Variable in Request_URI

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel Schrachen

Daniel Schrachen

26/11/2012 17:37:20
Quote Anchor link
Ik zit even te tobben met een probleempje.

Ik heb een menu wat zichtbaar is wanneer men op een bepaalde pagina is.

Het is alleen zo dat het menu meerdere pagina's bevat met paginatie waardoor de url dus een getal aan het eind heeft.

nieuws.php?page=5

hoe krijg ik nu die variable in de codering van de request_uri ? Heb al wat geprobeerd maar wil niet echt lukken.

$_SERVER['REQUEST_URI']=='nieuws.php?page=' ||

iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:18:54
 
Eddy E

Eddy E

26/11/2012 17:56:08
Quote Anchor link
Kijk eens naar strstr.
Of substr_count().

Je hoeft alleen maar te kijken of er nieuws in zit.

Toevoeging op 26/11/2012 17:56:32:

Of wellicht beter dan $_SERVER['REQUEST_URI'] .... is __FILE__
 
Frits Katoen

Frits Katoen

26/11/2012 17:58:42
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/11/2012 18:22:46
Quote Anchor link
$_SERVER['PHP_SELF'] schijnt als onveilig te worden gezien, omdat het door kwaadwillende gebruikt/misbruikt zou kunnen worden.
 
Eddy E

Eddy E

26/11/2012 18:41:38
Quote Anchor link
Daarom verwees ik ook naar __FILE__.
Die is wel betrouwbaar. Wel even kijk of dat die ook echt direct bruikbaar is.

Toevoeging op 26/11/2012 18:42:46:

Daarom verwees ik ook naar __FILE__.
Die is wel betrouwbaar. Wel even kijk of dat die ook echt direct bruikbaar is.


Maar even teruglezend: wil je niet gewoon $_GET['page'] hebben?
Die geeft 5.
Ik neem aan dat je op nieuws.php gewoon de code van nieuws.php hebt staan?
 
Daniel Schrachen

Daniel Schrachen

26/11/2012 18:49:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if ($_SERVER['REQUEST_URI']== 'nieuws.php' ||
          $_SERVER['REQUEST_URI']== nieuwsreactie.php'){ ?>


dit is de hele code... hij kijkt naar de url en op welke pagina je bevind. aan de hand daarvan geeft hij het juiste menu weer. Maar als je met de paginatie gaat komt het dus voordat 'nieuws.php' anders wordt namelijk 'nieuws.php?page=1' Ik krijg alleen die $_GET['page'] er dus niet in...
 
Frits Katoen

Frits Katoen

26/11/2012 19:59:42
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 26/11/2012 18:22:46:
$_SERVER['PHP_SELF'] schijnt als onveilig te worden gezien, omdat het door kwaadwillende gebruikt/misbruikt zou kunnen worden.

$_SERVER['PHP_SELF'] kan inderdaad misbruikt worden in bijvoorbeeld forms, maar hier kan het wel veilig gebruikt worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo basename($_SERVER['PHP_SELF']);
?>


Bovenstaande zou elke keer de juiste filename moeten opleveren
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.