Variabelen bestaan zogezegd niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »
Jordy Deweer

Jordy Deweer

18/08/2017 18:59:21
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik krijg onderstaand lijstje errors, en die slaan op niets:

Quote:
Notice: Undefined variable: sTitleOTPage in C:\xampp\htdocs\dikowork\templates\beginning.tpl.php on line 6

Notice: Undefined variable: sStylesheet in C:\xampp\htdocs\dikowork\templates\beginning.tpl.php on line 7

Notice: Undefined variable: sExtraHeads in C:\xampp\htdocs\dikowork\templates\beginning.tpl.php on line 15


Ze slaan op niets, vanwege deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
session_start();

// Require the general configuration
require_once('../config/general.conf.php');

// Create beginning of the html file

$sTitleOTPage = "Administratie";
$sStylesheet = $baseurl."/styles/administratie";
include($baseurl."/scripts/admin/menus.inc.php");
include($baseurl."/templates/beginning.tpl.php");


?>


De variabele $baseurl is gegenereerd in de general.conf.php; de $sExtraHeads is in de scripts/admin/menus.inc.php gezet.

Waarom werkt dit niet?

Ik hoor het graag, als er nog gegevens nodig zijn.

Alvast bedankt voor de hulp!

Groeten, Jordy.
Gewijzigd op 18/08/2017 21:36:52 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 01:32:41
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/08/2017 19:33:21
Quote Anchor link
En waar is de code waar het om draait? Dus het bestand dat genoemd wordt in de foutmelding? Op deze manier kan er nog niks zinnigs over gezegd worden.
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

18/08/2017 19:47:55
Quote Anchor link
Je wil de code van het bestand /templates/beginning.tpl.php?

Zo ja: dit is hem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo "<!DOCTYPE html>\n
<html>\n
<head>\n
<meta charset=\"utf-8\" />\n
<title>"
.$sTitleOTPage." - Diko-work VZW Klantensysteem</title>\n
<link rel=\"stylesheet\" href=\""
.$sStylesheet.".css\" />\n
<link rel=\"stylesheet\" href=\"http://code.jquery.com/ui/1.12.1/themes/ui-lightness/jquery-ui.css\" />\n
<!-- <script src=\"http://code.jquery.com/jquery-1.12.4.min.js\"
  integrity=\"sha256-ZosEbRLbNQzLpnKIkEdrPv7lOy9C27hHQ+Xp8a4MxAQ=\"
  crossorigin=\"anonymous\"></script> -->

<script src=\"http://code.jquery.com/jquery-3.2.1.min.js\"></script>
<script src=\"http://code.jquery.com/ui/1.12.1/jquery-ui.min.js\"></script>\n"
.
$sExtraHeads."\n
</head>\n
<body>\n
<div id=\"container\">\n
<div id=\"header\">\n
<a href=\"https://www.dikowork.be\"><img src=\"https://www.dikowork.be/tevreden/uploads/2017/03/favicon.gif\" alt=\"Diko-work VZW\"></a>\n
</div>\n
<div id=\"main\">\n"
;
?>

Hopelijk helpt dat.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/08/2017 20:26:58
Quote Anchor link
Waarom die gigantische lap echo? Dat is toch helemaal nergens voor nodig? Zo snel zie ik verder niet wat de oorzaak van je probleem is, tenzij je code die je hiervoor postte niet geheel natuurgetrouw is en de includes bijvoorbeeld in een functie gedaan worden.
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

18/08/2017 20:36:36
Quote Anchor link
Hoe kan het dan zonder de echo?
en jawel, dat is de code zoals het echt moet zijn.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/08/2017 20:41:10
Quote Anchor link
En wat doe je in die general.conf.php? Include je daar niet per ongeluk al je template?
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

18/08/2017 20:52:53
Quote Anchor link
Rob, nee, daar staat alleen de baseurl voorlopig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2017 21:08:57
Quote Anchor link
Zet al je relevante code hier eens neer. Volgens mij zien missen we nog iets....
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/08/2017 21:15:37
Quote Anchor link
Om het zonder die idiote echo lap te doen zou je het zo kunnen doen (is ook veel makkelijker te onderhouden):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8" />
<title><?php echo $sTitleOTPage; ?> - Diko-work VZW Klantensysteem</title>
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $sStylesheet; ?>.css" />
<link rel="stylesheet" href="http://code.jquery.com/ui/1.12.1/themes/ui-lightness/jquery-ui.css" />
<!-- <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.12.4.min.js"
  integrity="sha256-ZosEbRLbNQzLpnKIkEdrPv7lOy9C27hHQ+Xp8a4MxAQ="
  crossorigin="anonymous"></script> -->

