variabele in LIKE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erwin

Erwin

23/05/2006 15:17:00
Quote Anchor link
Hallo , ik heb dit stukje in mysql
$query="SELECT DATE_FORMAT( datum, '%d-%m-%Y') AS format_datum,naam FROM resultaten WHERE naam like'$lastsearch' ORDER BY datum";

ik slaag er niet in om like '%iets%' te combineren met mijn variabele zodanig dat ik bijvoorbeeld de eerste 3 letters van de naam ingeef in de variabele lastsearch en alles wat met die letters is tevoorschijn tover .
Wie kan me helpen

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:46:54
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/05/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
="SELECT DATE_FORMAT( datum, '%d-%m-%Y') AS format_datum,naam FROM resultaten WHERE naam LIKE '".$lastsearch."' ORDER BY datum";
//zoekt naar exacte mach
?>


Probeer sowiezo in SQL de PHP vars buiten quotes te houden.

En als je wilt zoeken op alles wat begint met je zoekterm doe het dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
="SELECT DATE_FORMAT( datum, '%d-%m-%Y') AS format_datum,naam FROM resultaten WHERE naam LIKE '".$lastsearch."%' ORDER BY datum";
//zoekt naar match waarbij de inhoud begint met je zoekterm
?>


Alles zoeken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
="SELECT DATE_FORMAT( datum, '%d-%m-%Y') AS format_datum,naam FROM resultaten WHERE naam LIKE '%".$lastsearch."%' ORDER BY datum";
//zoekt naar alles wat de zoekterm bevat
?>
 
Erwin

Erwin

23/05/2006 20:25:00
Quote Anchor link
bedankt , het werkt ! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.