Variabel opslaan in een .txt file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sandy Cohen

Sandy Cohen

21/12/2008 01:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$ip
= $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$opslagip = "$ip \r\n";

Echo "$ip";

?>


Ik wil nu een bezoekersregister aanvragen, hoe kan ik "$ip" opslaan in een nieuwe tekstfile (ip.txt) wanneer een bezoeker op mijn site komt.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:17:23
 
Wouter van Verre

Wouter van Verre

21/12/2008 03:20:00
Quote Anchor link
dit zou moeten werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$ip
= $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$opslagip = "$ip \r\n";

if (!$handle = fopen("ip.txt", "a"))
{

    echo "Kon het bestand ip.txt niet openen!";
}


if(!fwrite($handle, $opslagip))
{

    echo "Kon niet naar het bestand ip.txt schrijven!";
}

else
{
    echo $ip;
}

fclose($handle); // Vergeet niet het bestand te sluiten
?>
 

21/12/2008 09:12:00
Quote Anchor link
moeten er geen exit's bij?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 12:46:00
Quote Anchor link
Een stuk korter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ip
= $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . PHP_EOL;
file_put_contents('ip.txt', $ip, FILE_APPEND);
?>

Maar goed, waarom gebruik je voor dit doeleinde geen database? Dat is vele malen eenvoudiger dan het werken met txt bestandjes...
 
Sandy Cohen

Sandy Cohen

21/12/2008 14:49:00
Quote Anchor link
weinig ervaring met het gebruik van SQL queries :P

anyway bedankt aan degenen die hun scripts hebben gegeven, vooral Benche die een zeer korte gaf ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sandy Cohen
 
Frank -

Frank -

21/12/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Bilel Bghiel schreef op 21.12.2008 14:49:
weinig ervaring met het gebruik van SQL queries :P
Dan heb ik nieuws, SQL is vele malen eenvoudiger dan gepruts met textfiles. Daarnaast is het sneller en veiliger.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

21/12/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Ook met het schrijven naar een bestand zo te zien, dat is dus een slechte reden
 

21/12/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 21.12.2008 12:46:
Een stuk korter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ip
= $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . PHP_EOL;
file_put_contents('ip.txt', $ip, FILE_APPEND);
?>


en dan nu nog korter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
file_put_contents('ip.txt',$_SERVER['REMOTE_ADDR'] , FILE_APPEND);
?>
 
Sandy Cohen

Sandy Cohen

22/12/2008 15:20:00
Quote Anchor link
is korter, maar sla hem op in $ip omdat ik hem ook nog in een echo wil zetten :P
 
Dennis

dennis

22/12/2008 20:08:00
Quote Anchor link
waarom opslaan in $ip :S

als jij 2x een ip adres wil laten zien kan je ook 2x
$_SERVER['REMOTE_ADDR']; echoen?

bovendien werkt een Database vele malen sneller en veiliger dan een textbestand. mocht je het toch met een txt doen let wel op de juiste permissies anders zal hij niet werken.

houd er ook rekening mee dat bijvoorbeeld

www.site.com/iplog.txt door iedereen uit te lezen is!!!
 
Sandy Cohen

Sandy Cohen

22/12/2008 20:27:00
Quote Anchor link
Ja, ik wou alleen even een voorbeeldscript ;)
 
Gamer0077

Gamer0077

10/01/2009 19:32:00
Quote Anchor link
K ben een beginner hoor

maar t lijkt me dat als je hem CHMOD naar 770 dat dat dan niet meer kan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gamer0077
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2009 19:45:00
Quote Anchor link
Gamer0077 schreef op 10.01.2009 19:32:
K ben een beginner hoor

maar t lijkt me dat als je hem CHMOD naar 770 dat dat dan niet meer kan

Dat 'wat' niet kan?
 
Hipska BE

Hipska BE

10/01/2009 19:50:00
Quote Anchor link
trouwens is een 7 zetten ook onveilig, dit houdt namelijk in dat de 'execute' bit ook aan staat, en dus programmabestandjes uitvoerbaar zijn. == gevaarlijk!

660 is dan hetgeen jij effectief wil hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.