Variabele in variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bodi Boele

Bodi Boele

16/06/2014 22:41:36
Quote Anchor link
Hey allen, ik ben lange tijd bezig geweest met een script, maar nu heb ik het volgende probleem, ik wil vanaf de website (eigen account) een bepaalde rij kunnnen updaten, maar, daarvoor moet ik in een variabele een 2e variabele zetten. Het volgende als voorbeeld (omdat ik op dit moment de code niet op ipad tot beschikking heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$a
= 'variabele';
$vergelijkenmet = 1;
$sql = //... Niet belangrijk.
while($iets = mysql_fetch_array($iets)){
If($iets['$a']==$vergelijkenmet){
//Voer uit
}
Else {
//Voer uit
}
}

?>

Dan gaat het natuurlijk om de $a die ik in $iets wil doen. Mijn vraag dus: is zoiets mogelijk en hoe. Op internet heb ik wel gezocht maar kon er niets over vinden.

Alvast dank.
Gewijzigd op 16/06/2014 23:06:06 door Bodi Boele
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:32:57
 
Pipo Clown

Pipo Clown

16/06/2014 23:10:40
Quote Anchor link
Ja, dit is mogelijk.

Wanneer je reeele variabelen gebruikt gaat het denk ik al goed, je moet alleen ['$a'] even veranderen in [$a].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.