jonathan

jonathan

10/09/2007 13:17:00
Quote Anchor link
thanks het werkt! kan dus stukken simpeler dan ik dacht!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.