Variable in php veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Thijn

Thijn

01/02/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik ervoor zorgen dat als in een php bestand dit staat: $saldo = 100,
het getal 100 kan worden verandert (+1 en -1)?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:41:53
 
Will

Will

01/02/2008 13:54:00
Quote Anchor link
$salo++; & $saldo--?
 
GaMer B

GaMer B

01/02/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Kan gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$saldo
= 100;

// Ik wil het veranderen naar 50:
$newsaldo = ($saldo - 50);

echo 'Oud: ' . $saldo . ', nieuw: ' . $newsaldo;
[
/code]
 
Thijn

Thijn

01/02/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Deze regel: $newsaldo = ($saldo - 50); betekent dit dat er 50 word afgehaalt?
 
GaMer B

GaMer B

01/02/2008 14:04:00
Quote Anchor link
Thijn schreef op 01.02.2008 14:03:
Deze regel: $newsaldo = ($saldo - 50); betekent dit dat er 50 word afgehaalt?

Ja, je kunt die - ook vervangen door een + of een / of een *. Afhankelijk van wat je er mee wilt gaan doen.
 
Thijn

Thijn

01/02/2008 14:05:00
Quote Anchor link
ok, dankje wel!
 
Thijn

Thijn

01/02/2008 15:56:00
Quote Anchor link
Ik heb nog één vraag: Hoe zorg ik ervoor dat als ik dit script heb uitgevoert, het getal wat eruit komt, dus als saldo 100 is en er komt 99 uit ($saldo - 1), dat dit zo word opgeslagen?
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

01/02/2008 16:06:00
Quote Anchor link
met de function opslaan($saldo).

Waar wil je wat opslaan? Iets duidelijker aub
 
Thijn

Thijn

01/02/2008 16:10:00
Quote Anchor link
bijvoorbeeld het bestand: saldo.php met als inhoud: $saldo = 100, die 100 heb ik bewerkt, door het script van GaMer13, naar 99 ($saldo - 1), dat getal (99) wil ik weer opslaan in saldo.php met als inhoud: $saldo = 99

Niemand??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijn
 
Thijn

Thijn

03/02/2008 12:45:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt allemaal het is opgelost met dit script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$saldo
= file_get_contents('thijn.php');

$newsaldo = $saldo - 1;
echo 'Je nieuwe saldo is: ' . $newsaldo;

$fp = fopen("thijn.php", "w");
fwrite($fp, "$newsaldo");
fclose($fp);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijn
 
GaMer B

GaMer B

03/02/2008 13:29:00
Quote Anchor link
Zo kun je dat inderdaad doen ja, maar haal op regel 8 wel even de variabel buiten haakjes, dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$saldo
= file_get_contents('thijn.php');

$newsaldo = $saldo - 1;
echo 'Je nieuwe saldo is: ' . $newsaldo;

$fp = fopen("thijn.php", "w");
fwrite($fp, $newsaldo); // hier dus
fclose($fp);
[
/code]
Dat bespaart je weer 2 [s]bits[/s] bytes ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Crispijn -

Crispijn -

03/02/2008 13:30:00
Quote Anchor link
Als dit voor een gebruikerssysteem is kan je het beste met een database gaan werken... allemaal bestandjes per gebruiker is niet echt handig aangezien je dan de kracht van een goed werkende database mist!

Ik zou me even verdiepen in databases als ik jou was!

Crispijn
 
Thijn

Thijn

07/02/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Kan ik er voor zorgen dat als je thijn meezend met de url (saldo.php?naam=thijn) dat hij dan het bestand thijn.php neemt, en dus als de naam pietje is het bestand pietje.php word uitgelezen. Ik dacht zo maar dit lukt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$naam
= $_GET['naam'];

$saldo = file_get_contents('$naam.php');
?>
 
Thijn

Thijn

08/02/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Niemand??
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2008 12:13:00
Quote Anchor link
Variabelen buiten quotes halen. Een var tussen enkele quotes wordt namelijk niet geparsed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$saldo
= file_get_contents($naam . '.php');
?>
 
Frank -

Frank -

08/02/2008 12:15:00
Quote Anchor link
Variabelen zet je nooit tussen quotes en al helemaal niet tussen enkele quotes...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$naam
= $_GET['naam']; // hier ontbreekt iedere vorm van controle/beveiliging!

$saldo = file_get_contents($naam.'.php');
?>

Doe nog wel wat aan controles, dat is de basis van een goed systeem en deze basis ontbreekt nog.
 
Thijn

Thijn

08/02/2008 12:15:00
Quote Anchor link
Dankje!

Kan dit ook bij een include?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijn
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

08/02/2008 12:46:00
Quote Anchor link
Ja:

index.php?naam=test

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$naam
= $_GET['naam'];
include("account_".$naam.".php");
?>


Dit haalt het bestand 'account_test.php' op.
 
Frank -

Frank -

08/02/2008 12:57:00
Quote Anchor link
En is tevens heerlijk te misbruiken voor XSS...

Wie zegt dat $_GET['naam'] een geldige waarde bevat? Dat zul je dus eerst moeten controleren!
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

08/02/2008 13:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$naam
= $_GET['naam'];
$allow = array('naam1','naam2');
if(in_array($naam,$allow) && file_exists("account_".$naam.".php")){include("account_".$naam.".php");}else{echo 'FOUT';}
?>

Als de naam in de array staat, en het bestand, wordt ie pas geladen.
 
Frank -

Frank -

08/02/2008 13:25:00
Quote Anchor link
Wie zegt dat de $_GET bestaat? Controleer dit dus ook even. Het aanbieden van een default waarde is eveneens een goede gewoonte en bijzonder eenvoudig te realiseren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$allow
= array('naam1','naam2'); // uitbreiden naar eigen behoefte
if(!empty($_GET['naam']) && in_array($_GET['naam'],$allow) && file_exists("account_".$_GET['naam'].".php")){
    $naam = $_GET['naam'];
}

else {
    $naam = $allow[0]; // eerste uit de array als default waarde
}
require_once("account_".$naam.".php");
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.