Variabele wordt 'vertraagd' bijgewerkt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »
George van Baasbank

George van Baasbank

08/06/2014 12:59:59
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem waar ik even niet uit kom. Het lijkt er op dat een variabele, $nRecord, vertraagd of soms niet wordt bijgewerkt danwel een andere waarde aanneemt.

Het gaat om een simpele routine:
1. Ik laad eerst een aantal records uit een database en toon die in een scherm
2. Vervolgens selecteer ik een record om te muteren (De $_GET geeft hier bijv. 2)
3. Ik muteer het record
4. Ik update de tabel met de nieuwe gegevens. (De WHERE geeft hier een ander recordnummer dan in de $_GET opgehaald)

Nu is het zo dat de waarde van variabele $nRecord niet altijd de waarde heeft van het id van het te muteren record.

Ik zal waarschijnlijk wel een loop ergens hebben zitten die ik niet zie. Zien jullie mijn fout ergens?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
<?php

/**
 * @author             George van Baasbank
 * @package            Podiumspektakel
 * @subpackage        repetitieplanner
 * @copyright        Ermelo Software
 * @since            05-06-2014
 * bestandsnaam        repetitieplanner.php
 * beschrijving        Module om repetities te plannen             
 * opmerking        
 * taalmodule        
 * e-mail            [email protected]
 * project            Podiumspektakel
 * Tijdstempel      // <!-- phpDesigner :: Timestamp [6/8/2014 12:47:28 PM] -->
 *
 */
 
 /**
 * Wijzigingslog
 *
 * Datum        Developer    Aanpassing
 * 05-06-2014   George      Ontwikkeling
 *
 */

 
 session_start();
 
error_reporting(0);

require_once "include/pod_config.inc.php";
include "include/systeem.inc.php";
include "functies/functiebieb.inc.php";

// Declaratie variabelen
$lWijzigen = false;
$cKnopTekst01 = "Wijzigen";

// Geindexeerde array met dagen
$aDagen = array (
    0 => 'zo',
         'ma',
         'di',
         'wo',
         'do',
         'vr',
         'za',
);


// Inlezen bestaande planningen en gegevens
include "include/connectie.inc.php";
// Bestaande planning
include "queries/sql_sel_rooster.php";
$cResultPlanning = mysqli_query($verbinding,$sql);
// Beschikbare lokaties
include "queries/sql_sel_lokatie.php";
$cResultLokatie = mysqli_query($verbinding,$sql);
// Beschikbare gebruikers
include "queries/sql_sel_gebruiker.php";
$cResultGebruiker = mysqli_query($verbinding,$sql);

mysqli_close($verbinding);

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    
    $cActie = $_POST['submit'];
    $nRecord = $_SESSION['recordnr'];
    
    if($cActie == $cKnopTekst01) {   // Wijzigen planning
        
        include "include/connectie.inc.php";
        $cGebruiker = $_POST['gebruiker'];
        $dDatum = $_POST['datum'];
        $cAanvang = $_POST['aanvang'];
        $cEinde = $_POST['einde'];
        $cLokatie = $_POST['lokatie'];
        $cTekst = mysqli_real_escape_string($verbinding,$_POST['tekst']);
        
        $sql = "UPDATE pod__rooster SET datum = '$dDatum', aanvang = '$cAanvang', einde = '$cEinde', lokatie = '$cLokatie', gebruiker = '$cGebruiker', omschrijving = '$cTekst', mutatie = 'George' WHERE id = '$nRecord'";
        echo $sql;
        $cResultWijziging = mysqli_query($verbinding,$sql);
        mysqli_close($verbinding);
    }
}


if($_GET['id']) {
    $nRecord = $_GET['id'];
    $_SESSION['recordnr'] = $nRecord;
    $lWijzigen = true;
    
    include "include/connectie.inc.php";
    $sql = "SELECT pr.*,ss.inhoud AS lok FROM pod__rooster AS pr JOIN sys__select AS ss ON ss.waarde = pr.lokatie WHERE pr.id = '$nRecord'";
    echo $sql;
    $cResultPlan = mysqli_query($verbinding,$sql);
    $rowPlan = mysqli_fetch_array($cResultPlan);
    $_SESSION['plangebruiker'] = $rowPlan['gebruiker'];
    $_SESSION['planlokatie'] = $rowPlan['lokatie'];
    mysqli_close($verbinding);
}



