Variable binnen $POST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam

Sam

31/10/2007 12:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb volgend probleem. Ik heb een while functie staan met daarin een form. Afhankelijk van een bepaald aantal toont hij dat aantal text fields. Om deze fields een naam te geven deed ik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name='kalender$counter' type='text'>


Met die code lukt het om de input te verzenden, maar als ik ze dan wil ophalen met volgende code lukt het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$kalender = $_POST['kalender$counter'];


PHP accepteert blijkbaar geen variable binnen een $POST. Is dit probleem anders op te lossen?

mvg.

Sam
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:24:25
 
Frank -

Frank -

31/10/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Maak een array aan in je html-formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name='kalender[]' type='text'>

En ga in je php-code vervolgens de array in $_POST['kalender'] uitlezen.
 
Martijn B

Martijn B

31/10/2007 13:05:00
Quote Anchor link
Beide regels code gaan verkeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="kalender<?php echo $counter ?>" type="text">


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$kalender
= $_POST['kalender' . $counter];
?>


Je zou trouwens van kalender ook een array kunnen maken,
dit doe je als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="kalender[]" type="text">

Nu is $_POST['kalender'] een array.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Sam

Sam

31/10/2007 13:08:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt. Het is gelukt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.