variable met PHP en html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Jel le

Jel le

13/10/2010 09:33:52
Quote Anchor link
Ik zal even in het kort uitleggen wat de javascript doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
// Hier maak hij de functie rekenen aan
function rekenen() {

    // Hier maakt hij variables aan en de waarde daarvan haalt hij uit het element
    // met het id 'val1' (Dat zijn dus de inputs)
    var val1 = document.getElementById('val1').value;
    var val2 = document.getElementById('val2').value;
    
    // Uitrekenen wat val1 + val2 is
    var resultaat = Number(val1) + Number(val2);

    // De variable resultaat die wie hierboven hebben gemaakt wegschrijven in het
    // element met het id 'totaal' (De <span> dus)
    document.getElementById('totaal').innerHTML = resultaat;
    
}


Hopen dat je hier verder mee kan
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:09:27
 
Rik Pennings

Rik Pennings

13/10/2010 14:40:17
Quote Anchor link
Het werkt helaas nog niet.

Dit is de code van rekenen.php

input id="val1" onchange="rekenen()"/>
input id="val2" onChange="rekenen()"/>

input id="totaal"/>

Dit is de code van rekenen.js

function rekenen() {
var val1 = document.getElementById('val1').value;
var val2 = document.getElementById('val2').value;

var resultaat = Number(val1) + Number(val2);

document.getElementById('totaal').innerHTML = resultaat;

}

Indien ik met de browser naar http://www.catsandcurls.nl/rekenen.php ga dan zie ik 3 velden.
als ik in veld 1 of 2 iets invul dan komt er niets te staan in het derde veld?

Alvast dank
Gewijzigd op 13/10/2010 14:52:25 door Rik Pennings
 
Jel le

Jel le

13/10/2010 14:50:59
Quote Anchor link
Je hebt ook de .js nergens ge-include.

en ipv:
document.getElementById('totaal').innerHTML = resultaat;

moet je volgens mij:
document.getElementById('totaal').value = resultaat;

Probeer dat eens
 
Rik Pennings

Rik Pennings

13/10/2010 14:55:25
Quote Anchor link
Hoe moet ik de .js include zetten?

Moet ik die op roepen of is het de bedoeling dat ik de code uit de .js bij de .php code plaats?
 
Jel le

Jel le

13/10/2010 14:57:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text/javascript" src="code.js"></script>

bovenaan je pagina zetten
Gewijzigd op 13/10/2010 14:59:32 door Jel le
 
Rik Pennings

Rik Pennings

14/10/2010 08:16:46
Quote Anchor link
Bedankt Jelle,

Het werkt nu inderdaad. Nu kom ik er wel verder mee.
Is het ook mogelijk dmv een checkbox aan te klikken een aantal input velden en text zichtbaar te maken?

Alvast hartelijk dank.

Indien ik deze vraag ergens anders op het forum moet stellen dan lees ik het graag.
 
Jel le

Jel le

14/10/2010 09:13:53
Quote Anchor link
In Javascript ben ik niet echt een held eigenlijk. Ik gebruik het javascript framework genaamd jQuery. Dat werkt best simpel als je het eenmaal door hebt.
Anders moet je dat is proberen.

http://blog.themeforest.net/screencasts/jquery-for-absolute-beginners-video-series/
Misschien heb je daar wat aan.
 
Gerhard l

gerhard l

17/10/2010 17:23:15
Quote Anchor link
Rik Pennings op 13/10/2010 14:40:17:
Het werkt helaas nog niet.

Dit is de code van rekenen.php

input id="val1" onchange="rekenen()"/>
input id="val2" onChange="rekenen()"/>

input id="totaal"/>

Dit is de code van rekenen.js

function rekenen() {
var val1 = document.getElementById('val1').value;
var val2 = document.getElementById('val2').value;

var resultaat = Number(val1) + Number(val2);

document.getElementById('totaal').innerHTML = resultaat;

}

Indien ik met de browser naar http://www.catsandcurls.nl/rekenen.php ga dan zie ik 3 velden.
als ik in veld 1 of 2 iets invul dan komt er niets te staan in het derde veld?

Alvast dank


Hij zegt dat nadat hij .innerHTML te hebben veranderd in .value en nadat hij de js heeft geinclude dat het opeens allemaal werkt? volgens mij krijg je met een <input id="totaal"/> nooit een totaal getal van a + b eruit maar gwn een lege input balk of wat???
 
Rik Pennings

Rik Pennings

17/10/2010 18:36:16
Quote Anchor link
Gerard,

De functie rekenen word ieder keer uitgevoerd bij veranderen van input val1 of val2

onchange"rekenen()"

Zodoende dat het werkzaam is nu bij mij.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.