variabele in de if functie globaal maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Hoogervorst

Steven Hoogervorst

09/09/2011 14:59:57
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Hoe moet je ervoor zorgen dat variabelen in een if functie ook nog beschikbaar blijven buiten de if functie?

Ik zou het fijn vinden als iemand me hiermee kan helpen!

Groet, Steven
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 06:44:15
 
Gerhard l

gerhard l

09/09/2011 15:04:18
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
je kan toch gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($a == 'iets'){
    $b = 'optie1';
}
else{
    $b = 'optie2';
}


echo $b;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2011 15:04:46
Quote Anchor link
if() is geen functie. Graag duidelijker.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

09/09/2011 15:04:59
Quote Anchor link
Wat bedoel je hiermee, kun je een voorbeeld geven?
 
Steven Hoogervorst

Steven Hoogervorst

09/09/2011 15:16:55
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

Hier is een voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// Als er op de submit button wordt geklikt:
if ($_POST['submit'] && ($_POST['voornaam'])) {
$naam = $_POST['voornaam'];
}

// Als er in een ander formulier op de submit button wordt geklikt moet de variabele 'naam' beschikbaar blijven
if ($_POST['submit'] && ($_POST['leeftijd'])) {
echo  "". $naam ." is ". $_POST['leeftijd'] ." jaar oud.";
}

?>
Gewijzigd op 09/09/2011 15:20:06 door Steven Hoogervorst
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2011 15:19:54
Quote Anchor link
Dan zal je het in een session moeten stoppen.
 
Steven Hoogervorst

Steven Hoogervorst

09/09/2011 15:20:29
Quote Anchor link
Sorry, maar wat is een session?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

09/09/2011 15:20:35
Quote Anchor link
Opslaan in sessies.
 
Steven Hoogervorst

Steven Hoogervorst

09/09/2011 15:21:11
Quote Anchor link
Kan iemand een voorbeeld geven van een session?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2011 15:22:47
 
Steven Hoogervorst

Steven Hoogervorst

09/09/2011 15:25:41
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.