variabel als mysql tabel naam fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap evidor

Jaap evidor

10/11/2012 18:08:12
Quote Anchor link
Hey,


Is het mogelijk om een $variabel te gebruiken als tabel naam in een mysql query?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$q
= 'SELECT id FROM ".$domein." WHERE (url="'.$url.'")';
        $result = mysql_query($q);

        if ( mysql_num_rows($result) )
        {


?>


Dan geeft die de volgende foutmelding


Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/jaspeza77/domains/domeincheck.co/public_html/lilurl/includes/lilurl.php on line 19

En regel 19 is de mysql_numb_rows regel.


Kan dit eigelijk wel?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:42:04
 
Eddy E

Eddy E

10/11/2012 18:17:04
Quote Anchor link
Dit moet wel kunnen ja, maar als je voor elk domein een tabel moet aanmaken, ben je verkeerd bezig!
Jouw fout zijn de haakjes:

Correct:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$q
= "SELECT id FROM ".$domein." WHERE url '" . $url . "' ORDER BY id DESC";
?>
 
Jaap evidor

Jaap evidor

10/11/2012 19:23:43
Quote Anchor link
Hey ,

Het gaat om 6 tabellen voor domeinen, ik weet dat het niet optimaal is, maar ben ook nog aan het kijken naar hoe ik het best 6 domeinen kan koppelen .

Het is namelijk voor een url verkorter. Waar je kan kiezen naar welke domein die moet worden verkort.

Moet namelijk ook in de ftp van alle 5 domeinen 1 php bestand en .htacees plaatsen of is hier een simpelere manier voor?

Toevoeging op 10/11/2012 19:39:20:

En krijg nog steeds de foutmelding,

Als ik $domein verander naar de naam van een tabel werkt het el allemaal gewoon.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/11/2012 21:07:04
Quote Anchor link
Debuggen: echo de query en kijk wat er dan staat. Klopt dit met wat je verwacht? Wat krijg je als die die regel kopieert en rechtstreeks uitvoert in phpadmin?
Bouw foutafhandeling in; je controleert niet of de query wel probleemloos wordt uitgevoerd.
Let ook op beveiliging; geen idee waar de beide variabelen vandaan komen, maar als dit extern is, zorg dan voor controle/beveiliging.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.