Variabele wordt 'vertraagd' bijgewerkt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »
George van Baasbank

George van Baasbank

08/06/2014 12:59:59
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem waar ik even niet uit kom. Het lijkt er op dat een variabele, $nRecord, vertraagd of soms niet wordt bijgewerkt danwel een andere waarde aanneemt.

Het gaat om een simpele routine:
1. Ik laad eerst een aantal records uit een database en toon die in een scherm
2. Vervolgens selecteer ik een record om te muteren (De $_GET geeft hier bijv. 2)
3. Ik muteer het record
4. Ik update de tabel met de nieuwe gegevens. (De WHERE geeft hier een ander recordnummer dan in de $_GET opgehaald)

Nu is het zo dat de waarde van variabele $nRecord niet altijd de waarde heeft van het id van het te muteren record.

Ik zal waarschijnlijk wel een loop ergens hebben zitten die ik niet zie. Zien jullie mijn fout ergens?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
<?php

/**
 * @author             George van Baasbank
 * @package            Podiumspektakel
 * @subpackage        repetitieplanner
 * @copyright        Ermelo Software
 * @since            05-06-2014
 * bestandsnaam        repetitieplanner.php
 * beschrijving        Module om repetities te plannen             
 * opmerking        
 * taalmodule        
 * e-mail            [email protected]
 * project            Podiumspektakel
 * Tijdstempel      // <!-- phpDesigner :: Timestamp [6/8/2014 12:47:28 PM] -->
 *
 */
 
 /**
 * Wijzigingslog
 *
 * Datum        Developer    Aanpassing
 * 05-06-2014   George      Ontwikkeling
 *
 */

 
 session_start();
 
error_reporting(0);

require_once "include/pod_config.inc.php";
include "include/systeem.inc.php";
include "functies/functiebieb.inc.php";

// Declaratie variabelen
$lWijzigen = false;
$cKnopTekst01 = "Wijzigen";

// Geindexeerde array met dagen
$aDagen = array (
    0 => 'zo',
         'ma',
         'di',
         'wo',
         'do',
         'vr',
         'za',
);


// Inlezen bestaande planningen en gegevens
include "include/connectie.inc.php";
// Bestaande planning
include "queries/sql_sel_rooster.php";
$cResultPlanning = mysqli_query($verbinding,$sql);
// Beschikbare lokaties
include "queries/sql_sel_lokatie.php";
$cResultLokatie = mysqli_query($verbinding,$sql);
// Beschikbare gebruikers
include "queries/sql_sel_gebruiker.php";
$cResultGebruiker = mysqli_query($verbinding,$sql);

mysqli_close($verbinding);

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    
    $cActie = $_POST['submit'];
    $nRecord = $_SESSION['recordnr'];
    
    if($cActie == $cKnopTekst01) {   // Wijzigen planning
        
        include "include/connectie.inc.php";
        $cGebruiker = $_POST['gebruiker'];
        $dDatum = $_POST['datum'];
        $cAanvang = $_POST['aanvang'];
        $cEinde = $_POST['einde'];
        $cLokatie = $_POST['lokatie'];
        $cTekst = mysqli_real_escape_string($verbinding,$_POST['tekst']);
        
        $sql = "UPDATE pod__rooster SET datum = '$dDatum', aanvang = '$cAanvang', einde = '$cEinde', lokatie = '$cLokatie', gebruiker = '$cGebruiker', omschrijving = '$cTekst', mutatie = 'George' WHERE id = '$nRecord'";
        echo $sql;
        $cResultWijziging = mysqli_query($verbinding,$sql);
        mysqli_close($verbinding);
    }
}


if($_GET['id']) {
    $nRecord = $_GET['id'];
    $_SESSION['recordnr'] = $nRecord;
    $lWijzigen = true;
    
    include "include/connectie.inc.php";
    $sql = "SELECT pr.*,ss.inhoud AS lok FROM pod__rooster AS pr JOIN sys__select AS ss ON ss.waarde = pr.lokatie WHERE pr.id = '$nRecord'";
    echo $sql;
    $cResultPlan = mysqli_query($verbinding,$sql);
    $rowPlan = mysqli_fetch_array($cResultPlan);
    $_SESSION['plangebruiker'] = $rowPlan['gebruiker'];
    $_SESSION['planlokatie'] = $rowPlan['lokatie'];
    mysqli_close($verbinding);
}