?>



<!DOCTYPE html>

<html lang="nl">

<head>
    <title>Repetitiepplanner | Podiumspektakel 2015</title>
    <meta charset="utf-8" />    
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html" />
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
    <meta name="robots" content="noindex,nofollow" />
    <meta name="googlebot" content="noodp, noarchive, nosnippet, noindex, nofollow" />
    <meta name="keywords" content="<?php echo $cMetaKeywords ; ?>" />
    <meta name="author" content="<?php echo $cMetaAuteur ; ?>" />
    <meta name="description" content="<?php echo $cMetaDescription ; ?>" />
    <meta name="copyright" content="Ermelo Software 2014" />
    <link rel="stylesheet" href="styles/elegant-press.css" type="text/css" />
    <script src="scripts/elegant-press.js" type="text/javascript"></script>
    <!--[if IE]><style>#header h1 a:hover{font-size:75px;}</style><![endif]-->
    
    <style>
        .links{margin:10px;}
        .content{margin:20px ; width:42%; height:500px; padding:20px; overflow:auto; -webkit-border-radius:3px; -moz-border-radius:3px; border-radius:3px; float:left;}
        .content p:nth-child(even){font-family:Georgia,serif; font-size:17px; font-style:italic;}
        
        #content_1{background: silver;}
        #content_1 p:nth-child(even){color:#999;}
        #content_2{background: silver;}
        #content_2 p:nth-child(even){color:#999;}
    </style>
    
    <!-- jQuery-plugin voor scrollen -->
    <link rel="stylesheet" href="styles/jquery.mCustomScrollbar.css" type="text/css" />
</head>

<body>
    <div class="main-container">
        <?php include "include/header.inc.php" ; ?>
    </div>
    
    <div class="main-container">
        
    </div>
    
    <a href="ingelogd.php#bovenaan"><div class="vaste_tab_links">
        <div class="tekst90graden">Terug</div>
    </div></a>
    
    <div class="main-container">
        <div class="container1">
            <br />
            <br />
            <article class="box2" id="home_featured21">
                <p class="headertekst">Repetitieplanner</p>
                <div class="regelhoogte25"></div>
                <a id="bovenaan"></a>
                <div class="box3" style="height: 650px;">
                    <div class="regelhoogte25"></div>
                    <!-- Hier komt de content -->
                    <div id="content_1" class="content">
                        <p class="headertekst">Bestaande planningen</p>
                        <div class="regelhoogte25"></div>
                        <table style="width: 400px; margin-left: 10px; border: none;">
                            <tr>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 20px; border: none;">Dag</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 100px; border: none;">Datum</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 100px; border: none;">Lokatie</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;">Aanvang</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;">Einde</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"></td>
                            </tr>
                            <?php
                                while($rowDatum = mysqli_fetch_array($cResultPlanning)) {
                                    $DagVanDeWeek = date("w", strtotime($rowDatum['datum']));
                                    $nSelectie = $rowDatum['id'];
                            ?>

                            <tr>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 20px; border: none;"><?php echo $aDagen[$DagVanDeWeek] ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 100px;border: none;"><?php echo nederlandse_datum($rowDatum['datum']) ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 100px;border: none;"><?php echo $rowDatum['lok'] ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"><?php echo substr($rowDatum['aanvang'],0,5) ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"><?php echo substr($rowDatum['einde'],0,5) ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"><a href="repetitieplanner.php?id=<?php echo $nSelectie ; ?>#bovenaan"><img title="Wijzigen roosterdatum" src="images/edit.gif" /></a></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"><img title="Verwijderen roosterdatum" src="images/delete.png" /></td>
                            </tr>
                            <?php } ?>
                        </table>
                    </div>
                    <div id="content_2" class="content">
                        <?php
                            if($lWijzigen == true) {
                        ?>

