Variable behouden in volgende pagina..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

28/04/2004 20:05:00
Quote Anchor link
Ik heb eigen een simpel vraagje.. maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar...
Ik krijg via een php-pagina deze waarde binnen via een POST

$betaling = $_POST['betaling'];

Dan staat er netjes in $betaling de waarde die ik nodig hebt. Deze waarde heb ik weer nodig op de pagina.
Op deze pagina staat een FORM met een aantal velden die ingevuld moeten worden. Als ik nu op SUBMIT klik. Dan refresht de pagina en is de Variable $betaling weer helemaal leeg. Maar ik wil deze waarden dus behouden.

Dus eigelijk is mijn vraag. Hoe zorg ik ervoor dat $betaling = $_POST['betaling']; alleen de eerste keer wordt uitgevoerd bij het aanroepen van de pagina. EN niet meer als de pagina gesubmit wordt. Want dan leegt hij weer de variable...

Wie kan mij helpen?? :S
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:45:56
 
Remco nvt

Remco nvt

28/04/2004 20:09:00
Quote Anchor link
Als ik het goed snap kan je het beste een hidden file doen

<input type="hidden" name="betaling" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $betaling; ?>
">

En dan met $_POST[betaling] kan je hem weer oproepen(als je het zo bedoeld)
 
B a s
Beheerder

B a s

28/04/2004 23:41:00
Quote Anchor link
En als je het anders via een linkje doet bijv.:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "<a href=\"volgendepagina.php?betaling=" . $betaling . "\">";
?>


Kun je de '$betaling' opvragen met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$_GET
['betaling'];
?>


:) Check tutorial over superglobals als je hier vragen over hebt..
 

29/04/2004 12:48:00
Quote Anchor link
dankje!!! :-D dit had ik net nodig! Was ik zelf nooit opgekomen!!!
 
Rick

Rick

29/04/2004 13:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? foreach($_POST as $key => $value)echo '<input type="hidden" name="'.$key.'" value="'.$value.'" />'; ?>
 
Mitch X

Mitch X

29/04/2004 15:32:00
Quote Anchor link
Of je zet je gegeven in een $_SESSIONvar :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.