Variabele in variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick Bouman

Rick Bouman

08/11/2011 16:24:52
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Heb een config gemaakt met:

$config['versie_p'] = "1.0";
$config['versie_t'] = "1.1";

Nu wordt aan de hand van de URL bepaald of je op test of productie zit, en daar wordt de prefix _p of _t mee gemaakt.

Nu wil ik een variabele in die config krijgen, dus bijvoorbeeld:

$config['versie{$config['prefix']'];

Iemand enig idee hoe dat te maken? heb van alles geprobeerd en bij Google gezocht, maar het lutk niet.

Alvast bedankt,
Rick
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 13:20:49
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 16:28:40
Quote Anchor link
Ik dacht
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$config["Versie: ".$config['versie_p']];

maar zeker ben ik niet.
Gewijzigd op 08/11/2011 16:30:43 door Eddy B
 
Rick Bouman

Rick Bouman

08/11/2011 16:30:36
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie, maar dat is niet wat ik bedoel,

De versie staat dus in $config['versie_p'] of $config['versie_t'].
Nu wil ik dus de prefix (die in $config['prefix'] staat). toevoegen achter $config['versie
Gewijzigd op 08/11/2011 16:31:09 door Rick Bouman
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 16:35:08
Quote Anchor link
Hmm, dan is mij even het spoor bijster.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2011 16:37:30
Quote Anchor link
Bedoel je dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$config
['versie_p'] = "1.0";
$config['versie_t'] = "1.1";
$config['prefix'] = '_p';
echo $config['versie' . $config['prefix']];
?>
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

08/11/2011 17:21:28
Quote Anchor link
Prefix gaat over het algemeen vooraan. Een suffix gaat achteraan.
 
Rick Bouman

Rick Bouman

09/11/2011 09:12:42
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 08/11/2011 17:21:28:
Prefix gaat over het algemeen vooraan. Een suffix gaat achteraan.


Haha, had mij vergist, had ook maar een voorbeeld, want in de code zelf heten de variabelen anders.



- SanThe - op 08/11/2011 16:37:30:
Bedoel je dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$config
['versie_p'] = "1.0";
$config['versie_t'] = "1.1";
$config['prefix'] = '_p';
echo $config['versie' . $config['prefix']];
?>


mijn dank is groot! Dat was wat ik bedoelde! en het werkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.