                        <p class="headertekst">Wijzigen planning</p>
                        
                        <form action="repetitieplanner.php#bovenaan" method="POST">
                            <table>
                                <tr>
                                    <td>Gebruiker:</td>
                                    <td>
                                        <?php
                                            mysqli_data_seek($cResultGebruiker,0);
                                            while($rowGebruiker = mysqli_fetch_array($cResultGebruiker)){
                                                if($rowGebruiker['waarde'] == $_SESSION['plangebruiker']) {
                                                    $lGebruiker = 'checked="checked"';
                                                }
else {
                                                    $lGebruiker = "";
                                                }

                                        ?>

                                        <input type="radio" name="gebruiker" <?php echo $lGebruiker ; ?> value="<?php echo $rowGebruiker['waarde'] ; ?>" /><?php echo $rowGebruiker['inhoud'] ; ?><br />
                                        <?php } ?>
                                    </td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Datum:</td>
                                    <td><input name="datum" type="date" value="<?php echo $rowPlan['datum'] ; ?>" /></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Aanvang:</td>
                                    <td><input name="aanvang" type="time" value="<?php echo $rowPlan['aanvang'] ; ?>" /></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Einde:</td>
                                    <td><input name="einde" type="time" value="<?php echo $rowPlan['einde'] ; ?>" /></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Lokatie:</td>
                                    <td>
                                        <?php
                                            mysqli_data_seek($cResultLokatie,0);
                                            while($rowLokatie = mysqli_fetch_array($cResultLokatie)){
                                                if($rowLokatie['waarde'] == $_SESSION['planlokatie']) {
                                                    $lLokatie = 'checked="checked"';
                                                }
else {
                                                    $lLokatie = "";
                                                }

                                        ?>

                                        <input type="radio" name="lokatie" <?php echo $lLokatie ; ?> value="<?php echo $rowLokatie['waarde'] ; ?>" /><?php echo $rowLokatie['inhoud'] ; ?><br />
                                        <?php } ?>
                                    </td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Toelichting:</td>
                                    <td>
                                        <textarea name="tekst"><?php echo $rowPlan['omschrijving'] ; ?></textarea>
                                    </td>
                                </tr>
                            </table>
                            <p class="midden"><input type="submit" name="submit" value="<?php echo $cKnopTekst01 ; ?>" /></p>
                        </form>
                        <?php } ?>
                    </div>
                    <div class="regelhoogte25"></div>
                    <div class="regelhoogte25"></div>
                    
                    
                    
                    <!-- Einde content -->
                </div>
                <div class="clear"></div>
            </article>    
        </div>
        <br />
        <br />
        <div class="container2">
        
        </div>
    </div>
    <div class="main-container">
    
    </div>
    
    <?php include "include/footer.inc.php" ; ?>
    
    <!-- custom scrollbars plugin -->
    <script src="scripts/jquery.mCustomScrollbar.concat.min.js"></script>
    <script>
        (function($){
            $(window).load(function(){
                $("#content_1").mCustomScrollbar({
                    scrollButtons:{
                        enable:true
                    }
                });
                $("#content_2").mCustomScrollbar({
                    scrollButtons:{
                        enable:true
                    }
                });
                $("#content_3").mCustomScrollbar({
                    scrollButtons:{
                        enable:true
                    }
                });
            });
        })(jQuery);
    </script>
</body>

</html>
Gewijzigd op 08/06/2014 13:01:55 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 23:07:15
 
Erwin H

Erwin H

08/06/2014 13:03:40
Quote Anchor link
Jaaaaa, altijd leuk om honderden regels code door te gaan spitten....

Not...

