Variabele in img src gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

09/04/2013 18:09:03
Quote Anchor link
LS,

ik heb een aantal plaatjes op de webpagina staan die ik wil wijzigen op basis van een variabele.

Hieronder de HTML text zoals op mijn website

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p><img src="/Images/Tabbladen_Kas_Bank_EuroBank_2011.PNG" width="1017" height="43" border="0" usemap="#Map2"></p>



Nu wil ik dat de src= een variabele kan zijn. Ik heb al wat geprobeerd, maar nog geen succes.

Wat ik zoek is iets in de richting van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p><img src="/Images/Tabbladen_Kas_Bank_EuroBank_ + $Variable + 2011.PNG" width="1017" height="43" border="0" usemap="#Map2"></p>


waarbij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$Variable
= "2011";
?>


Nu denk ik dat de uitdaging ligt bij het goed opzetten van de src.

Graag jullie hulp.

code tags toegevoegd.[/modedit]
Gewijzigd op 09/04/2013 22:33:59 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:44:14
 
Bart V B

Bart V B

09/04/2013 18:14:33
Quote Anchor link
Dat is toch niet zo moeilijk?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
= 2011;
?>

<p><img src="/Images/Tabbladen_Kas_Bank_EuroBank_+<?php echo $var; ?>+ 2011.PNG" width="1017" height="43" border="0" usemap="#Map2"></p>
 
- SanThe -

- SanThe -

09/04/2013 18:14:40
Quote Anchor link
Het is geen Javascript, dus geen + er in.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="/Images/Tabbladen_Kas_Bank_EuroBank_' . $Variable . '.PNG" width="1017" ...';
?>
 
Erwin H

Erwin H

09/04/2013 18:15:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<p><img src="/Images/Tabbladen_Kas_Bank_EuroBank_'.$Variable.'2011.PNG" width="1017" height="43" border="0" usemap="#Map2"></p>';
?>

Let op juist gebruik van de quotes (waarbij je best de enkele en dubbele mag omdraaien, bovenstaande is het meest gebruikelijke) en van de juiste operator. De '.' (punt) is de concatenate operator in php, die plakt dus strings aan elkaar.
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

09/04/2013 18:35:19
Quote Anchor link
Erwin,

goud waard zijn jullie. Wat een geweldige hulp. Het werk (dat wisten jullie natuurlijk al), maar ik ben er blij mee. Het zat 'm dus in de puntjes i.p.v. de + zoals SanThe ook al aan gaf.

Bedankt weer.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.