?>



<!DOCTYPE html>

<html lang="nl">

<head>
    <title>Repetitiepplanner | Podiumspektakel 2015</title>
    <meta charset="utf-8" />    
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html" />
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
    <meta name="robots" content="noindex,nofollow" />
    <meta name="googlebot" content="noodp, noarchive, nosnippet, noindex, nofollow" />
    <meta name="keywords" content="<?php echo $cMetaKeywords ; ?>" />
    <meta name="author" content="<?php echo $cMetaAuteur ; ?>" />
    <meta name="description" content="<?php echo $cMetaDescription ; ?>" />
    <meta name="copyright" content="Ermelo Software 2014" />
    <link rel="stylesheet" href="styles/elegant-press.css" type="text/css" />
    <script src="scripts/elegant-press.js" type="text/javascript"></script>
    <!--[if IE]><style>#header h1 a:hover{font-size:75px;}</style><![endif]-->
    
    <style>
        .links{margin:10px;}
        .content{margin:20px ; width:42%; height:500px; padding:20px; overflow:auto; -webkit-border-radius:3px; -moz-border-radius:3px; border-radius:3px; float:left;}
        .content p:nth-child(even){font-family:Georgia,serif; font-size:17px; font-style:italic;}
        
        #content_1{background: silver;}
        #content_1 p:nth-child(even){color:#999;}
        #content_2{background: silver;}
        #content_2 p:nth-child(even){color:#999;}
    </style>
    
    <!-- jQuery-plugin voor scrollen -->
    <link rel="stylesheet" href="styles/jquery.mCustomScrollbar.css" type="text/css" />
</head>

<body>
    <div class="main-container">
        <?php include "include/header.inc.php" ; ?>
    </div>
    
    <div class="main-container">
        
    </div>
    
    <a href="ingelogd.php#bovenaan"><div class="vaste_tab_links">
        <div class="tekst90graden">Terug</div>
    </div></a>
    
    <div class="main-container">
        <div class="container1">
            <br />
            <br />
            <article class="box2" id="home_featured21">
                <p class="headertekst">Repetitieplanner</p>
                <div class="regelhoogte25"></div>
                <a id="bovenaan"></a>
                <div class="box3" style="height: 650px;">
                    <div class="regelhoogte25"></div>
                    <!-- Hier komt de content -->
                    <div id="content_1" class="content">
                        <p class="headertekst">Bestaande planningen</p>
                        <div class="regelhoogte25"></div>
                        <table style="width: 400px; margin-left: 10px; border: none;">
                            <tr>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 20px; border: none;">Dag</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 100px; border: none;">Datum</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 100px; border: none;">Lokatie</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;">Aanvang</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;">Einde</td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"></td>
                            </tr>
                            <?php
                                while($rowDatum = mysqli_fetch_array($cResultPlanning)) {
                                    $DagVanDeWeek = date("w", strtotime($rowDatum['datum']));
                                    $nSelectie = $rowDatum['id'];
                            ?>

                            <tr>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 20px; border: none;"><?php echo $aDagen[$DagVanDeWeek] ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 100px;border: none;"><?php echo nederlandse_datum($rowDatum['datum']) ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 100px;border: none;"><?php echo $rowDatum['lok'] ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"><?php echo substr($rowDatum['aanvang'],0,5) ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"><?php echo substr($rowDatum['einde'],0,5) ; ?></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"><a href="repetitieplanner.php?id=<?php echo $nSelectie ; ?>#bovenaan"><img title="Wijzigen roosterdatum" src="images/edit.gif" /></a></td>
                                <td class="standaardtekst" style="width: 50px;border: none;"><img title="Verwijderen roosterdatum" src="images/delete.png" /></td>
                            </tr>
                            <?php } ?>
                        </table>
                    </div>
                    <div id="content_2" class="content">
                        <?php
                            if($lWijzigen == true) {
                        ?>

