Variabelen vaststellen bij functie...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan

Johan

01/08/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Misschien beetje vage topictitel.. Ik zat het ff uitleggen..
Ik ben keihard bezig met een soort cms achtig systeempje.. Doet er verder niet heel erg toe.. Aangezien OOP steeds populairder wordt wil ik daar ook wel het eea mee doen.. Ik heb voor sessies handlen een leuke class gemaakt..

Het is bij mij bekend, als je zelf een functie maakt dat je bij het meegeven van een variabele deze ook al vast kan stellen.. bijvoorbeeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
function test($i, $var = "blááát")
  {

    if(isset($i) { return $var."lala"; }
    return 0;
  }


test("2"); //zal zoiets teruggeven als "blááátlala"
?>


Heel erg handig.. Wil ik dus ook gebruiken in mijn class.. Ik heb een array, met de namen waar sessies voor geregistreerd moeten worden.. Heel simpel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? array("sessid", "phpsessid", "name"); ?>
met dan nog een pattern (in dit geval "zkk") ervoor.. Allemaal vastgesteld in het begin van mijn class met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? protected $sessionArray = array("sessid", "phpsessid", "name"); ?>


Als ik $this->sessionArray wil returnen -> geen probeem
Als ik $this->sessionArray in een functie wil gebruiken -> geen probleem
Als ik $this->sessionArray bij de variabelen die je mee kan geven aan je functie als standaard wil gebruiken -> PROBLEEM..

< ?
//bijvoorbeeld.. Code snippet uit mijn class...
public function session_doRegister($aSessions = $this->sessionArray)
{
if(!is_array($aSessions) || !isset($aSessions))
{
return 0;
}
//enz enz enz
?>

Error: Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in C:\Program Files\xampp\xampp\htdocs\PHP\cms\session.php on line 146

Help..!! :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:34:13
 
Jelmer -

Jelmer -

01/08/2007 21:56:00
Quote Anchor link
Bij de default waarde van een functie/method kan je alleen maar waarden opgeven, niet variabelen. Maar je kan wel simpel daar omheen werken :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
//bijvoorbeeld.. Code snippet uit mijn class...
public function session_doRegister($aSessions = null)
{

    if($aSession === null) {
        $aSession = $this->sessionArray;
    }

    
    if(!is_array($aSessions) || !isset($aSessions)) {
        return 0;
    }

//enz enz enz
?>
 
Johan

Johan

01/08/2007 22:31:00
Quote Anchor link
w00t w00t w00t

Op die manier.. Okee dankjewel weer wat geleerd :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.