Variable in class meegeven.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Cena

John Cena

17/09/2010 12:04:09
Quote Anchor link
Kben een beetje in de war.

Heb deze code in mijn htaccess:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Options +Indexes
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule ^(home|oormerken|demo|gebruiker|contact|partners|disclaimer|sitemap|verzenden) /oormerk/index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^(login|nieuwe) /oormerk/index.php?page=gebruiker&action=$1 [L]


Dan heb ik deze code bij de switch die kijkt wat ?page is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    break;
            case 'gebruiker':
                    include_once('classes/user.php');
                    $user = new User_Manager();                    
                break;        



Nu wil ik alleen dat de var $_GET['action'] mee gestuurd wordt naar die include toe.

Hoe doe ik dat op een veilig manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:31:33
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/09/2010 12:10:32
Quote Anchor link
$_GET is een superglobal dus gewoon beschikbaar, overal waar jij deze wilt gebruiken

Dus als je op de juiste plaats de juiste controles en validaties uitvoerd is er mijn inziens geen enkel probleem.

Alleen staat die switch contructie me wel tegen:
include doe je op het hoogste nivo en verstop je dus niet ergens in een if of switch
of je gebruikt de __autoload functie
 
John Cena

John Cena

17/09/2010 12:13:36
Quote Anchor link
Cut, ben der achter, .htaccess zal wel niet goed zijn.

$_GET['action'] is niet gevuld. nogmaals mijn htaccess, wat klopt er niet?


Options +Indexes
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule ^(home|oormerken|demo|gebruiker|contact|partners|disclaimer|sitemap|verzenden) /oormerk/index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^(login|nieuwe) /oormerk/index.php?page=gebruiker&action=$1 [L]
Gewijzigd op 17/09/2010 12:20:04 door John Cena
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.