                        <p class="headertekst">Wijzigen planning</p>
                        
                        <form action="repetitieplanner.php#bovenaan" method="POST">
                            <table>
                                <tr>
                                    <td>Gebruiker:</td>
                                    <td>
                                        <?php
                                            mysqli_data_seek($cResultGebruiker,0);
                                            while($rowGebruiker = mysqli_fetch_array($cResultGebruiker)){
                                                if($rowGebruiker['waarde'] == $_SESSION['plangebruiker']) {
                                                    $lGebruiker = 'checked="checked"';
                                                }
else {
                                                    $lGebruiker = "";
                                                }

                                        ?>

                                        <input type="radio" name="gebruiker" <?php echo $lGebruiker ; ?> value="<?php echo $rowGebruiker['waarde'] ; ?>" /><?php echo $rowGebruiker['inhoud'] ; ?><br />
                                        <?php } ?>
                                    </td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Datum:</td>
                                    <td><input name="datum" type="date" value="<?php echo $rowPlan['datum'] ; ?>" /></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Aanvang:</td>
                                    <td><input name="aanvang" type="time" value="<?php echo $rowPlan['aanvang'] ; ?>" /></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Einde:</td>
                                    <td><input name="einde" type="time" value="<?php echo $rowPlan['einde'] ; ?>" /></td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Lokatie:</td>
                                    <td>
                                        <?php
                                            mysqli_data_seek($cResultLokatie,0);
                                            while($rowLokatie = mysqli_fetch_array($cResultLokatie)){
                                                if($rowLokatie['waarde'] == $_SESSION['planlokatie']) {
                                                    $lLokatie = 'checked="checked"';
                                                }
else {
                                                    $lLokatie = "";
                                                }

                                        ?>

                                        <input type="radio" name="lokatie" <?php echo $lLokatie ; ?> value="<?php echo $rowLokatie['waarde'] ; ?>" /><?php echo $rowLokatie['inhoud'] ; ?><br />
                                        <?php } ?>
                                    </td>
                                </tr>
                                <tr>
                                    <td>Toelichting:</td>
                                    <td>
                                        <textarea name="tekst"><?php echo $rowPlan['omschrijving'] ; ?></textarea>
                                    </td>
                                </tr>
                            </table>
                            <p class="midden"><input type="submit" name="submit" value="<?php echo $cKnopTekst01 ; ?>" /></p>
                        </form>
                        <?php } ?>
                    </div>
                    <div class="regelhoogte25"></div>
                    <div class="regelhoogte25"></div>
                    
                    
                    
                    <!-- Einde content -->
                </div>
                <div class="clear"></div>
            </article>    
        </div>
        <br />
        <br />
        <div class="container2">
        
        </div>
    </div>
    <div class="main-container">
    
    </div>
    
    <?php include "include/footer.inc.php" ; ?>
    
    <!-- custom scrollbars plugin -->
    <script src="scripts/jquery.mCustomScrollbar.concat.min.js"></script>
    <script>
        (function($){
            $(window).load(function(){
                $("#content_1").mCustomScrollbar({
                    scrollButtons:{
                        enable:true
                    }
                });
                $("#content_2").mCustomScrollbar({
                    scrollButtons:{
                        enable:true
                    }
                });
                $("#content_3").mCustomScrollbar({
                    scrollButtons:{
                        enable:true
                    }
                });
            });
        })(jQuery);
    </script>
</body>

</html>
Gewijzigd op 08/06/2014 13:01:55 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:54:21
 
Erwin H

Erwin H

08/06/2014 13:03:40
Quote Anchor link
Jaaaaa, altijd leuk om honderden regels code door te gaan spitten....

Not...

