variabelen afhandeling binnen php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henri

Henri

09/11/2006 10:34:00
Quote Anchor link
for ($i=1; $i<= $keuzes; $i++)
{
$link = $_POST['thisIdField_$i'];
$gekozen = $_POST['link_$i'];
}

Hierbij een stukje kode waar ik maar niet uit kom, wie weet de correcte sintax voor deze variabele afhandeling. Zoals het er nu staat blijven deze leeg. Ik heb al allerlei variaties geprobeerd maar tot nog toe zonder enig succes. De variabelen worden in het script correct gevuld maar ik kan ze maar niet terug lezen met de POST functie.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 14:56:44
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/11/2006 10:41:00
Quote Anchor link
misschien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo $link;
echo "<BR>";
echo $gekozen;
?>


en waarom zou je een ander variabel maken van $_POST. Dit is al een variabel opzich dus opnieuw maken is niet nodig.

Het kan ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

echo $_POST['thisIdField_$i'];
echo "<BR>";
echo $gekozen = $_POST['link_$i'];

?>


Of bedoel je dit niet? Als je ze genummerd of op volorde wilt hebben zet de bovenstaande code in je for loop en deze worden vervolgens op het scherm weergegeven.
 
Bo az

Bo az

09/11/2006 10:44:00
Quote Anchor link
Een variabele hoort niet binnen quotes en al helemaal niet binnen enkele quotes:

$_POST['thisIdField_'.$i];

Zou al beter zijn, maar waarschijnlijk is het nog beter om een array te gebruiken.

Dan krijg je een input veld als:
<input type="text" name="thisIdField[]">
En wordt je PHP iets als:
foreach($_POST['thisIdField'] as $thisIdField){
}
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/11/2006 10:45:00
Quote Anchor link
Waar komen die $_POST variabelen vandaan? Weet je zeker dat ze wel bestaan?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/11/2006 10:46:00
Quote Anchor link
Klopt idd. Ik denk dat hij die variabelen gewoon op zijn scherm wil hebben en dan onder elkaar dan is het miss wel handig om een array te gebruiken.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/11/2006 10:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    for ($i=1; $i<= $keuzes; $i++)
    {

        $link = $_POST['thisIdField_'.$i];
        $gekozen = $_POST['link_'.$i];
    }

?>


Edit: Sorry Boaz, had niet gezien dat jij al hetzelfde had gezegd, had eroverheen gelezen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Henri

Henri

15/11/2006 16:59:00
Quote Anchor link
Bedankt N3RD AllERT;

Een variabele hoort niet binnen quotes en al helemaal niet binnen enkele quotes:
$_POST['thisIdField_'.$i];

dit was exact waar ik op zat te wachten, ik weet ook wel dat het met een array handiger is maar ik zocht voor deze code de correcte sintax.
nogmaals Bedankt.

Henri
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat er nog meer tussen de for() staat. Anders staat er altijd de laatste waarde in $link en in $gekozen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.