Variabelenaam uit een database halen...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelmer

Jelmer

04/03/2006 10:56:00
Quote Anchor link
Wat is het probleem.
Ik heb een formulier.
Dit heeft een x-aantal dynamisch gegenereerde velden.
Deze velden worden verstuurd door middel van een post (php_self).

Bovenaan in die file staat een code om de variabelen eruit te halen, echter wil dit niet lukken.

Momenteel heb ik dit zo getest:

echo "Poging: " . $_GET["" . $myrow9[1] . " "];
echo "$test";

$myrow9[1] is zeker weten gevuld met 'test'.
Echter levert het zo helemaal niets op qua output.
Met $test krijg ik keurig de output. Echter moet het dynamisch dus nog een x-aantal malen worden uitgevoerd, en de naam van het veld staat ind e database.

Hoe kan ik de inhoud van het veld van de database als variabele krijgen ?

Dus eigenlijk zoiets: $$myrow9[1]

Of hoe anders op te lossen?


Voor de volledigheid mijn volledige code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18

session_start();

 if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
    $query9 = "SELECT * FROM categorie order by soort, Omschrijving";
    $result9 = mysql_query($query9,$db);
    $i = 0;
    while($myrow9 = mysql_fetch_row($result9)){  
        //echo "$myrow9[0]";  //Geeft keurig getallen        
        $i = $i + 1;
          $korting[$i] = $_GET["" . $myrow9[0] . ""];
        var_dump($_GET["" . $myrow9[0] . ""]);
        echo"<BR><BR><BR>";
        echo "Poging: " . $_GET["" . $myrow9[1] . " "];
        echo "$test";
    }
        
  }


En het formulier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
  echo"<form id='form' name='form1' method='post' enctype='multipart/form-data'  action='$php_self?klantid=$klantid'>";


Dynamisch een aantal maal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    echo"<td width='110    '>$myrow2[1]<input name='$myrow2[1]' id='$myrow2[1]' type='text' size='2' maxlength='2' value='$korting[$i]'/></td></tr>";
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 17:30:14
 
Theun van der Wiel

Theun van der Wiel

04/03/2006 11:07:00
Quote Anchor link
als je je velden op de volgende manier benoemd: 'name="velden[]"', dan kun je alle velden als array ophalen door $_POST['velden'] te gebruiken. vervolgens kun je met een foreach lus iedere waarde gebruiken voor wat je er ook mee wil doen
 
Jelmer

Jelmer

04/03/2006 11:12:00
Quote Anchor link
Theun:
als je je velden op de volgende manier benoemd: 'name="velden[]"', dan kun je alle velden als array ophalen door $_POST['velden'] te gebruiken. vervolgens kun je met een foreach lus iedere waarde gebruiken voor wat je er ook mee wil doen


Dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo"<input name='naam[$i]'"


i staat voor een tellertje.

En met een for each uitlezen ?

zo dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$i=0;
foreach($naam as $value){
   $i = $i + 1;
   echo $value[i];
}


?
Gewijzigd op 04/03/2006 11:13:00 door Jelmer
 

04/03/2006 11:13:00
Quote Anchor link
of gewoon met for()
:P
 
Theun van der Wiel

Theun van der Wiel

04/03/2006 11:16:00
Quote Anchor link
foreach($_POST['velden'] as $value) {
echo $value;
}
 
Theun van der Wiel

Theun van der Wiel

04/03/2006 11:17:00
Quote Anchor link
en in principe kun je de $i in je veldnaam weglaten; als je 'array[] = "blaat"' gebruikt, wordt de waarde gewoon aan het eind van de array ingevoegd
 
Jelmer

Jelmer

04/03/2006 14:30:00
Quote Anchor link
Bedankt!

Het werkt !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.