Probeer het zelf eens te vinden, door om de zoveel regels gewoon even een echo te geven van de variabele die volgens jou verkeerd gaat. Zie je vanzelf waar de waarde niet meer klopt, weet je ook waar je het zoeken moet. Dat is voor jou heel simpel te doen, voor ons onmogelijk.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

08/06/2014 13:14:13
Quote Anchor link
Dat heb ik ook gedaan: Regel 93 is de waarde van $_GET['id'] goed en op regel 80 is de variabele $nRecord niet altijd gelijk aan de $_GET['id'] Zie de echo's.
Het probleem zit (volgens mij) ergens in het php-deel. De html-code is wellicht niet nodig

Toevoeging op 08/06/2014 13:17:57:

Voor de belangstellenden: http://www.podiumspektakel.eu/repetitieplanner.php#bovenaan
Hier kan vrijuit worden getest.
Gewijzigd op 08/06/2014 13:19:18 door George van Baasbank
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/06/2014 13:22:40
Quote Anchor link
Relevante code was volgens mij hetgeen t/m je doctype geweest.

Heb de code proberen te lezen/begrijpen, maar ik zie vooral veel onnodige variabelen die aangemaakt worden, waardoor je code onnodig lang wordt (en onoverzichtelijk).

Wat is het nut van regel 66 / 67? Je kunt toch in 1x controleren of een formulier is verzonden en of $_POST['submit'] gelijk is aan wijzigen?
De variabele $nRecord lijkt me ook wat overbodig, net als alle nieuwe variabelen op regel 72 / 77.

regel 86 / 88 :
Je controleert nergens of id wel een getal is (wat ik vermoed dat het moet zijn)
Je maakt een variabele $nRecord aan; waarom?
Waarom een vage variabele als $cKnopTekst01?

Mijn vermoeden is dat de waarde in de sessie niet is wat jij verwacht. Maar door te gaan debuggen zul je daar zelf achter moeten komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2014 13:31:43
Quote Anchor link
Op regel 80 is er gePOST en komt het id uit een session.
Op regel 93 komt het id uit een GET.
 
Erwin H

Erwin H

08/06/2014 14:04:15
Quote Anchor link
Om te beginnen faalt je logica gewoon. Wat je, als ik het goed begrijp, doet is een pagina ophalen via een get request. Het id sla je op in een sessie en bij de post om iets aan te passen haal je het id op uit de sessie.

Dat is fout.

Wat als iemand een pagina ophaalt voor id=1. In de sessie staat nu 1.
Vervolgens, in een andere tab haalt dezelfde persoon een pagina op voor id=2. In de sessie staat nu 2, 1 is overschreven.
Vervolgens past die gebruiker iets aan in de eerste pagina, id=1 dus. Maar in je sessie staat 2....

Logica aanpassen dus en dit niet op deze manier proberen op te lossen. Kost je alleen maar tijd.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

08/06/2014 16:08:44
Quote Anchor link
Erwin,

Naast alle opmerkingen die ik gekregen heb wil ik graag deze even met je doornemen:

Quote:
Wat als iemand een pagina ophaalt voor id=1. In de sessie staat nu 1.
Vervolgens, in een andere tab haalt dezelfde persoon een pagina op voor id=2. In de sessie staat nu 2, 1 is overschreven.
Vervolgens past die gebruiker iets aan in de eerste pagina, id=1 dus. Maar in je sessie staat 2....



Omdat ik probeer te leren uit alle fouten vind ik deze wel belangrijk. Hoe kan ik het geschetste probleem voorkomen?
Gewijzigd op 08/06/2014 16:09:48 door George van Baasbank
 
Erwin H

Erwin H

08/06/2014 16:17:47
Quote Anchor link
Zorg dat je in de post waardes ook het id meegeeft. Dat kan ofwel in een GET parameter, of in een POST:
(note: check wel altijd of de GET parameter bestaat, dat heb ik voor de duidelijkheid even weggelaten)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//als GET parameter:
echo '<form action="repetitieplanner.php?id='.$_GET['id'].'#bovenaan" method="POST">';

//as POST parameter:
echo '<input type="hidden" name="id" value="'.$_GET['id'].'">';
?>

Op de manier kan een gebruiker alle pagina's tegelijk open hebben, maar weet je altijd precies welke hij probeert te bewerken.
Gewijzigd op 08/06/2014 16:18:31 door Erwin H
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2014 07:44:36
Quote Anchor link
Waarom 3x een connectie met de database openen en sluiten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.