Probeer het zelf eens te vinden, door om de zoveel regels gewoon even een echo te geven van de variabele die volgens jou verkeerd gaat. Zie je vanzelf waar de waarde niet meer klopt, weet je ook waar je het zoeken moet. Dat is voor jou heel simpel te doen, voor ons onmogelijk.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

08/06/2014 13:14:13
Quote Anchor link
Dat heb ik ook gedaan: Regel 93 is de waarde van $_GET['id'] goed en op regel 80 is de variabele $nRecord niet altijd gelijk aan de $_GET['id'] Zie de echo's.
Het probleem zit (volgens mij) ergens in het php-deel. De html-code is wellicht niet nodig

Toevoeging op 08/06/2014 13:17:57:

Voor de belangstellenden: http://www.podiumspektakel.eu/repetitieplanner.php#bovenaan
Hier kan vrijuit worden getest.
Gewijzigd op 08/06/2014 13:19:18 door George van Baasbank
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/06/2014 13:22:40
Quote Anchor link
Relevante code was volgens mij hetgeen t/m je doctype geweest.

Heb de code proberen te lezen/begrijpen, maar ik zie vooral veel onnodige variabelen die aangemaakt worden, waardoor je code onnodig lang wordt (en onoverzichtelijk).

Wat is het nut van regel 66 / 67? Je kunt toch in 1x controleren of een formulier is verzonden en of $_POST['submit'] gelijk is aan wijzigen?
De variabele $nRecord lijkt me ook wat overbodig, net als alle nieuwe variabelen op regel 72 / 77.

regel 86 / 88 :
Je controleert nergens of id wel een getal is (wat ik vermoed dat het moet zijn)
Je maakt een variabele $nRecord aan; waarom?
Waarom een vage variabele als $cKnopTekst01?

Mijn vermoeden is dat de waarde in de sessie niet is wat jij verwacht. Maar door te gaan debuggen zul je daar zelf achter moeten komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2014 13:31:43
Quote Anchor link
Op regel 80 is er gePOST en komt het id uit een session.
Op regel 93 komt het id uit een GET.
 
Erwin H

Erwin H

08/06/2014 14:04:15
Quote Anchor link
Om te beginnen faalt je logica gewoon. Wat je, als ik het goed begrijp, doet is een pagina ophalen via een get request. Het id sla je op in een sessie en bij de post om iets aan te passen haal je het id op uit de sessie.

Dat is fout.

Wat als iemand een pagina ophaalt voor id=1. In de sessie staat nu 1.
Vervolgens, in een andere tab haalt dezelfde persoon een pagina op voor id=2. In de sessie staat nu 2, 1 is overschreven.
Vervolgens past die gebruiker iets aan in de eerste pagina, id=1 dus. Maar in je sessie staat 2....

Logica aanpassen dus en dit niet op deze manier proberen op te lossen. Kost je alleen maar tijd.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

08/06/2014 16:08:44
Quote Anchor link
Erwin,

Naast alle opmerkingen die ik gekregen heb wil ik graag deze even met je doornemen:

Quote:
Wat als iemand een pagina ophaalt voor id=1. In de sessie staat nu 1.
Vervolgens, in een andere tab haalt dezelfde persoon een pagina op voor id=2. In de sessie staat nu 2, 1 is overschreven.
Vervolgens past die gebruiker iets aan in de eerste pagina, id=1 dus. Maar in je sessie staat 2....



Omdat ik probeer te leren uit alle fouten vind ik deze wel belangrijk. Hoe kan ik het geschetste probleem voorkomen?
Gewijzigd op 08/06/2014 16:09:48 door George van Baasbank
 
Erwin H

Erwin H

08/06/2014 16:17:47
Quote Anchor link
Zorg dat je in de post waardes ook het id meegeeft. Dat kan ofwel in een GET parameter, of in een POST:
(note: check wel altijd of de GET parameter bestaat, dat heb ik voor de duidelijkheid even weggelaten)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//als GET parameter:
echo '<form action="repetitieplanner.php?id='.$_GET['id'].'#bovenaan" method="POST">';

//as POST parameter:
echo '<input type="hidden" name="id" value="'.$_GET['id'].'">';
?>

Op de manier kan een gebruiker alle pagina's tegelijk open hebben, maar weet je altijd precies welke hij probeert te bewerken.
Gewijzigd op 08/06/2014 16:18:31 door Erwin H
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2014 07:44:36
Quote Anchor link
Waarom 3x een connectie met de database openen en sluiten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.