Variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »
Joey Schroder

Joey Schroder

25/04/2012 13:54:25
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

mysql_connect ("localhost","root","");
mysql_select_db("test123");
        


$result = mysql_query("SELECT * FROM test123");



echo "<table border='1'>

<tr>

<th>Achternaam</th>
<th>Voorletters</th>
<th>Roepnaam</th>
<th>Dienst</th>
<th>E-mail</th>
</tr>"
;

while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

  echo "<tr>";
  echo "<td>"     . $row['achternaam'] . "</td>";
  echo "<td>"     . $row['voorletters'] . "</td>";
  echo "<td>"     . $row['roepnaam'] . "</td>";
  echo "<td>"     . $row['dienst'] . "</td>";
  echo "<td>"     . $row['email'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  }

echo "</table>";

?>


Nu wil ik achternaam in een variabele zetten. Maar daar loop ik nu vast. Iemand een tip of tut? Bvd Joey
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:28:40
 
Q S

Q S

25/04/2012 13:56:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($row = mysql_fetch_array($result)){
  $achternaam = $row['achternaam'];
//en dan de rest
}
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

25/04/2012 14:07:07
Quote Anchor link
Joey Schroder op 25/04/2012 13:54:25:
Nu wil ik achternaam in een variabele zetten. Maar daar loop ik nu vast.


Het zit toch al in een variabele: $row['achternaam']
 
Joey Schroder

Joey Schroder

25/04/2012 14:11:45
Quote Anchor link
Ok bedantk Q S maar nu komt het. Nu wil ik dat die in dit geval achternaam etc in een form komen eronder. In een input.

<form name="form" action="test2.php" method="POST">
<p>1. Basisgegevens deelnemer</p><br />
Achternaam: <input type="text" name="achternaam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $achternaam  ?>
" /><br />
Voorletters: <input type="text" name="voorletters" /><br />
Roepnaam: <input type="text" name="roepnaam" /><br />
Datum uit dienst: <input type="text" name="dienst" /><br />
E-mailadres: <input type="text" name="email" /><br /><br>
</form>

Maar zoals je hier boven al kunt zien wil het niet zo. Dan krijg ik Notice: Undefined variable: achternaam in C:\wamp\www\Formulier\controle1.php on line 60 Call Stack #TimeMemoryFunctionLocation 10.0123679880{main}( )..\controle1.php:0 " />
 
- SanThe -

- SanThe -

25/04/2012 14:19:05
Quote Anchor link
Je selecteert alle gegevens van alle gebruikers. Hoeveel formulieren wil je dan gaan vullen?
 
Joey Schroder

Joey Schroder

25/04/2012 14:21:21
Quote Anchor link
Ja dat bedenk ik mij nu ook net. Ik wil van de laatste ingevulde formulier een controle maken en dat is deze pagina. Dus dan moet ik op de laatste ID sorteren en niet op row. Dus moet ik nog even kijken hoe ik dat ga klaar spelen.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/04/2012 14:36:13
Quote Anchor link
SELECT .. WHERE id=...
 
Joey Schroder

Joey Schroder

25/04/2012 14:40:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $result = mysql_query("SELECT * FROM test123 ORDER BY id DESC LIMIT 1"); ?>


Zo heb ik het nu en dat werkt mooi. Alleen het weergeven van de achternaam voorletters enzovoort in het form wil nog niet echt lukken.
 
Erwin H

Erwin H

25/04/2012 14:54:01
Quote Anchor link
Wat is volgorde waarin je alles doet? Dus, gegevens ophalen, form echoen etc?
 
Joey Schroder

Joey Schroder

25/04/2012 15:01:14
Quote Anchor link
1 grote form. Die sla ik op in DB1 van daar uit haal ik het eerste deel gegevens en die wil ik nu weer in een form zetten ter controle en zo gauw er op submit wordt geklikt worden die gegevens in een DB2 opgeslagen. Dan wordt deel twee van het form opgehaald en in een form gestopt ter controle en als daar op submit wordt geklikt word dat opgeslagen in DB3. Zo doende.
 
