Van iso-8859-1 naar UTF-8

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Barman V

Barman V

11/06/2007 14:10:00
Quote Anchor link
Beste lezer,

Ik ben bezig een website te herontwikkelen. De oude versie maakt gebruik van iso-8859-1. De nieuwe website wil ik hebben in UTF-8 (door de vele voordelen).

Je begrijpt het al. De oude nieuwsartikelen bevatten tekens die wel door iso-8859-1 ondersteunt worden, maar die er lelijk uitzien in UTF-8. UTF-8 maakt er bijvoorbeeld vraagtekens van.

Bestaat er een soort "convert to UTF-8" in PHP? Ik heb via Google en PHP.net al uitvoerig gekeken, maar zonder resultaat.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:14:46
 
- wes  -

- wes -

11/06/2007 14:11:00
 
Barman V

Barman V

11/06/2007 14:54:00
Quote Anchor link
Mmm ik dacht dat het met UTF te maken had. Hij toont nu blokjes voor tekens zoals “ ” ’ ` (in plaats van " en ').

Is er een manier om deze rare tekens (gekopieerd van Word), om te zetten naar leesbare tekens?

Ik heb nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$content
    = strtr(
    $content,
    array(
        '“' => '"',
        '”' => '"',
        '’' => '\'',
        '`' => '\''
    )
);


$content    = utf8_encode($content)
?>


Kan dit makkelijker?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
Marien xD

Marien xD

11/06/2007 15:13:00
Quote Anchor link
Gebruik htmlentities :) Die lost een hoop op :)
 
JunkieXP

JunkieXP

11/06/2007 15:39:00
Quote Anchor link
Situatie:

Schrijven gebeurt via een UTF8 Pagina en gaat door een HTMLSpecialChars heen alvorens hij in een MySQL Karakterset / Collatie: UTF-8 Unicode (utf8) / Latin1_Swedish_ci (beide getest) terecht komt.

Uitlezen gebeurt plane vanuit de database maar ook met UTF8_Decode blijft het hetzelfde als onderstaande, UTF8_Encode maakt van de vraagtekens Blokjes maar doet nog niet wat het moet doen.

Resulteert in
Quote:
Dit was tevens Matjeâ??s laatste wedstrijd omdat hij voor een half jaar op huurbasis naar het Spaanse zaalvoetbalteam â??ZV Lanzaroteâ?? gaat. Wij van ZV. The Incredibles wensen hem daar alle sterkte en plezier toe.


Waar ga ik de fout in en wat moet ik hieraan wijzigen om het wel goed te krijgen...bij het wegschrijven al Coderen?
 
Barman V

Barman V

11/06/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Een beetje dezelfde vraag als waar de topic over gaat :)

Helaas veranderd htmlentities niks aan de situatie, hij blijft immers vraagtekens tonen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.