<script src="http://code.jquery.com/jquery-3.2.1.min.js"></script>
<script src="http://code.jquery.com/ui/1.12.1/jquery-ui.min.js"></script>
<?php echo $sExtraHeads ?>
</head>
<body>
<div id="container">
<div id="header">
<a href="https://www.dikowork.be"><img src="https://www.dikowork.be/tevreden/uploads/2017/03/favicon.gif" alt="Diko-work VZW"></a>
</div>
<div id="main">
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

18/08/2017 21:28:49
Quote Anchor link
Ben, ik was al mee, sorry! En bedankt!
Ariën: ik zou niet weten wat nog nodig is... alle bestanden die nodig zijn staan hier...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2017 21:39:13
Quote Anchor link
Roep je beginning.tpl.php soms direct op ofzo? Dan kan ik me indenken dat je die foutmelding krijgt. Maar die bestanden worden geincludeerd, en in het bestand waarvandaan geincludeerd wordt, wordt de waarde eraan toegekend.

Dus ik heb een groot vermoeden dat je dus de template zelf opvraagt in plaats van de overkoepelende code die alles ophaalt.
Gewijzigd op 18/08/2017 21:39:39 door - Ariën -
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

18/08/2017 22:01:07
Quote Anchor link
Ariën.
De code die alles oproept is een index.
en die index.php worden eerst en aantal variabelen gezet en dan ook een extra bestand met gewoon nog één variabele geïncludeerd. (zie voor heel het script waar ik over spreek gewwon het oorspronkelijkbe bricht)

Alleen de general.conf.php en de menu.inc.php zijn niet toegevoegd. als je die erbij wil: dit zijn ze:

menu.inc.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$sExtraHeads
= "<script>
$(document).ready(function(){
$(\".menu-klanten\").click(function() {
$(\".submenuklanten\").toggle();
});
$(\".menu-finance\").click(function() {
$(\".submenufinance\").toggle();
});
$(\".menu-tech\").click(function() {
$(\".submenutech\").toggle();
});
});
</script>"
;
?>


general.conf.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$baseurl
= "http://localhost/dikowork";
?>


Als er nog code ontbreekt nu, stuur ik die nog even.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/08/2017 22:22:24
Quote Anchor link
:-)

Met die $baseurl probeer je nu (oa) http://localhost/dikowork/templates/beginning.tpl.php te includen. Omdat je dit echter via een URL doet wordt het bestand/script eerst uitgevoerd door je server. Het resultaat van dit script is de foutmelding die je als eerste toonde (de direct aanroep waar - Ariën - het al over had). En ook weer direct als resultaat van je script zichtbaar wordt.

Je moet als $baseurl een lokaal pad instellen.
Gewijzigd op 18/08/2017 22:23:15 door Rob Doemaarwat
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/08/2017 22:30:00
Quote Anchor link
Rob, dat had ik nog niet eens gezien haha. Dat is het probleem inderdaad. Wat me direct op het punt brengt: waarom staat allow_url_include eigenlijk aan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2017 22:37:17
Quote Anchor link
$baseurl is ook niet een goede benaming voor de variabele. Ik zou het liever $basepath noemen.
Doorgaans gebruik je nooit een URL in een include.
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

19/08/2017 10:27:45
Quote Anchor link
Ik heb baseurl voor het menu laten staan, omdat het script op verschillende servers, en niet alleen localhost moet werken...
ik voeg nog een basepath toe en verander alle includes daarin...

allow_url_include staat aan omdat ik ervan uit ging dat dit nodig was om de scripts te includen via die url, maar blijkbaar is dat geen goed idee...

Ik probeer het uit en voeg wel toe of het gewerkt heeft of niet. Waarschijnlijk en hopelijk wel!

Toevoeging op 19/08/2017 10:43:59:

Het werkt nu volledig!

Toevoeging op 19/08/2017 10:44:22:

Hartelijk dank voor de hulp en de inspanningen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.