variabele en "if"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido van Harten

Guido van Harten

08/11/2015 11:20:10
Quote Anchor link
Hoe bouw ik een if-statement in binnen een variabele?

Ik heb nu het begin van een variabele:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$mailBody="Hoofdpersoon:\nNaam: $voornaam_persoon1 if ( $roepnaam_persoon1 <> "" { ($roepnaam_persoon1) }) $tussenvoegsels_persoon1 $achternaam_persoon1 \n
.... (de variabele is veel langer)

Daarmee wil ik graag bereiken:
Hendrik (Henk) de Graaf

Ik kan niet ontdekken welke fout hierin zit.

Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:55:48
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/11/2015 13:22:56
Quote Anchor link
Je kunt niet zomaar een if achter een = plakken.

Begin gewoon met de if
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$mailBody
= 'Hoofdpersoon:\nNaam: ' . $voornaam_persoon1;

if($roepnaam_persoon1 != "")
{

    $mailBody .= ' en nu de rest..'; // let op de .= operator!
} else {
    // ....
}
?>
Gewijzigd op 08/11/2015 13:23:23 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2015 14:14:26
Quote Anchor link
Om het overzichtelijk te houden zou ik eerst de volledige naam opbouwen, en daarna pas de mailbody.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$naam
= $voornaam_persoon1;

if ($roepnaam_persoon1 != '') {
    $naam .= ' ' . $roepnaam_persoon1; // naam aanvullen met spatie gevolgd door roepnaam
}

// hier doe je hetzelfde voor het tussenvoegsel en de achternaam

$mailbody = 'Hoofdpersoon:\nNaam: ' . $naam;

?>

Zoals je ziet is dit overzichtelijker. Je bouwt dus eerst de volledige naam op, en daarna plak je die naam in je mailbody.
Gewijzigd op 08/11/2015 14:16:41 door Ozzie PHP
 
Delano de Rooij

Delano de Rooij

12/11/2015 21:34:25
Quote Anchor link
Wat wel mogelijk is om de waarde van de variabel te vullen op basis van een if statement met een single-line.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$foo
= 1;
$var = ($foo) ? 'foo' : 'bar';
echo $var; // output foo

$naam = (!empty($roepnaam_persoon1)) ? $roepnaam_persoon1 : $voornaam_persoon1;
?>


Zie http://www.abeautifulsite.net/how-to-use-the-php-ternary-operator/ voor een verdere uitleg.
Gewijzigd op 12/11/2015 21:35:12 door Delano de Rooij
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.