Variable Datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »
Nick de Wijer

Nick de Wijer

23/02/2011 10:28:37
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb vandaag een klein script geschreven in PHP om de datum van vandaag te includen in mijn nieuws artikel die dan weer via mysql erin gaat alleen krijg op de een of andere manier de variable van de datum niet correct.

Dit is mijn code tot nu toe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$today
= getdate();
$minuten = date('i');
$uren = date('H');

//print_r ($today);
// deze array bevat alle informatie die je nodig hebt


$dagen=array();
$dagen[]="zondag";
$dagen[]="maandag";
$dagen[]="dinsdag";
$dagen[]="woensdag";
$dagen[]="donderdag";
$dagen[]="vrijdag";
$dagen[]="zaterdag";

$maanden=array();
$maanden[]="january";
$maanden[]="februari";
$maanden[]="maart";
$maanden[]="april";
$maanden[]="mei";
$maanden[]="juni";
$maanden[]="juli";
$maanden[]="augustus";
$maanden[]="september";
$maanden[]="oktober";
$maanden[]="november";
$maanden[]="december";

$dagen[$today[wday]]." ".date('d')." " ;
$maanden[$today[mon]-1]." ".date('Y');

$datum 'Hier moet dan woensdag 23 februari 2011 10:04 komen te staan.met wat hierboven staat';

?>



Ik heb al wat lopen proberen te doen maar dat is helaas mislukt met alleen maar errors.

Mijn vraag is dus hoe krijg ik de variable $datum goed dat hij dit geeft.

woensdag 23 februari 2011 10:04

Zou iemand mij hierbij kunnen helpen zodat ik het zelf kan maken?

Groetjes Nick
Gewijzigd op 23/02/2011 10:29:57 door Nick de Wijer
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:56:28
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 10:49:22
Quote Anchor link
even wat compacter neer gezet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dagen
= array("zondag", "maandag", "dinsdag", "woensdag", "donderdag", "vrijdag", "zaterdag");
$maanden= array("januari", "februari", "maart", "april", "mei", "juni", "juli", "augustus", "september", "oktober", "november", "december");
?>

je moet nu eigenlijk de array met date gaan gebruiken, dus date() in de array gaan zetten,
bijvoorbeeld voor de dagen $dagen[date('d')],
ook is het zo dat je de datum zelf nergens in opslaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$dagen
[$today[wday]]." ".date('d')." " ;
$maanden[$today[mon]-1]." ".date('Y');

$datum 'Hier moet dan woensdag 23 februari 2011 10:04 komen te staan.met wat hierboven staat';
?>

dat dagen en maanden wordt nergens in opgeslagen,
dus aan die regels heb je op dit moment gewoon niks.
en dat wday en mon klopt ook niet.

ik heb hier een volledig script liggen, als je er echt niet uit komt,
had m al gemaakt voordat ik dit las:
Zou iemand mij hierbij kunnen helpen zodat ik het zelf kan maken?

succes!
Gewijzigd op 23/02/2011 10:49:54 door Thomas van den Bulk
 
Nick de Wijer

Nick de Wijer

23/02/2011 12:07:05
Quote Anchor link
Zou ik dat script kunnen zien??

Thnx voor de informatie zal kijken of het me nu wel lukt.
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 12:16:41
Quote Anchor link
ik vroeg me ook af wrm je niet gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
date('l j F Y H:i');
?>

maar is dit omdat je het in het nederlands wilt hebben?

en hier heb je het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dagen
= array("zondag", "maandag", "dinsdag", "woensdag", "donderdag", "vrijdag", "zaterdag");
$maanden= array("januari", "februari", "maart", "april", "mei", "juni", "juli", "augustus", "september", "oktober", "november", "december");

$datum = $dagen[date('w')].' '.date('j').' '.$maanden[date('n')-1].' '.date('Y').' '.date('H:i');
?>
 
Nick de Wijer

Nick de Wijer

23/02/2011 12:36:51
Quote Anchor link
Dankjewel voor de snelle reactie's hier kan ik wel wat mee
EDIT=
Nog een vraagje als ik de datum er in wil zetten met een qeury dan zegt hij dat dat niet mogelijk is

Notice: Column count doesn't match value count at row 1
In query: INSERT INTO nieuws ( Titel, Auteur, Datum, Bericht, categorie_id ) VALUES ( 'test1', 'test1', 'woensdag 23 februari 2011 16:52' 'test 1', '7' ) in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/admin/index.php on line 246

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
require_once '../plugins/datenieuws.php'; //Datum plugin wordt er bij gehaald
$sql = "
    INSERT INTO nieuws_simpleway
    (
        Titel,
        Auteur,
        Datum,
        Bericht,
        categorie_id        
    )
    VALUES
    (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["auteur"]."',
        '"
.$datum."'
        '"
.$_POST["bericht"]."',
        '"
.$_POST["categorie_id"]."'        
    )
"
;
?>
Gewijzigd op 23/02/2011 17:53:15 door Nick de Wijer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.