Variabele in een include script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zillion

zillion

10/02/2006 18:49:00
Quote Anchor link
hoi ik ben nog een redelijke n00b op gebied van php, maar heb een soort scriptje in elkaar gevogeld obv andere scriptjes waarbij een pagina buiten phpBB alleen bepaalde info laat zien als de gebruiker ook ingelogd is in phpBB.
Mijn vraag is, los van onderstaande, hoe kun je een variabele meegeven aan een included script.php?

De scriptjes zijn :

1. het pagina1.php script die kijkt of iemand ingelogd is en zoja hetgene toont wat een ingelogd iemand mag zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php define('IN_PHPBB',true);
$phpbb_root_path = "phpbb/"; // set path to phpBB files
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//

$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_LOGIN); // initiate session
init_userprefs($userdata); // load user prefs
//
// End session management
//

if($userdata['session_logged_in'])
{
// user is logged in
echo "hello you're logged in<br />";
echo "you can view this!!";
//include('logout_br.php');
$logout_name = $userdata['username'];
$logout_url_sid = 'login.'.$phpEx.'?logout=true&amp;sid=' . $userdata['session_id'];
echo $lang['Logout'];
echo " [ ";
$link = "<A HREF='http://www.XXX.com/phpbb/" . $logout_url_sid . "'>$logout_name</A>";
echo $link;
echo " ]";

}
  else //user is not logged in
{
//$CURRENT_PAGE_URL="../restricted.php";
echo "hello you are NOT logged in<br />";
include('logon_br.php');
}

?>


2. Het inlog_br.php scriptje dat geinclude wordt op bovenstaande pagina

<FORM action=phpbb/login.php method=post target=_self>
<TABLE cellSpacing=1 cellPadding=3 width="106"
border=0><TBODY>
<TR>
<TDvAlign=center align=middle height=28 width="90"><INPUT size=12 name=username value="Username"><br>
<INPUT type=password size=12
name=password value="Password"><br>
Auto logon <INPUT type=checkbox name=autologin><br>
<INPUT type=submit value="Log in" name=login>
<input type=hidden name="redirect" value="../pagina1.php">
</TD></TR></TBODY></TABLE></FORM>

Nu, om te voorkomen dat de gebruiker na het inloggen terecht komt op het forum (index.php van phpbb) is een redirect toegevoegd naar pagina1. Mijn vraag is hoe kan ik dat oplossen met een variabele. Dus iets van in pagina 1 $redirect="../pagina1" en dat dat ingevoegd kan worden in <input type=hidden name="redirect" value=$redirect> in inlog_br.php. Dit werkt zo niet, maar ik kom er niet echt uit hoe dat wel kan.

dank!
Gewijzigd op 10/02/2006 19:03:00 door Zillion
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:43:55
 
Zillion

zillion

10/02/2006 21:56:00
Quote Anchor link
Ik ben er inmiddels uit dankzij een reactie op tweakers.

het moet zijn <input type=hidden name="redirect" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $redirect; ?>
">
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.