Variabele wordt niet mee gegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim

Pim

01/02/2005 12:56:00
Quote Anchor link
De variabele moet dus voor keer dat het plaatje vink.jpg voorkomt een andere waarde hebben, namelijk het "id" van de rij.
De variabele $idt moet vanuit de tabel mee gegeven worden naar de query om zo het juiste veld aan te passen.
waar ga ik de fout in ?
voor voorbeeld van tabel zie:
http://pluumpje.nl/kapelle/br.php

wie helpt mij?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

   // Maak verbinding met server

    // Selecteer database

    mysql_select_db ("pluumpje_helpdesk");


    // Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen

       $sql='SELECT * FROM `helpdesk`'
        . ' order by id desc LIMIT 0, 30';
    
    // Voer query uit
    $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
      

if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST') {  
if (isset($_POST['submit']));
{

    print "$idt";  
    // Maak verbinding met server

    // Selecteer database

    mysql_select_db ("pluumpje_helpdesk");

       // Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen
      $query = "UPDATE helpdesk SET af = 'true' WHERE id=".$_POST['idt'];

       // Voer query uit
       $resultaat = mysql_query($query) or die ("query mislukt");    
      

    ?>

<script language=javascript>
document.location = "br.php"
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?

}  
}

else {  
?>

<form action="br.php" method="POST">
<INPUT type="hidden" name="submit" value="1">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?

/* print het begin van de tabel */  
print "<table width=800 bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
    <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=15%>Oplossing</td>
  </tr>"
;  

while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {

$idt = $resultaat->id;
echo "<tr>
    <td>"
. $idt . " </td>
    <td><input type=\"image\" naam=\"submit\" src=\"vink.jpg\" value=\$idt\>  </td>
    <td>"
. $gegeven->id . "</td>
    <td>"
. $gegeven->initiaal . "</td>
    <td>"
. $gegeven->af . "</td>
    <td>"
. $gegeven->datum . "</td>    
    <td>"
. $gegeven->aannemer . "</td>
    <td>"
. $gegeven->item . "</td>
    <td>"
. $gegeven->probleem . "</td>
    <td>"
. $gegeven->oplossing . "</td>
</tr> "
;  
 
}

print "</table>";  
/* Tabel wordt afgesloten. */
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:59:00
 
Winston Smith

Winston Smith

01/02/2005 15:10:00
Quote Anchor link
<input type=\"image\" naam=\"submit\" src=\"vink.jpg\" value=\$idt\> verander dat eens door:

<input type=\"image\" naam=\"submit\" src=\"vink.jpg\" value=\"" . $idt . "\">

Misschien dat dat helpt.

Edit Overigens....goes, kapelle? Ik kom ook uit die buurt :)
Gewijzigd op 01/02/2005 15:11:00 door Winston Smith
 
Johan

Johan

01/02/2005 15:45:00
Quote Anchor link
toevallig..(????) :P
 
DaeDaluz

DaeDaluz

01/02/2005 15:47:00
Quote Anchor link
ik woon in Goes ;)
 
Winston Smith

Winston Smith

01/02/2005 17:32:00
Quote Anchor link
Pim woont ook in Goes aan zijn profiel te zien :) Ik heb in Goes op school gezeten, 't Goese Lyceum, tegenwoordig Pontes.
 
DaeDaluz

DaeDaluz

01/02/2005 17:34:00
Quote Anchor link
We gaan heerlijk off topic :)

maar ik zit op bbc :p

en nu weer on topic met de volgende posts :)
 
Pim

Pim

01/02/2005 22:40:00
Quote Anchor link
bedankt het werkt,

ps. ik woon in Goes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.