Variabele veranderen door op een knop te drukken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pater

Pater

22/03/2007 00:42:00
Quote Anchor link
Hallo,

Hoe kan ik een PHP-variabele laten veranderen, als de bezoeker van de site op bijvoorbeeld een knop klikt. Ik wil dus eigenlijk door middel van "OnClick" een variabele een bepaalde waarde geven.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 22:00:53
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

22/03/2007 07:43:00
Quote Anchor link
Bedoel je zoiets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if (isset($_GET['var']))
{

    $var = $_GET['var'];
}

else
{
    $var = '';
}

echo 'Value = ['.$var.']';
?>

<form action="?" method="GET">
<input type="text" name="var" value="Value"><br>
<input type="submit" value="Set">
</form>


?

Groetjes,
~WesselB
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

22/03/2007 08:20:00
Quote Anchor link
@Wessel, hij bedoeld waarschijnlijk zonder refresh.

@pater
Dat is niet mogelijk, omdat de phpscripts geladen worden voor dat de browser iets weergeeft. PHP is serverside, jij bent clientside.

Wat je wel kan proberen is met AJAX een $_SESSION variable te zetten.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

22/03/2007 09:09:00
Quote Anchor link
waarom ajax ?
gebruik javascrîpt !
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form action="?" method="GET" onsubmit="Change_Value();">
<input type="text" name="var" value="Value"><br>
<input type="submit" value="Set">
</form>

<script type="text/javascript">
function Change_Value() {
    document.getElementById('var').value = "iets anders";
    alert("Value is nu " + document.getElementById('var').value);
}
</script>
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

22/03/2007 09:11:00
Quote Anchor link
Het heeft geen zin om een php variabele te veranderen a la onclick. Je hebt namelijk pas iets aan php variabelen op het moment dat de pagina wordt geladen... Dus als de pagina helemaal is geopend (php is niet meer belangrijk) en je verandert een variabele issie meteen weer weg. Je hebt er niks aan.
Wat php onthoudt zijn sessions en cookies, maar sessions kan je ook alleen vanuit php bereiken (dus kan je ook niet aan als de pagina al geladen is) en cookies kan je met javascript ook maken.
Conclusie: Waarom wil je dit???
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

22/03/2007 09:15:00
Quote Anchor link
@ cervetti

Ik gebruik heel wat javascript/ajax in mijn eindwerk om clientside values te gaan wijzigen ?

Je kan ook werken met ajax indien de nieuwe waarde uit een database komt !
Je kan deze variabelen na de post opvangen in de var $_POST.
 
Pater

Pater

03/04/2007 23:36:00
Quote Anchor link
Waarom ik dit wil? Ik zal even vertellen wat ik precies wil. De lay-out van mijn site www.mofert.nl is voor sommige mensen niet goed leesbaar. Mensen met slechte ogen kunnen het wit-op-lichtblauw slecht lezen. Dus heb ik een aparte stylesheet gemaakt met een andere lay-out. De bedoeling is dat de mensen kunnen switchen tussen te twee skins. Behalve de stylesheet moeten ook nog andere zaken veranderd worden, zoals de kleuren van de Google Adsense advertentie. De pagina mag best gerefreshed worden bij het omschakelen.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/04/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Dan kan je het het beste in een session zetten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.