Erwin H

Erwin H

25/04/2012 15:06:46
Quote Anchor link
Klinkt onnodig complex.... waardoor je mogelijk ook mis gaat. Kan je alle delen uit de verschillende bestanden posten die relevant zijn voor dit probleem? Dus alleen die regels/blokken waarin de variabelen gebruikt worden die nu problemen geven en, heel belangrijk, in de goede volgorde zoals je het aanroept!
De error die je krijgt zegt namelijk dat je een variabele gebruikt die nog niet bestaat. Meestal gebeurt dat doordat je een variabele aanroept voor je er een waarde aan toekent. Met de beschrijving die jij nu geeft krijg ik ergens het gevoel dat je data wilt ophalen die helemaal niet (meer) in de dataset zit.
Gewijzigd op 25/04/2012 15:07:15 door Erwin H
 
Joey Schroder

Joey Schroder

25/04/2012 15:17:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

mysql_connect ("localhost","root","");
mysql_select_db("test123");
        


$result = mysql_query("SELECT * FROM test123 ORDER BY id DESC LIMIT 1");



echo "<table border='1'>

<tr>

<th>Achternaam</th>
<th>Voorletters</th>
<th>Roepnaam</th>
<th>Dienst</th>
<th>E-mail</th>
</tr>"
;

while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

  echo "<tr>";
  echo "<td>"     . $row['achternaam'] . "</td>";
  echo "<td>"     . $row['voorletters'] . "</td>";
  echo "<td>"     . $row['roepnaam'] . "</td>";
  echo "<td>"     . $row['dienst'] . "</td>";
  echo "<td>"     . $row['email'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  }

echo "</table>";


while($row = mysql_fetch_array($result))
{

    $achternaam = $row['achternaam'];
    $voorletters = $row['voorletters'];
    $roepnaam = $row['roepnaam'];
    $dienst = $row['dienst'];
    $email = $row['email'];
}

    


 

echo      "<form name=\"form\" action=\"test2.php\" method=\"POST\">";
echo     "<p>1. Basisgegevens deelnemer</p><br />";
echo     "Achternaam: <input type=\"text\" name=\"achternaam\" /><br />";
echo     "Voorletters: <input type=\"text\" name=\"voorletters\" /><br />";
echo     "Roepnaam: <input type=\"text\" name=\"roepnaam\" /><br />";
echo     "Datum uit dienst: <input type=\"text\" name=\"dienst\" /><br />";
echo     "E-mailadres: <input type=\"text\" name=\"email\" /><br /><br>";
echo      "</form>";




?>


Dit is wat ik heb. Zoals je ziet maak ik in de while een variabele aan. Dus $achternaam bestaat wel degelijk.

Zoals ik eerder vermeld heb. Er wordt een lange formulier ingevuld. Dat alles word opgeslagen in DB1 vervolgens word het eerste deel van het 1ste formulier terug gehaald ter controle zo gauw er dan op submit wordt geklikt wordt dat opgeslagen in DB2. Dan wordt het 2de tergelijke tijd ook de laatste deel van het formulier weergegeven ter controle en moet dat ook worden opgeslagen in DB3
 
- SanThe -

- SanThe -

25/04/2012 15:30:25
Quote Anchor link
Quote:
Dus $achternaam bestaat wel degelijk.


En daar vergis je je dus in. De eerste while() zal alle records ophalen (in dit geval slechts 1 door de LIMIT 1) waardoor de tweede while() helemaal niet wordt uitgevoerd. De records zijn namelijk op. Dus die tweede while() kan gewoon weg. Daarbij is het copiëren van variabelen ook niet echt zinvol, eerder zinloos geheugenverlies. Gebruik gewoon $row['achternaam'].
 
Erwin H

Erwin H

25/04/2012 15:36:10
Quote Anchor link
@SanThe: amen....
 
Joey Schroder

Joey Schroder

25/04/2012 16:05:24
Quote Anchor link
Hoe zet ik dat dan in hier in?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo     "Achternaam: <input type=\"text\" name=\"achternaam\"  /><br />";
?>
 
Erwin H

Erwin H

25/04/2012 16:17:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Achternaam: <input type="text" name="achternaam" value="'.$row['achternaam'].'" /><br />';
?>
 
Joey Schroder

Joey Schroder

25/04/2012 16:18:34
Quote Anchor link
Dan wordt het niet weergegeven in de input ;)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/04/2012 16:44:22
Quote Anchor link
Als je op voorhand weet dat je maar maximum 1 record verwacht, vervang dan de while door een if.

if($row = mysql_fetch_array($result))
...

Dan blijf je in de zelfde structuur, zelfde accolades, zelfde gedachtegang.
Dit lijkt me het meest simpele.
Gewijzigd op 25/04/2012 16:46:21 door Kris Peeters
 
Erwin H

Erwin H

25/04/2012 16:53:49
Quote Anchor link
Ik moet Kris helemaal gelijk geven! Doordat je het in een while loop uitleest is $row op het einde false. Dus NA de while loop kan je niet meer bij de $row['achternaam'].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.